Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σημαντική επιτυχία της ΑΠ στο ΣΕΑ

Αποτελέσματα εκλογών στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

2η Ενημέρωση
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΣΕΑ θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το πρωί, αφού επιλυθεί ένα πρόβλημα που προέκυψε στα αποτελέσματα του Περιφερειακού Τμήματος στην Κρήτη. Στο τμήμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει κάποιο λάθος στην καταμέτρηση (+10 ψήφοι;). Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης στο Τμήμα αυτό, το τελικό αποτέλεσμα για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι δεδομένο (δεν επηρεάζεται), δηλ. 124 ψήφοι και 3 έδρες στο Δ.Σ. του ΣΕΑ. 
Τα αποτελέσματα, υπό την αίρεση της Κρήτης, είναι τα εξής:

Ψήφισαν: 669 
Λευκά: 8
Άκυρα: 5
Έγκυρα: 666 (Εκλ. μέτρο: 44)

ΕΑΚ : 298 και 7 έδρες
ΕΣΔΑ: 197 και 4 έδρες
Αυτόνομη Παρέμβαση: 124 και 3 έδρες
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ): 49 και 1 έδρα

Αν το αποτέλεσμα στο Περιφ. Τμήμα Κρήτης μεταβληθεί, θα αλλάξει ο αριθμός ψήφων της ΕΑΚ και ενδεχομένως της ΕΣΔΑ, το εκλογικό μέτρο θα μειωθεί (από 44 σε 43) και με βάση διάφορα σενάρια πιθανόν να αλλάξει και ο αριθμός εδρών μεταξύ ΕΑΚ και ΕΣΔΑ. 

Σε κάθε περίπτωση η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη ψήφο τους, την παρουσία και τη συμμετοχή τους στήριξαν το συνδυασμό μας, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια. Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα στις εκλογές του ΣΕΑ επιβεβαιώνει τη δυναμική της παρουσίας μας στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΠΟΑ και φυσικά μας βάζει νέα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις. Το συνολικό αποτέλεσμα, δίνει ένα σαφές, από κάθε άποψη, αριστερό στίγμα στο ΣΕΑ, το οποίο φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί και στην καθημερινή πράξη και λειτουργία του Συλλόγου. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα όλα τα Σωματεία θα κληθούν να δώσουν σημαντικές μάχες για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και να μην εφαρμοστούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα (Οργανισμός, Αξιολόγηση, Ιδιωτικοποιήσεις στον Πολιτισμό κλπ).

1η Ενημέρωση (11/4/2014, περί 10 μμ)
ΕΑΚ --> 298 --> 7 έδρες
ΕΣΔΑ --> 197 --> 4 έδρες
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ --> 124 --> 3 έδρες
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) --> 52 --> 1 έδρα
(Λευκά 8, Άκυρα 5)

6 σχόλια:

  1. 1) Έχετε καποιες μικροδιαφορές + ή - 2 ψήφους με αυτά που δίνουν οι αλλες παρατάξεις.
    2) Συγχαρητήρια στην Παρέμβαση που πέτυχε ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά καλό. Ειδικά αν σκεφτούμε τις διάφορες κοντρες σας ενδο-συριζικά. Εξαιρετικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΜΕ.
    3) Ο ΣΕΑ αποκτά σαφώς αριστερό προφιλ πέρα από κάθε αμφιβολία.
    4) Η ΕΑΚ αναμενόμενα καλά, όχι τοσο καλά ίσως αν σκεφτούμε ότι είχε την επιθυμια της αυτοδυναμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΑΚ όχι μόνο δεν πηρε αυτοδυναμία αλλά αναγκάστηκε να εμπλακεί σε μια κόντρα στο εσωτερικο του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. (Τι δουλειά είχε η αλεπου στο παζάρι κανένας δεν κατάλαβε).

      Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το 85% των δυνάμεών του στην Αθήνα.
      Η ΕΣΔΑ στις επόμενες εκλογές (αν φτάσει) θα εξαφανιστεί σ' ενα ψηφοδέλτιο από τα αζήτητα των συνδικαλιστών ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΔΑΚΕ και των Διευθυντών - Τμηματαρχών που ζουν τις ένδοξες μέρες να είναι κατ' ανάθεση (διορισμένοι ουσιαστικά απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

      Ο νικητής θα έλεγα οτι ειναι το ΚΚΕ με 52 ψήφους! Ας τα βλέπει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ και που οδηγούν τα θολά και τα μισόλογα για το μνημόνιο, το χρέος και την ΕΕ.

      Διαγραφή
  2. Θα έτσουξαν καμια τσικουδια παραπάνω και ειχαν ένα προβληματάκι στα αποτελεσματα Σιγά θεμα θα γίνει.Το αποτελεμσα έχει βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χικ...
      - έλαβον, γραφε μανωλιό...
      - Χικ έγραψα μωρέ...
      - Τα ' γραψες σωστά;
      - Ωι μωρέ με σκοτισες
      - Αντε να πέμψουμε τον φαξ να πάμε και σπιτι
      - Χικ γιαντα το λες;
      - Τον φαξ τον πέμψαμε υστερα
      - Ωι μωρέ κουζουλέ, αυτός ο φαξ επαε ήτουνα ο παλεϊνός με τα στοιχήματα. Δεν γροικάς πράμα...
      - Ε και ιντα διαφορά έχουνε;
      - Πράμα... ιδια ειναι ολα, σωστά.
      - Ε! αιντε στην υγεια μας κοπέλια
      - Ζήτω του τΣΕΑ μας. Ζήτω και του Υπορυγείου μας

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη η ΕΣΔΑ και η ΕΑΚ στην Κρήτη δίνουν αλλα αποτελέσματα;
    Δεν υπήρχε εκεί δικαστικός; Πρακτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως λέει και ο ανώνυμος των 1:15 το αποτέλεσμα έχει βγει. Τα συμπεράσματα έχουν βγει από όλους. Και πάμε παρακάτω διότι τα πράγματα είναι ζόρικα για όλους. Δεν ειναι ένα και δυο τα ζητήματα αλλά πολλά και σχετιζόμενα μεταξύ τους.

    Εγώ νομιζω οτι η ΕΑΚ πήγε μια χαρά και τι έγινε αν δεν πήρε αυτοδυναμία; Αυτά ειναι ξεπερασμένα. Να την πάρει να την κάνει τι; Να έχει ολους τους αλλους απέναντι; Τώρα θα συγκυβερνά με όλους τους αλλους μαζι όπως το κάνει και στον Ενιαίο.
    Η ΕΣΔΑ δεν έπρεπε να κατεβεί. Φθήνει ραγδαία από 367 ψήφους οτ 2008, στους 243 το 2011 και τώρα 197. Κανονικά έπρεπε να να υπάρξει ένα νέο σχήμα που δεν θα είχε σχέση με την ΕΣΔΑ και θα ειχε πιο αντικυβερνητικό προφιλ.
    Η Παρέμβαση πήγε καλά και είναι η ανερχόμενη δύναμη. Δεν μπλέχτηκε σε μουρμούρες και λόγια προεκλογικά. Ολοι την είχαν πιο κάτω αλλά πάντα κρατάνε χαμηλό προφιλ. 3 έδρες και γελάνε και τα μουστάκια τους.
    Οσο για το ΠΑΜΕ αυτό πήρε τις πιο πολιτικές ψήφους. Είναι ένας κόσμος που δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκτιμά τη στάση του ΚΚΕ όχι ειδικά στο ΣΕΑ γενικότερα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειχε θολά πράγματα σ΄αυτα που λεει τοτε ο κοσμος αυτός θα μπορουσε να ειχε ψηφισει και Παρέμβαση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή