Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

500 NA NAI OI ΩΡΕΣ ΣΑΣ


6 σχόλια:

  1. Τη Δευτέρα το πρωί (29/7) ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ προγραμματίζει παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ (Μπουμπουλίνας). Είναι σημαντικό να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στα σχέδια της Κυβέρνησης να απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους.
    Μπορούμε και πρέπει να ακυρώσουμε τα Μνημονιακά σχέδια που διαλύουν το Δημόσιο και απολύουν τους εργαζόμενους. Ούτε ένας συνάδελφος απολυμένος!
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρεπει να περάσει αυτό. Αν απολυθούν 500 αύριο θα απολυθούν άλλοι τόσοι για την επόμενη δόση. Απεργίες διαρκείας τώρα! Χωρίς καμια κανένα δισταγμό. Κανένα χαμένο μεροκάματο δεν ειναι αρκετό μπροστά σ' αυτά που μας ετοιμαζουν. Ας το πάρουμε χαμπάρι. ΑΠΕΡΓΙΕΣ τώρα! Εκτακτη Συνέλευση όλα τα Σωματεία και απεργία διαρκείας.
    Αν τις βγαλουν παράνομες τοτε απεργία από την Ομοσπονδία.
    Απεργιακές φρουρές παντού. Ούτε ένας απεργοσπάστης. Περιφρούρηση και ούτε βήμα πίσω. Μόνο αυτός μας μένει. Και να ριξουμε την Κυβέρνηση. Αλλιώς ολοι γραμμή για τα συσσίτια. Και να μην γκρινιάξει κανένας. Τη μοίρα μας και τη ζωή μας τα ορίζουμε εμείς κι όχι η Τρόϊκα και οι ντόπιοι συνεργάτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι συνάδελφοι μην εχετε αυταπάτες.
    Ένα μέρος του κόσμου βολεύεται να πιστεύει οτι δεν τον αφορά το θέμα. Ένα άλλο μέρος πιστεύει ότι σαν τον παλιο καλο καιρό τα Σωματεία θα καθαρίσουν. Κάποιοι απλά στην κοσμάρα τους ανησυχούν για άλλα σοβαρά και μή... Οι περισσότεροι έχουν χωνέψει την ήττα! Κι από πάνω αισθάνονται και συνένοχοι. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει σοβαρές μάχες. Ηττημένος και χωρίς πίστη ούτε στον ίδιο του τον εαυτό ελπίζει σε θαύματα ή απλά θέλει να το βγάλει από το μυαλό του. Κι έτσι του φταίει το καλοκαίρι, του φταίει η ζέστη (αν το εκαναν χειμώνα θα του φταιγαν τα Χριστούγεννα και το κρύο). Αν κάποιοι γενναίοι και το εννοώ αποφασίσουν να δώσουν τη μάχη για όλους εγώ τους θαυμάζω. Αλλά πρέπει να ξέρουν και τι στρατό έχουν πίσω τους. Γράφετε για σφιχτές γραμμές. Μα οι γραμμές έχουν σπάσει από καιρό.
    Μέσα σ' όλη αυτή την μαυρίλα ο ΕΝΙΑΙΟΣ σήμερα έσωσε την τιμή του συνδικαλισμού. Όλοι; Πλην Λακεδαιμονίων που συνεδρίαζαν αλλού. Τους καταλαβαίνω αλλά πάλι λίγοι αποδείχθηκαν. Κι έμεινε ο ΕΝΙΑΙΟΣ, ο ΣΕΑ και 2-3 άτομα από αλλους Συλλόγους ατομικά να δίνουν την μάχη που έπρεπε να δώσουμε όλοι. Γιατί όταν πηγαίνατε πανω έπρεπε ΟΛΟΙ να ειναι κατω κι εξω και να φωνάζουν. Ο ΕΝΙΑΙΟΣ όμως δεν μπορεί να είναι ούτε το άλλοθι, ούτε το βολικό ράφι για να ακουμπάμε τις αναθέσεις μας.
    ΔΕΝ είμαι καθόλου αισιοδοξος. Ακούω ήδη τα λόγια της επόμενης μέρας: Δεν μπορούσαμε να σώσουμε τους πάντες σώσαμε 100, 200, 300... Ας ειμαστε ρεαλιστές. Ας το δούμε ψύχραιμα. Και άλλα τέτοια που θα χρυσώνουν το χάπι, ως το επόμενο κύμα απολύσεων. ΔΕΝ είμαι καθόλου αισιόδοξος.
    Περίμενα ότι αν όχι σήμερα αύριο θα αρχίζαμε απεργίες. Έτσι για να τιμήσουμε τις μεγαλοστομίες που τοσες φορές ακούσαμε στις Συνελεύσεις. Δεν βαριέσαι τίποτα.Τι περιμένουμε; Τίποτα. Απλά για μια ακομη φορά τα κουφια λόγια παίρνουν το βραβείο.

    Οσοι ακόμη πιστεύουμε στη δύναμή μας πρέπει σοβαρά να αναλογιστούμε και να αποφασίσουμε ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ πραγματικά είμαστε και τουλάχιστον να αποφασίσουμε να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα. Αλλιώς ο κίνδυνος να καταγράψουμε μια ακόμη ήττα είναι ορατός. Και κάθε ήττα κάνει την επόμενη πιο βεβαιη.

    Κι όπως λέτε κι εσεις ούτε σε Μεσσίες, ούτε σε Μεσίτες μπορούμε να ελπίζουμε. Ετσι δεν λέγατε προεκλογικά; Εγώ θα σας θυμισω κατι παλιοτερο: για να γυρίσει ο ήλιος θελει δουλειά πολλή.

    Και παλι μπράβο στον ΕΝΙΑΙΟ όχι γιατί πέτυχε κάποια νικη αλλα γιατί ηταν ΕΚΕΙ τότε που έπρεπε. Εδειξε οτι υπάρχει κι ενας αλλος συνδικαλισμός. Κι αυτό στη γενική μαυρίλα δείχνει ότι μπορει και να υπάρχει καπου ελπίδα. ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 500 απολυσούλες, υπέροχα.
    Καλέ εμείς δεν είχαμ εξαιρεθεί; Δεν είχαμε γινει υπουργείο υποδοχής απολυμένων; Δεν έχουμε κενά; Δεν πετύχαμε τις θεσεις μας στο νέο Οργανισμό; Δεν νικήσαμε με την ανασύσταση του ΥΠΠΟΑ; Δεν ειναι ολα υπό έλεγχο για το θεμα των καρτών; Μάλλον γι' αλλο υπουργείο θα μιλάμε. Ψυχραιμία λοιπόν ας πάμε διακοπές και βλέπουμε. Αλλωστε δεν θα απολύσουν εμας αλλά τους αλλους. Αυτούς που δεν έχουν προσόντα, αυτούς που δεν έχουν κάρτες χτυπημένες με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Τους άλλους...ποτέ εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας έχουν θέσει το ερώτημα σχετικά με το θέμα "διαθεσιμότητα και μονογονεϊκές οικογένειας" θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα ακόλουθα:
    ================================================================
    Διευκρίνιση σχετικά με τον ορισμό του προστάτη μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ, έχει δώσει από το Νοέμβριο του 2011 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


    Προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας θεωρείται αυτός που ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων, αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις: χηρεία, ελεύθερη συμβίωση χωρίς σύμφωνο συμβίωσης, τέκνο γεννημένο εκτός γάμου, υιοθεσία τέκνου από ένα μόνο γονέα.

    Η ιδιότητα του ενηλίκου τέκνου που συνοικεί με τον υπάλληλο και έχει φορολογητέο και απαλλασσόμενο εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των δύο χιλιάδων εννιακοσίων (2.900) ευρώ ή το ποσό των έξι χιλιάδων (6000) ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση (άρθρο 7 του ν.2238/1994) διαπιστώνεται είτε με το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΔΟΥ είτε με θεωρημένο αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου έτους.

    Γλιτώνουν τη διαθεσιμότητα;
    ---------------------------
    Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, αναφερόμενο εμμέσως πλην σαφώς σε όλους αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, «οι ως άνω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία ισχύος του ν.4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α)», προκειμένου να τη γλυτώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή