Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες,
οι εξελίξεις ως προς τον διενεργούμενο έλεγχο εφαρμογής του ΠΔ 164/2004 στο ΥΠΠΟΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι Ελεγκτές του ΥΔΜΗΔ φέρνουν στις αποσκευές τους μια νέα περίοδο ομηρίας και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 
Οι "καταγγελίες" είναι η αφορμή και οι έλεγχοι το μέσο για να αμφισβητηθεί το Π.Δ. 164/2004 συνολικά, για να ξανανοίξουν δέκα χρόνια μετά και να ερμηνευτούν εκ νέου και σε πιο αυστηρό πλαίσιο τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις υπαγωγής σ' αυτό. Όλοι γνωρίζουμε τις μνημονιακές δεσμεύσεις τις συγκυβέρνησης για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την περίοδο 2014-2015. 
Μπροστά σ΄όλα αυτά δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζικά και αποφασιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και συγκεκριμένα:
-> Τρίτη  17/12, στάση εργασίας 12-τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:30 μμ στη Μπουμπουλίνας. 
-> Τετάρτη 18/12, στάση εργασίας 12-τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:30 μμ στη Μπουμπουλίνας και πορεία στο ΥΔΜΗΔ μαζί με τους συναδέλφους από όλο το Δημόσιο που υφίστανται τη βάρβαση μνημονιακή πολιτική των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων

2 σχόλια:

  1. Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις συναδέλφων, επιχειρούμε μια πρώτη ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 13-12-2013 το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα του ΥΔΜΗΔ Παρασκευά Νομικού (Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης).

    Στη συνάντηση ο Υπουργός ζήτησε από τους Ελεγκτές να αποχωρήσουν από το ΥΠΠΟΑ ως τις 15/1/2014. Θεωρούμε ότι η παραμονή των Ελεγκτών όχι μόνο διατηρεί και διαιωνίζει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά τους παρέχει όλο τον απαραίτητο χρόνο για να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους επιτρέψει στη συνέχεια να καταλήξουν και να γράψουν το "Πόρισμα", χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική τους παρουσία στο ΥΠΠΟΑ. Ήδη έχουν ζητήσει και λάβει τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων αορίστου χρόνου, στοιχείο που τους επιτρέπει να προβούν σε πολυπαραμετρικές διασταυρώσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. ΙΚΑ) και όχι μόνο...

    Η στάση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος δεν αποτελεί παρά ένα είδος "υπουργικού συνδικαλισμού", για εσωτερική κατανάλωση. Κινείται στην ίδια αποπροσανατολιστική κατεύθυνση που επιθυμεί να ερμηνεύσει τους ελέγχους ως μια σύγκρουση διαφόρων μερίδων εντός της ΝΔ. Ακόμη κι αν αυτό έχει μια δόση αλήθειας το θέμα για τους εργαζόμενους είναι ο στόχος του ελέγχου, που δεν είναι άλλος από την κατασκευή δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για πάνω από 12.000 απολύσεις την επόμενη περίοδο (2014-2015).

    Κατά τη συνάντηση αποκαλύφθηκε ότι τα περίφημα Πορίσματα των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΠΟΑ (γνωστά και ως Πορίσματα "Καζαζάκη" και "Κουμούση") δεν περιορίστηκαν στην εξέταση των συγκεκριμένων καταγγελιών αλλά επεκτάθηκαν (εικάζουμε μετά από πολιτική εντολή και όχι πρωτοβουλιακά) σε ευρύτερους "δειγματοληπτικούς" ελέγχους (πάνω από 1000 περιπτώσεις λένε κάποιες πληροφορίες) ως προς την εφαρμογή του ΠΔ 164/2004.

    (Επισημαίνουμε ότι τα "Πορίσματα" δεν σε γνώση των Σωματείων και έτσι ότι γνωρίζουμε είναι από διαρροές και ακριτομυθίες).

    Γ. Στεφ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει μεγάλος εφησυχασμός και μεγάλη κατήφεια και παραίτηση. Με όσους μιλησα αυτό κατάλαβα. Δεν ειναι αντιφαση. Ο κοσμος προτιμά να κάνει οτι δεν καταλαβαινει γιατί τρομαζει και φοβάται. Οποτε κάθεται και σου λέει ας γινει οτι θέλει. Καταλαβαίνουμε όλοι που πάει η δουλειά. Δεν πρέπει να εισαι αριστερός για να καταλαβεις τι παιζεται. Ενα γραμμάριο λογική θελει. Ομως υπάρχει ηττοπάθεια. Και δεν λέω οτι φταίει κανένας Ενιαίος. Ο Ενιαίος νομίζω οτι προσπαθεί αλλά νιωθουν ολοι τα ορια.

    Πάντως το μεγαλο σας φυλλάδιο ειναι εξαιρετικά καλο. Οποιος θελει διαβάζει και βλέπει την κατάσταση οπως εχει και που θα παει. Ελπιζω να το διαβασει ο κοσμος έστω και τώρα.

    Πολύ σωστη η παρατήρησή σας για τα ενδοΝΔ παιχνίδια. Το βλέπουμε σε διάφορα θέματα χαρατσια ακινητων, φπα, πετρελαιο, κατασχέσεις κλπ. Και καλά το Καραμανλικό κομμάτι διαφωνεί. Ναι αλλά ψηφίζει μια χαρά και με τα δυο χεράκια. Αυτά ειναι για κατανάλωση απο τους ιθαγενείς. Επιτελους δεν μπορει να στηριζόμαστε σ αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή