Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για τη συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με το προεδρείο της Ε.Ε. Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ


Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λυδίας Κονιόρδου, με το προεδρείο της Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Σχετικά με το σχέδιο του Νέου Οργανισμού λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α, ξεκίνησε η διαβούλευση ώστε να παραδώσουν όλοι τις προτάσεις τους και να ξεκινήσει ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία. Καταληκτική ημερομηνία δεν θα είναι τελικά η 15.2.2017.

Αναφορικά με το σχέδιο οργανισμού του ΤΑΠΑ, με απόλυτη σαφήνεια η Υπουργός και ο Δ/ντης του γραφείου της, τόνισαν ότι αυτό δεν αποτελεί δεσμευτικό κείμενο.  Ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς και το σωματείο των υπαλλήλων, την δημιουργική συμμετοχή τους στην σύνταξη ενός λειτουργικού και επωφελή οργανισμού ικανού να ανταπεξέλθει στις ήδη διαμορφωμένες καθώς και στις νέες συνθήκες, προς όφελος της προώθησης του πολιτιστικού αγαθού.

Συμφωνήθηκε η σύσταση μιας επιτροπής που θα περιλαμβάνει και εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων του ΤΑΠΑ,  στην οποία δέχτηκε να συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, η οποία θα επεξεργαστεί νέο κείμενο, συγκεντρώνοντας όλες τις προτάσεις των φορέων.


Η διαβούλευση του νέου σχεδίου Οργανισμού του ΤΑΠΑ που θα προκύψει από αυτή την επιτροπή,  θα εκκινήσει με το πέρας των διαδικασιών για το σχέδιο οργανισμού του ΥΠΠΟΑ.