Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Προς ακρωτηριασμό του Δημόσιου Τομέα

Έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει ότι ο Δημόσιος Τομέας βρίσκεται στο στόχαστρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της Τρόϊκας. Εν αναμονή των νέων μέτρων, πληθαίνουν καθημερινά τα δημοσιεύματα (διαρροές που προετοιμάζουν το κλίμα και την κοινή γνώμη) για μεγάλης κλίμακας αναδιαρθρώσεις στο στενό δημόσιο τομέα που αφορούν τόσο στο προσωπικό, όσο και στις υπηρεσίες (συγχωνεύσεις, καταργήσεις Διευθύνσεων και Τμημάτων, νέοι Οργανισμοί, μεταφορά αρμοδιοτήτων κ.λπ.). 

Στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναζητούν απλά το περιτύλιγμα των μέτρων και υποκριτικά διαφωνούν αν θα τα ονομάσουν "νέα εφεδρεία", "πρόωρη συνταξιοδότηση", "συνταξιοδοτική ωρίμανση"...

Στο "ΒΗΜΑ" αλλά και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης [1, 2] δημοσιεύεται ένα κείμενο "καρμπόν" με τις προτάσεις της Task Force.

Σύμφωνα με αυτό η συρρίκνωση σε επίπεδο Διευθύνσεων και Τμημάτων θα φτάσει σε ποσοστό 50%. Είναι προφανές ότι πίσω από τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα που βαίνουν προς κατάργηση δεν υπάρχουν μόνο οι θέσεις ευθύνης αλλά και απλοί εργαζόμενοι. 

Με δεδομένο ότι η συγκυβέρνηση ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα είναι επιτακτική ανάγκη τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν για μια μεγάλη και παρατεταμένη σύγκρουση, η οποία θα θέσει, χωρίς περιστροφές, ως στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την καταγγελία / ακύρωση των μνημονίων.