Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πρόταση για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Μπροστά στα νέα αντιλαϊκά, αντιδραστικά μέτρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αυτόνομη Παρέμβαση στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ ζητούν την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων (ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ).
Για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων παραθέτουμε το κείμενο:

"Οι εργαζόμενοι ζουν για άλλη μια φορά μέρες αγωνιώδεις, που γίνονται εφιαλτικές, όσο οριστικοποιούνται τα σενάρια με τις περικοπές των 11,5 δις Ευρώ και πλέον.
Η σημερινή Κυβέρνηση παρά τα όσα και αντίθετα είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και με τη προγραμματική της συμφωνία, εξελίσσεται σε ένα άνευρο σύστημα διεκπεραίωσης των πιο αντεργατικών μέτρων, που αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά «ταξικού πολέμου», απέναντι στους εργαζόμενους.
Σε αυτές τις συνθήκες κάθε συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε μια καρικατούρα «κοινωνικού διαλόγου» τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει ήδη προαποφασίσει την ισοπέδωση των εργαζομένων με μέτρα που ξεπερνούν τα 6 δις Ευρώ, καθιστούν τα συνδικάτα μέρος ενός προσχεδιασμένου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων.
Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για χάσιμο χρόνο.
Ήδη γνωρίζουμε και το περίγραμμα και το περιεχόμενο των νέων μέτρων και μένει από την Κυβέρνηση η κίνηση αιφνιδιασμού για την άμεση νομοθέτησή τους, λίγο πριν την σύγκληση του Eurogroup.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, για συζήτηση και απόφαση ενός συνεκτικού σχεδίου πολύμορφων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα περιλαμβάνει την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων στη ΔΕΘ καθώς και την άμεση προκήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής γενικής Απεργίας." (Θάνος Βασιλόπουλος, Ζώης Πεπές, Γιώργος Γαβρίλης)
  
Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να συγκληθούν τα Δ.Σ. των πρωτοβαθμίων Σωματείων και Συλλόγων του ΥΠΠΟ, προκειμένου αφενός να τοποθετηθούν και εν συνεχεία να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους για τα νέα βάρβαρα μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης κι αφετέρου να ορίσουν άμεσα έκτακτες γενικές συνελεύσεις που θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.