Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

OXI ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


1 σχόλιο:

  1. H Αρχαιολογική Υπηρεσία τελεί υπό διωγμόν και διάλυση. Συνεχώς μεταφέρουν αρμοδιότητες από τις Υπηρεσίες σε "Ειδικά Τμήματα" (λ.χ. "Μεγάλων Έργων") που αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπ΄όψιν τις κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες. Επιπλέον το Κ.Α.Σ. έχει εκπέσει σε απλό διεκπαιρεωτή των εν λόγω θεμάτων χωρίς επιστημονική γνώμη και άποψη. Εξ όσων πληροφορούμαι το ίδιο ισχύει και για το Κ.Σ.Ν.Μ.
    Τώρα θα αποφασίζει για αρχαιολογικά ζητήματα ένα άλλο όργανο, εκτός Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Ας ελπίζουμε ότι θα κοινοποιεί τις αποφάσεις και δεν θα χρειαστεί να πληροφορούμαστε τις αποφάσεις από τις Εφημερίδες.
    Δυστυχώς έχουν σιωπήσει οι φωνές εκείνες που έχουν τη γνώση και το κύρος για να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις εξελίξεις αυτές. Δεν γνωρίζω το λόγο αλλά υποθέτω ότι συμβαίνει στο πλαίσιο της απόλυτης κυριαρχίας του ατομισμού και της αδιαφορίας.

    Θα ήταν σημαντικό να υπάρξει παρέμβαση του Σ.Ε.Α. όταν το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Κουράκης είναι αξιόλογος και ευαίσθητος στα θέματα αυτά και πρέπει να αναδείξει το θέμα αυτό. Επίσης, παρά το γεγονός ότι ως κόμμα η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει στην Κυβέρνηση πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθεί και να απορρίψει αυτή τη ρύθμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή