Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μαζική η χθεσινή πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ




Μαζική η χθεσινή πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Επεισόδια και μολότοφ από αγνώστους

 Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε χθες, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τη ΓΣΕΒΕΕ, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, την ΟΛΜΕ. Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων, η κατάργηση του συνόλου των μνημονιακών διατάξεων «που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους ομιλούντες ζητήθηκε να «μην περάσει κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους». Σε ό,τι αφορά στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, απαιτήθηκε «να μην υπάρξει καμία αλλαγή που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας». Ξεχωριστό μπλοκ είχε η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου λίγο πριν διαλυθεί ειρηνικά ξεκίνησαν επεισόδια από περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13.30, όταν νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς στο Σύνταγμα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του Συντάγματος και μπροστά από τον 'Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη ένταση υπήρξε έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα της οδού Σταδίου, όπου είχαν στηθεί και οδοφράγματα, ενώ φωτιά πήρε και ένα βαν του ΟΤΕ.

Πηγή: η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου