Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
αναρτούμε την ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης που μοιράστηκε στη χτεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία, ωστόσο όσοι παραβρέθηκαμε είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο θέμα του ΠΔ 164/2004.
Σήμερα (12/12) συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το ίδιο θέμα.

Για όσους έχουν πρόβλημα εκτύπωσης σε Α3 η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη σε Α4

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η ανακοίνωσή σας. Ομως πρέπει να δουμε το αγκάθι της μη συμμετοχής. Θα ήθελα την αποψή σας.
    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερμηνεία δίνει η ίδια η Ανακοίνωση εκεί που αναφέρεται στους συναδέλφους που δεν απεργούν (τίτλος). Προφανώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Εφησυχασμός ότι ο έλεγχος δεν αφορά "εμένα" αλλά τον "αλλον". Κακή ενημέρωση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να αντιδράσουμε. Κούραση και ηττοπάθεια για κάποιους άλλους. Αποχή των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που όμως είναι θέμα πλέον αν και να θέλουν μπορούν να κινητοποιούν τον κόσμο τους οπως παλαιότερα.
    Το θέμα δεν ειναι να κλαίμε και να μεμψιμοιρούμε πάνω στο θέμα αυτό. Ούτε να περάσουμε στο αλλο άκρο ότι εκατό θα τραβήξουν μόνοι τους μπροστά και θα δούμε αν και πότε και πως θα έρθουν οι υπόλοιποι. Χρειάζεται μια ισορροπία. Η ατμομηχανή υπάρχει αυτό είναι γεγονός. Χρειάζεται μεθοδικά και πεισματάρικα να βάλουμε τα βαγόνια.

    Το περίγραμμα των κινητοποιήσεων που διαβάστηκε στο τέλος φαίνεται οτι λαμβάνει υπόψη τα παραπάνω. Η πρόταση ουσιαστικά είναι στο πλαίσιο που γράφει η ανακοινωσή της Παρέμβασης. Κανένας δεν ειχε να προτείνει κάτι διαφορετικό. Αυτό προφανώς δείχνει ότι πέρα από τις υποκειμενικές διαθέσεις οι άνθρωποι καταλαβαίνουν και το γενικό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θέμα της συμμετοχής είναι πολύπλευρο. Ολοι ξέρουμε και έχουμε εικόνα γιατί οι συνάδελφοι συμμετέχουν ή δεν συμμετέχουν. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή η μη συμμετοχή είναι επικίνδυνη αν οδηγήσει τα Σωματεία σε μια στάση ήπιας αντίδρασης. Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αυτοματισμούς. Θέλουν σχεδιασμό, υπομονή, μέθοδο και δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι ολες οι παρατάξεις που είναι στην κατεύθυνση αυτή έχουν κι αυτές τις δυσκολίες τους να σηκώσουν μόνες όλο το φορτίο.
      Το επικίνδυνο είναι να παμε ολοι ξένοιαστα και χαζοχαρουμενα στις διακοπές και όταν γυρίσουμε το πράγμα να έχει προχωρήσει και οι εξελίξεις να ειναι ραγδαίες απο κει και πέρα.
      Δεν χρειάζεται να εισαι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να καταλάβεις ότι το 2014 θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις και κανένας δεν ειναι απο τώρα εκτός στόχου. Ουτε αορίστου, ούτε μόνιμος.
      Η Παρέμβαση δικαιώνεται κάθε μέρα σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, τον Οργανισμό. Εκεί θα παιχτουν πολλά και σε θεματα προσωπικού και στο θέμα τι ΥΠΠΟ θα έχουμε τα επόμενα χρόνια απο θέμα αρμοδιοτήτων και στόχων. Η κατεύθυνση ειναι αυτή που περιγράφει η Παρέμβαση. Εχουμε ακόμη καιρό να κοντράρουμε στο θέμα Οργανισμός και να μην τον φάμε αμάσητο.

      Διαγραφή
  3. Η ανακοίνωση είναι οντως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γιατί βάζει πολλά θέματα. Δεν ξέρω πόσοι θα τη διαβάσουν αλλά αυτό είναι γνωστό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν σηματοδοτεί κάτι σαν εφημεριδάκι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Το λέω για το σχήμα που είχε. Αν ηταν απλά εικαστικό οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι στην Κεντρική Υπηρεσία είχαν την "τυχη" να δουν το στυλ και το υφάκι των Ελεγκτών έχουν καταλάβει μια χαρά που πάει το πράγμα. Αυτό ειπώθηκε και χτες στη Συνέλευση αλλά εχει σημασία να το πουμε και εδω. Είναι απίστευτο αλλά και ενδεικτικό ότι μια βδομάδα τώρα η πολιτικές ηγεσίες παίζουν τον παπά και ουσιαστικά δεν παρεμβαίνουν. Προφανώς δεν θέλουν και εξυπηρετούνται από αυτό που γίνεται το λετε κι εσεις αυτο στην ανακοινωση.
    Περαστικά στον Στάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -------
    Αναμένουμε νεώτερα για το αν συνεδρίασε το ΓΣ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στις 12/12. Τι συζητήθηκε, τι αποφάσεις πάρθηκαν.
    -------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την Παρασκευή αργά το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ολιγομελούς αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) με τον Υπουργό Πολιτισμού (και Αθλητισμού). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ειδ. Γραμματέα του ΥΔΜΗΔ Παρ. Νομικός. Από όσα έχω πληροφορηθεί (χωρίς να παίρνω όρκο) αλλά κι απ' όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ΥΠΠΟ, τα πράγματα έχουν ως εξής:

    (1) Ο Υπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε από τους Ελεγκτές να συντομεύσουν και να αποχωρήσουν αρχές Γενάρη.

    (2) Οι ελεγκτές ζήτησαν και έλαβαν από τις Υπηρεσίες Διοικητικού τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.Με το στοιχείο αυτό ε εύκολα μπορεί να γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση και επαλήθευση για κάθε εργαζόμενο αν την επίμαχη περίοδο που έθετε το ΠΔ 164/2004 ως προϋπόθεση να έχει ενεργή σύμβαση, ο εργαζόμενος αυτός είχε ένσημα

    (3) Οι ελεγκτές έχουν ζητήσει (και πάρει;) τους φακέλους των αρχαιφυλάκων της Α΄ ΕΠΚΑ (Ακρόπολη). Νομίζω ότι αυτό έγινε γιατί από εκεί ξεκίνησαν οι επώνυμες καταγγελίες




    Τα παραπάνω τα μεταφέρω με επιφύλαξη και καλό θα ήταν η Παρέμβαση αν μπορεί να τα επιβεβαιώσει ή διορθώσει.

    Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά
    Φιλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε και βγαλτε συμπεράσματα για το μελλον μας. Αυτά ειναι τα κάτεργα των ΜΚΟ.
    http://skya.espiv.net/2013/12/13/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτεργα που συγκροτούνται απο διάφορους ημέτερους. Μια νέα μορφή στο άρρωστο πελατειακό κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θέλουν να κάνουν σε όλη την κοινωνία. Μισοεργαζόμενοι, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, έρμαια στον κάθε παράγοντα και παραγοντίσκο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι ειναι πίσω απο τις ΜΚΟ που θεωρητικά έχουν δημοσιευμένα καταστατικά κλπ κλπ.
      Πάντως το συγκεκριμένο θέμα δεν εχει μορφή ΜΚΟ αλλά ΝΠΙΔ κι αυτο κάνει το θέμα ακόμη πιο ενδιαφέρον. Τα βιογραφικά έχουν πολύ ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα έχει ενδιαφέρον αλλα ειναι σε λάθος ανάρτηση. Στείλε το με email στους διαχειριστές να το κάνουν ξεχωριστή ανάρτηση. Εδώ το θέμα ειναι ΑΛΛΟ. Μην μπλέκουμε τα πάντα.

      Διαγραφή