Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διακόσια συνδικαλιστικά στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, μέλη Α΄ βάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών με κείμενό τους ζητούν την προκήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ενάντια στα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση. 

Για πληρέστερη ενημέρωση παραθέτουμε το δημοσίευμα της 5ης/9/2012 στην εφημ. "Η ΑΥΓΗ":

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΥΠΠΟ ζητά να συγκληθούν άμεσα τα Δ.Σ. των Α΄ βάθμιων Σωματείων και Συλλόγων προκειμένου χωρίς άλλη καθυστερήση να δρομολογηθούν διαδικασίες ενημέρωσης των συναδέλφων και λήψης αποφάσεων μετά από (έκτακτες) γενικές συνελεύσεις.

Σημειωνουμε, ότι η πλειοψηφία  (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αρνείται να προσδιορίσει το χρόνο που θα εκδηλωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την προκήρυξη απεργίας από το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Η στάση της πλειοψηφίας αποτελεί μία ακόμη εκφραση  κυβερνητικού συνδικαλισμού και ουσιαστικά κάνει πλάτες στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, υπονομεύοντας τους αγώνες των εργαζομένων. Φαίνεται πως η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ ζήλεψε την "αγωνιστική στάση" και  τις "αγωνιστικές περγαμηνές" (...) της ΓΣΕΕ.


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλει την τακτική των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και καλεί "... τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, να προχωρήσουν άμεσα σ' ένα πρόγραμμα πολύμορφων δράσεων και στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και παράλληλα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική τους προετοιμασία."