Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες της χώρας τετάρτη 11/2 και Κυριακή 15/2,ώρα 6μμ.
Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και η πάλη για την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας του λαού μας δε θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αλλά και με τους αγώνες του έστειλε ηχηρό μήνυμα, ότι δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: αποτυπώνονται οι βασικές δεσμεύσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη θεσμική θωράκιση από τις αυθαίρετες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, την επαναφορά του κατώτατου βασικού μισθού και του θεσμού των ΣΣΕ, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της διαιτησίας, την ανάκληση στις μειώσεις των συντάξεων, την επαναφορά της 13ης σύνταξης και του δημόσιου, κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά δημιουργούν ελπίδες στους εργαζομένους και μπορούν να συμβάλλουν στο ανέβασμα του αγωνιστικού τους φρονήματος.
Όμως, για την οποιαδήποτε εξέλιξη από εδώ και πέρα, σημαντικός παράγοντας θα είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και να μην πάει ο παραγόμενος πλούτος στους διεθνείς τοκογλύφους, όπως επίσης και η εφαρμογή ενός προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και η δίκαιη -υπέρ των εργαζομένων-αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου της χώρας μας.
Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις, ο οποίος πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του και να απαιτήσει την επιτάχυνση βαθιών τομών και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος και καμιά υποχώρηση απέναντι στις πιέσεις της ΕΕ και των δανειστών.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΜΕΤΑ και με αφορμή ότι την Τετάρτη 11/2 υπάρχει το έκτακτο Γιούρογκρουπ και την επομένη, την Πέμπτη, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο, με σκοπό να της ασκηθούν -για μια ακόμη φορά- πιέσεις για να σκύψει το κεφάλι, όπως ακριβώς έκαναν ο προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που γίνονται στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στο Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη) καθώς σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας την Τετάρτη 11/2 και την Κυριακή 15/2, ώρα 6μμ.
Ήρθε η ώρα να υψώσουμε ο ανάστημά μας, να διαδηλώσουμε για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια. Καλούμε το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ενωθεί με το λαό και να στείλει ένα παλλαϊκό μήνυμα κατά της λιτότητας και των μνημονίων.
Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε
9/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου