Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


(το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του υπογράφοντα)

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση Προεδρείου, θα ήθελα να σχολιάσω τα κάτωθι:
Η ΕΑΚ, για ακόμη μια φορά, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ότι οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ της γύρισαν την πλάτη λόγω της στείρας συνδικαλιστικής και πολιτικής της διαδρομής, ακολούθησε όπως πάντα την συντηρητική επαναστατική της διάθεση, φορτώνοντας τα "κακώς κείμενα" στην παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης. Το μόνο μέλημά της είναι να κερδίσει τις ψεύτικες εντυπώσεις και όχι να δώσει λύσεις σε υπάρχοντα πραγματικά προβλήματα.
Αφού στις προηγούμενες εκλογές βολεύτηκε με την καρέκλα του Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου, βγαίνει με ανακοίνωσή της μετά την αποτυχία της να κρατήσει την πρώτη θέση, και με απολογητικό-επαναστατικό ύφος, δηλώνει ότι είχε αναγκαστεί το 2013 να δεχτεί τη θέση αυτή, για το καλό της λειτουργίας του Συλλόγου. Τονίζει περίτρανα ότι οι "καρέκλες" είναι το τελευταίο που την ενδιαφέρει, παρόλα αυτά, το μεγαλοστέλεχός της και τέως Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου, γαντζωμένος στην επαναστατική θέση του Προέδρου, φαίνεται ότι προβληματίζεται για το χάσιμο του "βασιλικού θρόνου" που είχε, και κατηγορεί αναίτια και χωρίς λογική τη παράταξη, της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Μέσα από την ανακοίνωσή του, προσπαθεί να θυμίσει στην Αυτόνομη Παρέμβαση και στα στελέχη της τη θέση της παράταξής τους για τη σύσταση του Προεδρείου το 2013. Τα μεγαλοστελέχη της ΕΑΚ ξεχνάνε όμως ότι πρώτοι αυτοί σαν παράταξη έθεσαν τον εαυτό τους εκτός συμφωνίας για ένα αντιπροσωπευτικό-αναλογικό Προεδρείο στη τωρινή συνεδρίαση του ΔΣ, πράγμα που είχαν αποδεχθεί με μεγάλη χαρά το 2013, αφού με αυτον τον τρόπο είχαν εξασφαλίσει την Προεδρική καρέκλα......
Η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει μάθει να λειτουργεί συλλογικά σε ΔΣ Συλλόγων και χωρίς εγκεκριμένα Προεδρεία. Το μοίρασμα των "τίτλων" το αφήνει να το καρπωθούν παρατάξεις όπως η πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ, και με αυτήν την συνδικαλιστική και πολιτική σκέψη θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε σαν Αυτόνομη Παρέμβαση, γιατί η ιδιοτέλεια δεν είναι μέσα στις δικές μας σκέψεις.
Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για το κοινό συμφέρον των εργαζομένων, χωρίς να προβάλουμε τους εαυτούς μας σαν τους μόνους σωτήρες και επαναστάτες και λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο ασχέτως αν ο πολιτικός μας φορέας βρίσκεται στην κυβέρνηση ή όχι.
Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι συντηρητικοί επαναστάτες της ΕΑΚ ότι αριστερή ιδεολογία είναι αυτή που δεν μένει σε στερεότυπα, αλλά προσπαθεί να δώσει λύση στα υπάρχοντα προβλήματα.

Σταύρος Τσάβαλος
Μέλος του Συντονιστικού της Αυτόνομης Παρέμβασης