Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Τα παράσιτα της δημοσιογραφίας

 Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.  ΑΤΤΙΚΗΣ

Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Τηλ.: 2103253059 (εσ. 4202), Fax: 2103232547, Κιν: 6944905164

 

Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2020

Αρ. πρωτ. : 22

 

ΘΕΜΑ : Τα παράσιτα της δημοσιογραφίας ....!Βρέθηκε ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών....! 
Ο άνθρωπος που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία....!
Ο άνθρωπος που, ως άλλος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ανοίγει το δρόμο στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και περιμένει το "στοργικό" βλέμμα του αρχηγού για το "θεάρεστο" έργο των δηλώσεών του... 
Με αυτό το βαθυστόχαστο ύφος, ως άλλος Αϊνστάιν την ώρα της μεγαλύτερης ανακάλυψης της ζωής του, επανέλαβε μία και δύο φορές την τρομερή του ιδέα. 
Ο συγκεκριμένος "στοχαστής" έχει ξεχάσει βέβαια ότι από τον μισθό τον δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη κοπεί όλα τα δώρα εδώ και χρόνια, ότι υπάρχει όχι απλά πάγωμα μισθών αλλά και μείωση.
Ξεχνάει, εσκεμμένα βέβαια, ότι αν κάποιος πρέπει να πληρώσει, αυτοί δεν είναι οι εργαζόμενοι - αλλά οι τράπεζες, που ακόμα και τον καιρό της πανδημίας έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη στις πλάτες όλου του λαού.
Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το δίκιο των συνανθρώπων μας...! 
Εσείς, κύριε Πορτοσάλτε, μη φοβάστε... δεν κινδυνεύετε να πάθετε κάτι τέτοιο.......... 


Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το θέμα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε για περικοπή κατά 10% των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων

 

Την περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% πρότεινε στην Κυβέρνηση στη χθεσινή (28/12/2020) πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, προκειμένου να δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, αυτό που η Κυβέρνηση, τελικά, δεν έδωσε, παρά τα όσα διέρρεε το τελευταίο διάστημα.

Λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει, όντως, μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» πρότεινε, ο κ. Πορτοσάλτε, όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πληροφορεί τον κ. Πορτοσάλτε και όσους έχουν αντίστοιχες προτάσεις ότι ο Δημόσιος Τομέας τον οποίο απαξίωνε/αν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι αυτός που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στην περίοδο της πρωτόγνωρης πανδημίας:

  • Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.
  • Οι εκπαιδευτικοί κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία.
  • Οι υπάλληλοι των Δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές.
  • Οι υπάλληλοι των Υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Πορτοσάλτε να λειτουργεί ως «λαγός» της Κυβέρνησης και να προτείνει περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τον καλούμε να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κλπ.

Τον καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: