Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Απολύσεις στο Δημόσιο; Δεν θα περάσουν!

Επανέρχονται τα σχέδια για απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Με συνεντευξή του στην Καθημερινή (14/10) ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μεταξύ άλλων αναφέρει: "... κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να σπάσει...".  

Στη φράση αυτή περιέχεται όλο το σχέδιο της συγκυβέρνησης: 

* Υπεράριθμοι υπάλληλοι σημαίνει καταργήσεις υπηρεσιών, νέοι οργανισμοί και απολύσεις για όσους "περισσέψουν".Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσα από τους νέους οργανισμούς προσδιορίζει ότι θα υπάρξει κατάργηση οργανικών μονάδων σε ποσοστό 50% (1) Είναι προφανές ότι πίσω από τις καταργημένες οργανικές μονάδες βρίσκονται οργανικές θέσεις και εργαζόμενοι.

* Ακατάλληλοι υπάλληλοι σημαίνει μεταξύ άλλων και αξιολογήσεις (υπηρεσιών και υπαλλήλων) και απολύσεις

* Με την αναφορά στην ανεργία του ιδιωτικού τομέα ή αναδεικνύεται η πρόθεση και η προσπάθεια να στρέψουν τη μία μερίδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη. Να υπονομεύσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και η καλλιεργήσουν την ψευτο-αντίθεση "δημόσιοι-ιδιωτικοί" υπάλληλοι.

Όλα αυτά συμπίπτουν με πολύ κρίσιμες εξελίξεις στο "ΥΠΠΟ". Αναφερόμαστε στην προσπάθεια να προωθήσουν τη συγχώνευση των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με εκείνες του Υπ. Παιδείας. Κι αν σε πρώτη φάση η προσπάθεια αυτή θίγει τους ΠΕ - ΤΕ - ΔΕ Διοικητικού & Οικονομικού, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι κανένας κλάδος δεν θα εξαιρεθεί και δεν θα γλιτώσει. 

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν το προφανές: το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ σε κάθε σχέδιο νέου Οργανισμού, σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης διαδικασιών αξιολόγησης, να απέχει από τους ψευτοδιαλόγους που νομιμοποιούν τη συγκυβέρνηση, να εμπιστευτεί και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους προετοιμάζοντάς τους για μια μακρά και παρατεταμένη σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Συναφή άρθρα της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
* Για την Αξιολόγηση  
* Για τον Οργανισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου