Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Θα πουλήσουν και μας... με συμβολαιογράφο;

Η συγκυβέρνηση και η Τρόϊκα διέψευσαν (ωχ!) ότι ζήτηκε ή συζητήθηκε η εκκένωση (τι λέξη κι αυτή... χάθηκε να βρουν κάποια πιο εύηχη) ελληνικών νησιών με λιγότερο από 150 κατοίκους στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών. Τα ρεπορτάζ είναι πολλά (1, 2, 3, 4, ...) και προφανώς δεν είναι τυχαία, εκτός κι αν η συγκυβέρνηση έπεσε θύμα προβοκάτσιας από τα διαπλεκόμενα media που τη στηρίζουν (λέτε;). Πάντως η σχετική "διαρροή" φέρεται να έλαβε χώρα παρουσία 70 εκλεκτών και επωνύμων παραγόντων του εφοπλισμού (π.χ. Τσακος).

Η ουσία μάλλον βρίσκεται στα ψιλά γράμματα και ανάμεσα στις φράσεις και αφορά στην επιδότηση των δρομολογίων των "άγονων γραμμών" κατά το χειμώνα. Όπως είναι γνωστό πολλοί "ευεργέτες", εφοπλιστές "προσφέρουν" πλοία (πολλοί τα χαρακτηρίζουν "σαπάκια") έναντι μεγάλων επιδοτήσεων. Τα πλοία εκτελούν διάφορα δρομολόγια της συμφοράς και την ίδια στιγμή εισπράττουν τεράστιες επιδοτήσεις. (Ο ζημιογόνος χειμώνας πληρώνεται από το δημόσιο μέσω επιδοτήσεων, ενώ την τουριστική περίοδο τα κέρδη είναι αποκλειστικά των εφοπλιστών, της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας").

Την ίδια στιγμή η διατύπωση και μόνο, έστω και αν ως διαρροή είναι ανυπόστατη, αναδεικνύει ότι συγκυβερνώντες και τροϊκανοί "δεν έχουν ταμπού". Επεξεργάζονται, συζητούν και δοκιμάζουν διάφορες ιδέες, ακόμη και εκείνες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται εξωφρενικές και απίστευτες. Εθίζουν την κοινωνία και την προετοιμάζουν για να δεχθεί τα πάντα.  Αυτό που σήμερα η συγκυβέρνηση "δεν συζητά" και "απορρίπτει", αύριο  ίσως είναι ένα ακόμη "επώδυνο αλλά αναγκαίο για τη σωτηρία της πατρίδας" μέτρο, προκειμένου να λάβουμε κάποια μελλοντική δόση. Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση και η Τρόϊκα δεν θα διστάσουν να αφήσουν τα "μικρά" νησιά (αυτά δηλ. που δεν "κόβουν" εισητήρια και δεν έχουν μεγάλο όγκο εμπορευματικών μεταφορών) χωρίς έστω αυτά τα παλαιά πλοία, αν βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να επιδοτήσουν τον εφοπλισμό.

Το θέμα των "νησιών" δεν είναι νέο. Από την εποχή της ΝΔ του Μητσοτάκη οι διάφορες "βραχονησίδες", είχαν μπει στο στόχαστρο της "αξιοποίησης" (δηλ. της πώλησής τους). Έκτοτε, συχνά πυκνά το σχέδιο επανέρχεται σε διάφορες παραλλαγές (η ουσία προφανώς παραμένει η ίδια: πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας).

Για επίλογο κρατήσαμε το πιο καυτό κομμάτι της ενημέρωσης: το σχέδιο εκσυγχρονισμού της γραφειοκρατικής και ξεπερασμένης διαδικασίας της κηδείας. Ο "εκσυγχρονισμός του γραφειοκρατικού κράτους"  (που θα έλεγε και η κυβερνώσα ΔΗΜΑΡ) απαιτεί της κηδείας να προηγείται (ή να έπεται;) μια "απλή" συμβολαιογραφική πράξη (!) αξίας μόλις 20, 30, 40, 50 € (εντάξει δεν θα τα πάρουμε και μαζί μας ας φανούμε "λάρντζ" και ας δώσουμε κάτι ). Αντίστοιχες μικρές επιβαρύνσεις θα προβλέπονται σε αρραβώνες, γάμους, βαφτίσια, διαζύγια!!! (Είναι προφανές ότι και τυχόν εξωσυζυγική σχέση αποτελεί τεκμήριο...). Την ίδια στιγμή  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη αποδεχθεί την κατάργηση του (μικρού) αφορολόγητου για τα παιδιά, και ετοιμάζονται να βάλουν χέρι και "υψηλό" επίδομα τέκνων. Επίσης, σε κίνδυνο βρίσκονται τα διάφορα πολυτεκνικά επιδόματα!

Είναι προφανές ότι αν ως λαός δεν σαρώσουμε την κυβέρνηση και την Τρόϊκα σύντομα θα ξημερώσει η μέρα που εκτός από τα νησιά, θα πουλήσουν και μας! Και για να είναι όλα "Ο.Κ." θα χρεωθούμε και τα συμβολαιογραφικά έξοδα....

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ


Υστερόγραφο: Η περίφημη "λίστα Λαγκαρντ" θυμίζει το παιχνίδι "εδώ ο παπάς - εκεί ο παπάς - που ειναι η λίστα"; (Κι όπως όλοι ξέρουμε  ο "παπατζής" πάντα κερδίζει). Είναι γνωστό σε όλους ότι σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού και φορολογικούς παραδείσους εξωτικών νησιών έχουν βρεί καταφύγιο αμύθητα ποσά.
Υπενθυμίζουμε ότι παραμονές των εκλογών τεράστια ποσά "έφυγαν" (από την πόρτα; από το παράθυρο;) στο εξωτερικό μπροστά στον "κίνδυνο" να νικήσει ο λαός, να δώσει την εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να απαλάξει το λαό μας από μνημόνια και τρόϊκα. Τότε είχαν πέσει να φάνε τον Μ. Γλέζο όταν είχε πεί για φορολογία των μεγάλων καταθέσεων. Η "λίστα Λαγκάρντ" ("πειραγμένη" ή "γνήσια") αναδεικνύει το μέγεθος και το πρόσωπο της διαπλοκής που για χρόνια στήριξε το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας γύρω από το δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. 

(Αθήνα, Οκτ. 2012, σκόρπιες σκέψεις και ασύντακτες)

5 σχόλια:

  1. Να εκκενώσουμε όλη τη χώρα...
    Επιτέλους πρέπε να δουμε το ζήτημα με θετική ματιά. Οχι όλο στείρα άρνηση. Να κάνουμε προτάσεις, να το δούμε, να το κουβεντιάσουμε, να το παζαρέψουμε. Γιατί οχι τελικά; Θα γλιτώσουμε και τα καύσιμα των ελικοπτέρων που τους φέρνουμε όταν αρρωσταίνουν.
    Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H κυβέρνηση έχει αρρυθμίες και καθυστερεί στο έργο της. Χρειάζεται ανασχηματισμό με δύο αντιπροέδρους (Ε. Βενιζέλο, Φ. Κουβελη). Αλλωστε με την πλουσια νομική γνώση θα βοηθησουν στη διατύπωση του σχετικού νόμου "Περί εκκενώσεως νησίδων και συναφείς διατάξεις" (εκτός κι αν γίνει με απλή Υπουργική Απόφαση οπότε ο πως τον λένε της Ναυτιλίας επαρκεί).
      Προσοχή μηπως κατά την εκκένωση έχουμε και τιποτα συνωστισμούς όπως θα έλεγε και η Ρεπούση! Να στείλουν ΜΑΤ για να κρατήσουν την τάξη.

      Διαγραφή
  2. Αντε να φορολογηθεί και το κατούρημα να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περι νησιδων με πληθυσμο κατω των 150 κατοικων
    ΓΑΙΔΟΥΡΟΝΗΣΙ, ΘΥΜΑΙΝΑ, ΑΝΤΙΨΑΡΑ, ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΙΠΕΡΙ, ΔΗΛΟΣ, ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ, ΚΑΤΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΨΕΡΙΜΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΤΕΛΕΝΔΟΣ, ΑΡΚΟΙ, ΛΕΒΙΘΑ, ΓΥΑΛΙ, ΣΑΡΙΑ, ΚΙΝΑΡΟΣ, ΔΟΚΟΣ ΥΔΡΑΣ, ΚΑΣΤΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ, ΓΑΥΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά από τα νησιά αυτά είναι "γκριζες ζώνες" για τους εξ Ανατολών γείτονες (π.χ. Φαρμακονήσι) και άλλα συνδέονται με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (π.χ. Γαύδος). Δεν είναι καθόλου τυχαία η "διαρροή" για τα "μικρά νησιά"

      Διαγραφή