Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για διαθεσιμότητες και ειδικό κριτήριο μοριοδότησης

Οι σ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μητρόπουλος Αλέξης, Στρατούλης Δημήτρης και Κανελλοπούλου Μαρία κατέθεσαν ΕΡΩΤΗΣΗ προς του Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με το "Απαράδεκτο πρόσθετο ειδικό κριτήριο επιλογής προσωπικού για διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού" 
Παραθέτουμε την ερώτηση για να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. 





 

18 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και το άψογο περιεχόμενο. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία προσδοκία ότι θα λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις.Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος έχει καταντήσει διαδικασία χωρίς νόημα. Υποθέτοντας οτι η Αυτόνομη Παρέμβαση φρόντισε γι' αυτό ευχαριστούμε και την Αυτόνομη Παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι έχουμε διαφωνήσει με το απαράδεκτο κριτήριο της extra μοριοδότησης, ανεξάρτητα από την κομματική μας προέλευση, συμφωνούμε απολύτως. Ελπίζουμε όταν σύντομα θα γίνεται Κυβέρνηση στο όνομα του Ελληνικού Λαού να μην ξεχάσετε όσα λέτε και να μην γίνεται σαν τους άλλους. Η πρωτοβουλία σας μας δίνει ελπίδα και κουράγιο ότι σ' αυτή τη χώρα δεν έχουν ξεφύγει όλοι και δεν ειναι όλοι διαπλεκόμενοι. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διορθώστε το format δεν διαβάζεται από κινητά. Βάλτε το κείμενο ως doc ή pdf οχι ως φωτογραφία (jpg). To format αυτό είναι προβλημα για οθόνες κινητών τηλεφώνων.
    Έξι σελίδες ερώτηση; Χαχαχα... Καλά τον αφήσατε ελεύθερο να γράψει; Είχαμε μείνει στα τετρασέλιδα... τώρα τους χώνει και διαγράμματα. Καλά προβλέπω κι αλλες καταγγελίες απο ευαισθητους "αρχαιολόγους" του "διαγωνισμού"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχουν κάνει κέντημα. Δεν ειναι δουλειά ενός! Αλλά ζωγράφισαν. Αν ειχαν φιλότιμο τη Δευτέρα το πρωί θα πέρνανε πίσω τα κολπακια με τις μοριοδοτήσεις και θα είχαν πάει σπιτάκι τους. Αλλά τούτοι είναι γραικύλοι. Καταστρέφουν ζωές, διαλύουν τη χώρα. Δεν ξεχνάμε τοσο ευκολα πια. Θα τα πουμε στις κάλπες ζομπι των μνημονίων. Πειτε οτι οσα γινονται δεν βρισκουν συμφωνη την Νέα Δημοκρατία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος τα ειπε χυμα. Να βγαλετε και τη δική του επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πολυφωνία είναι ΥΠΕΡ σας. Ο Πρ. Παυλόπουλος σοβαρός και συνεπής λέει πως έχουν τα πράγματα με το Π.Δ.
      Δυστυχώς συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ σας έχουν βάλει στο μάτι γιατί δεν ειστε της παρέας. Δεν σας ψηφίζουμε αλλά έχετε δικιο και σήμερα ειστε η ελπίδα ολης της Ελλάδας. Αρκεί να μην τα γυρίσετε μετά.

      Διαγραφή
    2. 1) Ευχαριστούμε για τα σχόλια και τις θετικές κρίσεις ολων σας. Το blog μας είναι ανοικτό σε όλους. Αν κριθεί απαραίτητο θα προβούμε σε αναλυτικότερη παρουσίαση των παραμέτρων της ΚΥΑ

      2) Η Ερώτηση είναι ΟΜΑΔΙΚΗ δουλειά της Αυτόνομης Παρέμβασης και όχι ενός ανθρώπου. Η Αυτόνομη Παρέμβαση στο ΥΠΠΟΑ προσπαθεί απλά να τεκμηριώσει και να εκφράσει αυτά που όλοι σκεφτόμαστε και συζητάμε. Χωρίς τη συμμετοχή και τη δύναμη που μας δίνετε όλοι οι συνάδελφοι δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Κι από αυτή την άποψη είναι υποχρέωσή μας.

      3) Οπως ειπαμε και στο συντομο εισαγωγικό σημείωμα, οι συντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειές μας. Εντός των επομένων ημερών θα κλιμακώσουμε τις πρωτοβουλίες μας και εκεί θέλουμε και περιμένουμε την ενεργητική συμμετοχή ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

      4). Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα λάβουμε σοβαρές απαντήσεις. Θα εξαντλήσουν το χρόνο που έχουν για να απαντήσουν (περ. 1 μήνα) και θα απαντάνε αλλα αντι άλλων. Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της συγκυβέρνησης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που συστηματικά οικοδομεί μια κατάσταση εξαίρεσης, μια εκδοχή κράτους εκτάκτου ανάγκης.

      Γ. Στεφ.

      Διαγραφή
    3. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ερχόμαστε. Τώρα δεν κάνον ερωτήσεις της πλάκας. Εχουν άκρες και τους πάνε τρέχοντας. Και για οσους δεν κατάλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ πια ειναι ηγεμονικός και με αποψη. Η ερώτηση ζορίζει τρελά τους συντάκτες της ΚΥΑ αλλά και όσους την προκάλεσαν. ΑΨΟΓΗ ερώτηση και μαγκιά τους. Είναι γάτες! Αν υπήρχε υποχρέωση να απαντηθεί επί της ουσίας θα γελούσαμε όλοι. Αλλά θα κάνουν την πάπια και θα απαντάνε οτι γουστάρουν. Και το κειμενάκι που προηγήθηκε στις αναρτήσεις δενει τρελά. Δηλαδή οι μάγκες δουλεύουν δεν πέρδονται...

      Διαγραφή
    4. H ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ.
      ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΣΟ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ... ΔΙΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Η ΠΑΣΚΕ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, Η ΠΑΣΚΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ ΓΣΕΕ.
      ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΄80-΄81. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΡΕΤΑΛΙΑ Κ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΤΡΙΠ ΣΟΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ Κ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ.

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετική ερώτηση τα βάζει ΟΛΑ. Τεκμηριωμένη, σοβαρή και με αποψη. Αυτό που μπορούσε και έπρεπε να κάνει η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι αντί να στέλνουν τον κόσμο στους δικηγόρους και να βγαζουν την υποχρέωση. Μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και ο Ενιαίος αυτό κάνει. Απλά ξέρει και το κάνει πιο σοβαρά... οι άλλοι απλά δεν ξέρουν να το κάνουν κι ετσι η πανε στα αμφιθέατρα με τον αφαντο επι της ουσίας ΣΕΑ είτε πανε Διοσκούρων. Διότι αλλου τα κακαρισματα κι αλλου γεννουν οι κότες.

      Διαγραφή
    2. Η ερώτηση για οσους ξερουν απο τα γραφεια κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κάνει να ψάχνονται... δυο μέρες θα τη διαβάζουν και δεκα σχεδια θα ετοιμάζουν και δωσε κοψε ραψε γιατι δεν αφηνει περιθώρια το θεμα. Αλλά η ουσία δεν ειναι παρά ενα μεγάλο μηδεν. Σιγά δηλαδη που θα ιδρώσει το διδυμο της ΚΥΑ επειδη ρωτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίδειξη δυναμης και γνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι. Λένε με απλά λόγια οτι εχουν μαθει πια τη δημοσια διοικηση και ερχονται (με το καλο)

      Διαγραφή
  5. Μπραβο σας. Ειναι σαρωτική. Τα λεει ολα. Περιμένουμε από το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τον κατήφορο. Εχετε ήθος, γνώσεις και αποψη. Μπράβο και πάλι. Και θίγετε και το μεγαλο ζητημα των μετατάξεων που πανε να μας πετάξουν για 2 φορά στο δρόμο. Και η απόφαση για το ΣτΕ ειναι ειλικρινής και σε καλή κατευθυνση. Μπράβο που πήρατε θετική στάση. Οι εργαζομενοι από τις μετατάξεις ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσφυγή στο ΣτΕ δεν σημαινει τίποτα. Ο Ενιαίος απλά κινείται μεθοδικά και εξυπνα και βγαινει απο πάνω στους άλλους.
      Η προσφυγή θα δικαστεί σε κανα χρόνο και βάλε οποτε ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Ακόμη κι αν ακυρωθεί η ΚΥΑ, το αποτέλεσμα έχει ηδη δρομολογηθεί. Αν υποθέσουμε ότι ειναι ακόμη ο μηχανισμός της ΠΑΣΚ που ξερει και παράγει τέτοιες ΚΥΑ τίποτα δεν τον εμποδίζει να ξαναβγάλει μια ελαφρά αλλαγμένη στο ιδιο μοτίβο ομως.
      Αλοιμονο στη ΔΑΚΕ και στη ΝΔ που την έχουν για πλάκα ολοι. Στηνουν γαζι οι ΠΑΣΚίτες και μέχρι να καταλάβει η ΔΑΚΕ ψάχνει να δει γιατι την κράζουν οι ΑΣΕΠίτες. Μιλάμε για τους ανίκανους! Γι' αυτό κυβερνουσαν 30 χρονια οι ΠΑΣΟΚοι. Με τις υγείες σας.

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για τη ερώτηση των βουλευτών και στην Αυτόνομη Παρέμβαση που είναι η μόνη που "έπιασε" το θέμα και το ανέδειξε.
    Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ μπορεί να εμποδίσει να ξαναβγεί νέα ΚΥΑ στο ίδιο μοτίβο.
    Οι άλλες παρατάξεις τι άποψη έχουν επί του προκειμένου;
    Συμφωνούν, διαφωνούν ή έχουν τη μύγα και μυγιάζονται και βγάζουν ανακοινώσεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδεχομένως το σχολιο δεν χωρά σ' αυτη την αναρτηση. Το αφηνω στην κριση των διαχειριστών.

    Διάβασα σήμερα την Ανακοινωση της Ομοσπονδίας για το πρόσθετο ειδικο κριτήριο μοριοδότησης. Αν κατάλαβα σωστά η Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ του ειδικού bonus. Ως εδώ δικαίωμά της να πιστεύει και να γράφει οτι θέλει στο βαθμό που υπάρχει μια συγκεκριμένη και σταθερή πλειοψηφία. Ο κόσμος βλέπει, κρινει και αποφασίζει. Εκει που μπερδεύομαι είναι οταν καταγγέλει κάποιους... Η καταγγελία αόριστα διατυπωμένη. Γιατί; Δεν έχουν ονομα όσοι στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους; Είναι οσοι διαφωνούν με το ειδικό bonus; Παρατάξεις; Σύλλογοι; Ομάδες εργαζομένων πχ φυλακες του διαγωνισμού ή μεταταγέντες από τις Συγκοινωνίες; Κάποιοι άλλοι;
    Γνωρίζω οτι ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ομόφωνα προχώρησε στην προσφυγή στο ΣτΕ. Κάνω λάθος; Επίσης, γνωρίζω ότι και οι ΠΕ Διοικητικού έχουν εξ αρχης ζητήσει την κατάργηση της ΚΥΑ. Ομόφωνα κι εκεί; Νομίζω, ναι.
    Δεν γνωρίζω αν έχει πάρει επίσημη θέση ο ΣΕΑ αλλά νομιζω οτι θα το αντιληφθούμε.
    Υπάρχει ένας Σύλλογος ο οποίος απ' ότι ξέρω εχει πάρει θέσει προς το υπέρ του bonus και είναι η ΠΕΥΦΑ. Κάνω λάθος;
    Τέλος αναρωτιέμαι ποσο λογικό ακούγεται να διώχνουμε εξήντα τόσους σχεδιαστές και να ζητάμε να έρθουν μέσω της κινητικότητας χιλιοι ή δυο χιλιάδες ή εκατό αλλων ειδικοτήτων. Ποιος εκρινει οτι δεν χρειαζόμαστε εξήντα τόσους σχεδιαστές αλλά χρειαζόμαστε εξήντα τόσους μιας αλλης ειδικότητας; Το Σωματείο; Η πολιτική ηγεσία μετά απο ποιες εισηγήσεις και αξιολογήσεις; Εδώ παιζεται ενα θέατρο του παραλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συμπέρασμα είναι ότι η Ομοσπονδία (και η ΠΕΥΦΑ) με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπίζονται την ΚΥΑ που φέρνει σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους και στο πνεύμα της οποίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 200 συνάδελφοί μας από το ΥΠΠΟ σε διαθεσιμότητα.
      Η αγωνία τους να υπερασπιστούν την ειδική μοριοδότηση, τους εκθέτει σαν εμπνευστές της ΚΥΑ πράγμα που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

      Διαγραφή
  8. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ Κ ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι σαφές οτι ορισμένα σωματεία και η Ομοσπονδία δεν έχουν κοινή αντίληψη. Δυστυχώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει το τρυκ της ειδικής μοριοδότησης.
    Το γιατί ειναι απλό. Αν βγάλουμε 15 χρόνια από σήμερα που ειναι η μεγιστη μοριοδότηση βλέπουμε ότι η γενιά που βολεύεται είναι πολύ συγκεκριμένη ειναι η πελατεία του ΠΑΣΟΚ και ολίγον απο ΔΑΚΕ σαν μαϊντανός.
    Δυστυχώς! Από την άλλη υπάρχουν σκοτεινά σημεία και στα Σωματεία που ειναι κατά. Γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ο ΣΕΑ; Μηπως κατά βάθος εχει την αισθηση οτι εξαιρούνται τα μέλη του; Μα τα μισά του μελη ειναι αορίστου και μαλιστα ΠΔ Παυλοπουλου. Μήπως έχει αποφασίσει να ασχοληθεί μόνο με τον Οργανισμό δηλ τις 52 ΥπερΕφορείες και την πίττα των Τμηματαρχών; Γιατί έχουν εξαφανιστεί οι άλλοι Σύλλογοι ; Κρύβονται μεχρι να δουν που θα πάει η δουλειά και μετά να βγουν να παρουν θέση;
    Ο Ενιαίος τελικά ειναι ο μόνος Σύλλογος που το κινεί; Επιτρέπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή