Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Τετάρτη 12/9

Την Τετάρτη 12/9 έχει προκυρηχθεί από την ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας από τις 12 έως το τέλος του ωραρίου. 

Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ αποφασίστηκε η "... κήρυξη τρίωρης Στάσης Εργασίας (12:00 μ.μ. έως λήξη του ωραρίου) την Τετάρτη, 12/9/2012, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ)" (sic)

Είναι  προφανές ότι η συμμετοχή μας στη στάση εργασίας πρέπει να είναι ουσιαστική και μαζική. Είναι σημαντικό να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Η στάση εργασίας πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων και παρατεταμένων κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Τα μέτρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προωθούν σε συνεργασία με Ε.Ε. και ΔΝΤ είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι τα τελευταία. Την ώρα που οι αυταπάτες περί "σταδιακής απαγκίστρωσης", "επαναδιαπραγμάτευσης" και "ισοδυνάμων" τελειώνουν, αναδεικνύεται το πραγματικό μνημονιακό πρόσωπο της Κυβέρνησης. Πλήρης υποταγή στις επιταγές Ε.Ε. και ΔΝΤ, πλήρης αποδοχή και υποταγή στο σχέδιο μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο του ευρωπαϊκού νότου. Οδηγούν το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση. Ο δημόσιος πλούτος εκποιείται με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε εκδοχή του κοινωνικού κράτους κατεδαφίζεται. 

Καλλιεργούν συστηματικά το φόβο, την ανασφάλεια, εκτρέφουν το ναζισμό και ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία για να αναγκάσουν το λαό να σκύψει το κεφάλι, να υποταχθεί και να αποδεχθεί τη νέα καταιγίδα μέτρων στο όνομα της παραμονής στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

Η αντίσταση στα νέα μέτρα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί το επόμενο διάστημα. Πρέπει να υπερβούμε τη λογική των "τυπικών" απεργιακών κινητοποιήσεων την παραμονή της ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο "ΥΠΠΟ" ζητά να συγκληθούν άμεσα τα Δ.Σ. των Σωματείων και Συλλόγων για να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις. Είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεσα μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και  να προκυρηχθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις, οι οποίες και θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε βάθος χρόνου. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να διαρρήξει οριστικά τις σχέσεις του με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τη χρεοκοπημένη και ηττοπαθή γραμμή των πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ (και ΓΣΕΕ), να οικοδομήσει την ενότητα στη βάση, μέσα από πρωτοβουλίες κοινής δράσης και προγραμματικών συγκλίσεων των  δυνάμεων της ζωντανής εργασίας. 

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο "ΥΠΠΟ" θεωρεί ότι οι μάχες και οι συγκρούσεις το επόμενο διάστημα είναι πρωτίστως πολιτικές μάχες, με πολιτικό περιεχόμενο και στόχευση: την καταγγελία - ανατροπή του Μνημονίου, την ανατροπή της Μνημονιακής συγκυβέρνησης.