Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ - η μόνη πραγματική ελπίδα 
(Στ. Τσαβ., το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του υπογράφοντα)

........... "Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας καλός λύκος τον οποίο κακομεταχειρίζονταν τα πρόβατα, μια καλοκάγαθη μάγισσα και ένας τίμιος πειρατής. Όλα αυτά υπήρχαν όταν εγώ ονειρευόμουνα τον κόσμο ανάποδα". Από ισπανικό τραγούδι, που θα μπορούσε να μεταφραστεί ελεύθερα στα ελληνικά ως εξής:


"Μια θύελλα έχει συνεπάρει την ελληνική επικράτεια. Μια επανάσταση έχει ξεκινήσει με νέους οπλαρχηγούς που ξεσηκώνουν τα πλήθη κατά της τυραννικής κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οπλαρχηγοί όπως Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μάκης Βορίδης, Άδωνης Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι. Στην επανάσταση αυτή δεν θα έλειπαν οι καναλάρχες, οι εκδότες των διαφόρων φυλλάδων, οι μεγαλοκαταθέτες, και όλοι αυτοί που έχουν μάθει τόσα χρόνια μέσα σε ένα κράτος-προστάτη της ανομίας, των ρουσφετιών και των "δικών μας παιδιών", να λειτουργούν και να απολαμβάνουν τους καρπούς της "προσφοράς" τους στην πλάτη του εργαζόμενου ελληνικού λαού. Στο ξεσήκωμα αυτό μπλέχτηκαν και πολλοί αρχηγίσκοι της αριστεράς, που άδραξαν την ευκαιρία για ιδίον όφελος και έστρεψαν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης της ελπίδας, υπηρετώντας  πιστά τα συμφέροντα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής". 



Καθημερινά στα ΜΜΕ των καναλαρχών  ακούγονται όλων των ειδών απελπισμένες και ψευδείς ειδήσεις, με σκοπό να εμποδίσουν τον αέρα αλλαγής που προσπαθεί να φέρει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό τον ταλαιπωρημένο λαό. Γιατί όλοι αυτοί χάνουν τα βρώμικα πλεονεκτήματα που είχαν εδώ και 40 χρόνια με τη βοήθεια των κυβερνήσεων της δεξιάς: τη φοροδιαφυγή, τις μαζικές απολύσεις, τον εκφοβισμό και την εκμετάλλευση των εργαζομένων, το μαύρο χρήμα. Προσπαθούν να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν "ανελέητο διορισμό δικών της παιδιών". Είναι φοβερό το γεγονός ότι οι κατ’ εξοχήν αντιπρόσωποι της διαπλοκής, των ρουσφετιών, της λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της κατασπατάλησης δημοσίου και όχι μόνο χρήματος, της σημερινής απελπιστικής κατάστασης της χώρας και της παράδοσης της εργατικής τάξης στα αδηφάγα χέρια της πλουτοκρατίας, προσπαθούν να κατασυκοφαντήσουν την κυβέρνηση που, ενώ χρονικά είναι ενός μόνο έτους και παρά τον πόλεμο που δέχεται από τους αντιπροσώπους της ντόπιας και ξένης φιλελεύθερης πολιτικής, έχει καταφέρει:

1) τη νομοθέτηση ρύθμισης δόσεων προς την εφορία και λοιπούς φορείς δημοσίου,
2) την προστασία πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών,
3) την προστασία πολιτών από τα αιμοσταγή τραπεζικά ιδρύματα, με την νομοθέτηση μεθόδου αποπληρωμής δανείων ,
4) την ανθρωπιστική βοήθεια προς φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν δυνατότητες πληρωμής ΔΕΗ, ενοικίου κλπ,
5) την προστασία κοινωνικών και ανθρωπιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών,
6) την μεταναστευτική κοινωνική πολιτική,
7) την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την τακτοποίηση χρόνιων  εκκρεμοτήτων επανατοποθέτησης υπαλλήλων στις θέσεις τους,
8) τη φραγή σε ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,
9) τη διαβούλευση νομοθετικών διατάξεων πρωταρχικής σημασίας για όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο,
10) τη φραγή στις αυθαίρετες και οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο τομέα,
11) την προστασία της δημόσιας περιουσίας και πλούτου,
12) τον εκδημοκρατισμό στις αποφάσεις ενός κράτους στην υπηρεσία του πολίτη,
13) την απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών δημοσίου,
14) την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης,
15) την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον πραγματικό έλεγχο στους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και όχι μόνο,
16) τη διαλεύκανση και διευθέτηση των ζητημάτων που απορρέουν μέσα από λίστες Λαγκάρντ κλπ.


Ας αφήσουμε λοιπόν τις Κασσάνδρες της διαπλοκής, τους οπορτουνιστές "συντρόφους" και τα κάθε λογής ερπετοειδή στην άκρη και ας προχωρήσουμε ενωμένοι μαζί με τον λαό που εξουσιοδότησε αυτήν την κυβέρνηση μέσω δημοκρατικών διαδικασιών να φέρει εις πέρας το όραμα της ελπίδας.


Σταύρος Τσάβαλος 
Μέλος του Συντονιστικού της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ του Υπουργείου Πολιτισμού