Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10

Νέα 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

H  "Nέα γενική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας... Τα συνδικάτα επέλεξαν να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το ελληνικό ζήτημα.Επίσης προσανατολίζονται στην κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων". 

Στην  τοποθέτησή  της η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρότεινε μεταξύ άλλων:
"1. Τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε 48ωρη γενική απεργία, στις 18 και 19/10 αν συζητιούνται εκείνες τις μέρες τα μέτρα στη βουλή.
2. Την οργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σ' όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση και κατάθεση στη βουλή των μέτρων, ιδιαίτερα ημέρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους( Κυριακή 14/10 ή 21/10).
3. Το συντονισμό και τη στήριξη των ομοσπονδιών που ανακοίνωσαν πολύμορφες δραστηριότητες, όπως κατάληψη των χώρων εργασίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και άλλες ομοσπονδίες ή επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.λ.π).
4. Κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους, σ' όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν, με την ανακοίνωση των μέτρων σε συγκεντρώσεις και καταλήψεις σ' όλους τους χώρους εργασίας.
5. Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης όλων των ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με στόχο να δοθεί το μήνυμα του παρατεταμένου και με ένταση αγώνα".
(Διαβάστε την πλήρη τοποθέτηση της Αυτόνομης Παρέμβασης εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου