Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις στο ΥΠΠΟΑ

Ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης για το θέμα των απολύσεων στον πολιτισμό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η ώρα των απολύσεων ακόμη και στο υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) έφτασε. Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις  τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και των κυβερνητικών συνδικαλιστών ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, ως υποστελεχωμένο, θα εξαιρεθεί από τις απολύσεις, διαβεβαιώσεις που μοναδικό στόχο είχαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, οι πρώτες απολύσεις υπογράφτηκαν.

»Σαράντα εργάτες ΥΕ, 60 σχεδιαστές ΔΕ και 25 διαφόρων ειδικοτήτων εργαζόμενοι απολύονται, πέρα από κάθε λογική εξορθολογισμού του δημοσίου, αφού σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι αυτοί δεν πλεονάζουν, αλλά αντίθετα είναι απολύτως απαραίτητοι για το έργο της ανάδειξης και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

»Οι μάσκες έχουν οριστικά πέσει. Κανένας πολίτης δεν πείθεται πλέον από τις ρητορείες περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου και καλύτερης κατανομής του προσωπικού. Ο μοναδικός στόχος της διαθεσιμότητας – απόλυσης είναι η μείωση του προσωπικού σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι αν δεν ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση σύντομα θα έρθει και η δική τους σειρά καθώς  ο χορός των απολύσεων τώρα ξεκίνησε.

»Ως ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ στο δίκαιο αγώνα τους να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και τους διαβεβαιώνουμε εκ νέου ότι  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυθέντες καθώς στον πολύπαθο και ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού δεν περισσεύει κανείς»

4 σχόλια:

  1. Οι υπερωρίες καλά κρατούν...
    Οι υπόλοιποι βολευτείτε με τρεις κι εξήντα και με διαθεσιμότητα.

    ΑΠ 22438/30-8-2013 (ΒΛ90Γ-ΤΟΓ), 800€, για "αποζημίωση για απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου αποσπασμένων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία για το μήνα Σεπτέμβριο 2013"
    ΑΠ 22436/30-8-2013 (ΒΛ9ΟΓ-Β37), 3.750€, για "καταβολή αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία υπαλλήλων στο γραφείου του Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματέως για το μήνα Σεπτέμβριο 2013"
    ΑΠ 22437/30-8-2013 (ΒΛ90Γ-ΘΛ6), 1.865 € για "καταβολή αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες-απογευματινά και νυχτερινές ώρες υπαλλήλων στο γραφείο του Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματέως για το μήνα Σεπτέμβριο 2013"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους μια ξεκαθαρη δηλωση δεσμευση απο το ΣΥΡΙΖΑ. αυτο πρέπει να πει για κάθε απολυμένο υπάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή πρέπει να είναι και να την λέει καθημερινά και σε όλες τις ανακοινώσεις του.
    Οι υπερωρίες όπως αναφέρει πιό πάνω ο συνάδελφος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, φανταστείτε αυτούς που έχει πάρει η ΓΓ ως μετακλητούς και συμβουλάτορες της πόσους συναδέλφους θα γλύτωναν από τις διαθεσιμότητες- απολύσεις, αλλά είπαμε τυχαία την έχουν ΓΓ όχι γραμμάτεια χρόνων του Μπένυ προσπαθεί να μην στον αέρα (Πάγκαλος ο Βενιζέλος άφησε μαύρη τρύπα στο ΥΠΠΟ) το θυμάστε , αλλά και το συνάφι της καλύπτει με όλα όσαν κάνουν στις Εφορείες. Καλό Αγώνα συνάδελφοι , να διώξουμε τον Βούρκο και την μπόχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΜΟΝΗ ΔΗΛΩΣΗ που έχει αξία γιατί δίνει και κουράγιο στους εργαζόμενους να πολεμήσουν.

    Οσο για τις υπερωρίες τι να λεμε. Στρατός συμβουλων και παρασυμβουλων, αποσπασμένων και ειδικών συνεργατών... νυχτα μέρα και σαββατοκυριακο εργαζονται. Εχουν τοσους να απολυσουν βλέπεις... Δεν προλαβαινουν στο κανονικό ωραριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή