Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (6/12) συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του ΥΔΜΗΔ Παρασκευά Μ. Νομικό. Η συνάντηση αφορούσε στον έλεγχο που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του ΥΔΜΗΔ στο ΥΠΠΟΑ για το τρόπο εφαρμογής του Π.Δ.164/2004. 

Από τη συζήτηση, και παρά τη συστηματική προσπάθεια του Ειδικού Γραμματέα να  μην απαντά με ξεκάθαρο τρόπο και να υπεκφεύγει στα εύλογα ερωτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, κατέστη τελικά σαφές ότι ο έλεγχος δεν περιορίζεται στις επώνυμες και "ανώνυμες" καταγγελίες, ούτε σ' εκείνες τις περιπτώσεις  που ρητά αναφέρονται στα Πορίσματα της Ζωής Καζαζάκη και της Αναστασίας Κουμούση αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004 στο ΥΠΠΟ, δηλ. θα περιλάβει όλους τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου ανεξάρτητα (αιτήσεις θεραπείας, Ταμείο, ΟΑΝΜΑ, κλπ).


 Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ του μνημονιακού ΥΔΜΗΔ (δηλ. του Υπουργείου του Κυρ. Μητσοτάκη) στις πιεστικές ερωτήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρουσίασε την απόφαση για την επέκταση του ελέγχου στο σύνολο των ΙΔΑΧ ως "δική του απόφαση" διαψεύδοντας τα περί εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία περιορίζεται στις περιπτώσεις που αναφέρονται στα Πορίσματα. Εκτίμησή μας είναι ότι με τη συνολική στάση του απλά επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, λειτουργώντας ως κυματοθραύστης της αγανάκτησης προς την Κυβέρνηση.
Η ουσία είναι ότι τόσο ο Ειδικός Γραμματέας όσο και ο πολιτικός του Προϊστάμενος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτελούν και υλοποιούν ένα ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο μαζικών απολύσεων στο ΥΠΠΟ μέσω της αμφισβήτησης του Π.Δ.164/2004, του "Π.Δ. Παυλόπουλου" και τα ονόματα των πολιτικών οικογενειών αποκαλύπτουν το κομματικό πόκερ που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας. 

Το "έργο" που έχει να φέρει εις πέρας το ΣΕΕΔΔ είναι:
-    οι απολύσεις που ζητά η Τρόϊκα & έχει υποσχεθεί η συγκυβέρνηση του Μνημονίου,
- η συνέχεια της συστηματικής συκοφάντησης του δημόσιου τομέα & των εργαζομένων,
-  η συρρίκνωση και διάλυση των δημοσίων Υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών και αρμοδιοτήτων τους προς όφελος του κεφαλαίου.

Οι Ιαβέρηδες του ΥΔΜΗΔΔ εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, αναζητούν και εν τέλει θα κατασκευάσουν τα επικοινωνιακά ή όποια άλλα προσχήματα χρειάζεται η Κυβέρνηση για να κάνει χιλιάδες απολύσεις. Το ΥΠΠΟ είναι η πρόβα τζενεράλε, μια βολική δεξαμενή υποψηφίων απολυμένων. Αν πετύχουν σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μετά τις δημοτικές εκλογές για προφανείς λόγους, και στα άλλα Υπουργεία, που κατά κανόνα έχουν σημαντικά μικρότερο αριθμό εργαζομένων αορίστου χρόνου.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ του ΥΔΜΗΔ έφτασε στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο των επιθεωρητών (την καρτοσήμανση τη θυμόμαστε καλά όλοι…) και να τους συνδράμουν στο έργο τους (!) Κάλεσε δηλαδή τα υποψήφια θύματα να βοηθήσουν τον θύτη, κάλεσε τα πρόβατα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το λύκο και να διαπραγματευτούν τη σφαγή τους. Μας συμβουλεύουν να τους τροφοδοτήσουμε με πληροφορίες-καταγγελίες, να ρουφιανέψουμε το διπλανό μας,. Θέλουν να φτιάξουν μια γενιά κουκουλοφόρων στα πρότυπα της Κατοχής. Θέλουν να φτιάξουν τους νέους Γερμανοτσολιάδες.

Μετά από πολλές πιέσεις και σε πολλά σημεία έντονους διαλόγους ο Ειδικός Γραμματέας, που ας σημειωθεί έχει υπάρξει υπάλληλος του ΥΠΠΟ πριν αρκετά χρόνια, δήλωσε ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, δηλ. για άγνωστο χρόνο (!) προφανώς υλοποιώντας και μία παράπλευρη στόχευση της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ την οποία υπηρετεί. Ο στόχος είναι μια νέα παρατεταμένη ομηρεία 2700 εργαζομένων, η εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, ανασφάλειας, τρομοκρατίας και η μετατροπή όλων των εργαζομένων σε μια μάζα υπόπτων και τελικά εν δυνάμει απολυμένων.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στις αναφορές συναδέλφων ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών μας σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έγινε όχι απλά "υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ" αλλά και μετά από γνωμοδοτήσεις Τμημάτων αλλά και της Ολομέλειάς του ο Ειδικός Γραμματέα απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε διαβεβαίωση ότι αυτές είναι εκτός πεδίο ελέγχου των Ελεγκτών και δεν τίθενται σε αμφισβήτηση.

Ουσιαστικά οι Επιθεωρητές, λειτουργώντας ως εντεταλμένοι υπάλληλοι εκτελούν πολιτικές εντολές και οδηγίες. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους πολιτικούς τους Προϊσταμένους, έρχονται και διευρύνουν αυθαίρετα το πεδίο ελέγχου πέρα και από τις εντολές της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης, και στην ουσία επιχειρούν να ξανανοίξουν τη συζήτηση των κριτηρίων υπαγωγής στο Π.Δ. Παυλόπουλου. Με απλά λόγια επιχειρούν να στήσουν τη νομιμοποιητική βάση για μια εκ των υστέρων νέα κρίση, με άλλα μέτρα και σταθμά όσων υπήχθησαν στις διατάξεις του Π.Δ. 

Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αποφασιστική. Από το ΥΠΠΟΑ δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος. Αυτοί που περισσεύουν είναι οι Τροϊκανοί και οι υπάλληλοί τους. Κι αυτούς θα τους απολύσει ο λαός. Ο λόγος και οι αποφάσεις πρέπει να περάσουν στους εργαζόμενους. Προτείνουμε την εβδομάδα που ακολουθεί να γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλα τα Σωματεία (Ενιαία και Κλαδικά), σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας δεν μπορεί να διεξαχθεί από τα ΔΣ και με λογικές ανάθεσης. Πρέπει κάθε Υπηρεσία να γίνει μετερίζι αγώνα και αντίστασης, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας.

18 σχόλια:

  1. Μάλιστα...
    Να ξαναπούμε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ΔΕΝ ειναι "Ανεξάρτητη Αρχή" αλλά μια Υπηρεσία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης. Πολλοί από άγνοια ή σκοπιμότητα παρουσιάζουν τους Επιθεωρητές ως ανεξάρτητη αρχή για να δώσουν κύρος και να κρύψουν ότι ενεργούν με βάση εντολές του πολιτικού τους Προϊσταμένου.

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση έβγαλε Ανακοίνωση για τη συνάντηση. Η Ομοσπονδία, οι Σύλλογοι, οι Παρατάξεις; Γιατί αυτή η σιωπή;

    Ο Ενιαίος Σύλλογος πότε έχει συνέλευση ;

    Μπορεί κάποιος να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι επώνυμες καταγγελίες της Ρόδου και της Ακρόπολης τι αφορούν και ποιους περιλαμβάνουν; Τι σχέση έχουν οι καταγγελίες αυτές με το Δ΄Υπηρεσιακό που συνεχώς αναβάλλει κάποια θέματα που σχετίζονται με αιτήσεις θεραπείας; Η ανώνυμη καταγγελία του Σεπτεμβρίου μπορεί να δημοσιευτεί; Στο κάτω κάτω δεν ειναι και κρατικό μυστικό και φαίνεται οτι αυτή είναι η αφορμή για τον έλεγχο σε ολο το ΠΔ. Αρα ανώνυμη και ολο το ΠΔ είναι φανερό ποιοι την ήθελαν, την έγραψαν ή την υπαγόρευσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σας ξανακαλέσουν χαχα. Εχω μάθει οτι ειστε ενοχλητικοί και επίμονοι εσεις οι Συριζαίοι. Μπράβο σας αν ειναι έτσι.

      Διαγραφή
    2. Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ έχει οριστεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12, σ' ενα Θέατρο Πατησίων και Στουρνάρη (του Ληναίου νομίζω). Η συνέλευση του Ενιαίου είναι ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων ετών και πρέπει να έχει μεγάλη συμμετοχή.

      Διαγραφή
    3. Η Παρέμβαση για μια ακόμη φορά πέφτει μέσα στις εκτιμήσεις της ότι το ΠΔ και οι αορίστου είναι στους πρώτους στόχους απολύσεων. Το διαβαζα σε κάθε ανακοινωσή της και έλεγα βρε παιδι μου τι εμμονή έχουν αυτοί. Τώρα φαίνεται οτι σωστά τα έλεγαν. Ξέρω όμως οτι μας λειπουν συνάδελφοι σαν αυτούς γιατί είναι πάντα εκει

      Διαγραφή
    4. Εγώ από ανεξάρτητη πηγή έμαθα ότι μόνο σε καλό κλίμα δεν ηταν η συνάντηση και οτι η Παρέμβαση είχε αγριέψει τρελά... και έχωνε, ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν με τα χαρτιά του ΑΣΕΠ για να δείξουν το δικιο τους στον "παραπλανηθέντα" Ειδικό Γραμματέα... Σας φοβούνται έμαθα! Διότι οκ ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι "πολιτισμένος" αλλά οι ρευματικοί είναι αγριεμένοι...

      Διαγραφή
    5. Εμένα ενα πουλακι μου ειπε ότι σε όλες σχεδόν τις υπαρκτές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΕΑΚ και Αυτόνομη Παρέμβαση) υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις και απόψεις και αποκλίσεις. Ειδικά στο τι κάνουμε και πως αντιμετωπίζουμε το θέμα. Εμαθα μάλιστα οτι έσπασαν και κάτι πάγοι και οι συζητήσεις ειναι σε καλό δρόμο

      Διαγραφή
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    νομίζω ότι την ουσία του θέματος την έχουμε καταλάβει! Ψάχνουν να βρουν ποιους θα βρουν να απολύσουν. Και έχουν αποφασίσει τους αορίστου χρόνου. Αναζητούν τώρα ενα λόγο ένα πρόσχημα. Κι έτσι θυμήθηκαν να δουν πως εφαρμοστηκε το ΠΔ στο ΥΠΠΟ. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Έχουν και την βοήθεια διαφόρων καλοθελητών και της πολιτικής ηγεσίας που κρύβεται πίσω από τους Ελεγκτές. Έτσι οταν μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων θα εμφανιστεί, επιτέλους και ο νέος Οργανισμός που θαυμα θαυμα θα ειναι κομμένος και ραμένος στη νέα κατάσταση.
    Ενδιάμεσα θα προσπαθήσουν να μας χωρίσουν για αλλη μια φορά σε "καθαρούς", "λίγο υπόπτους", "πολύ υπόπτους", "σχεδόν ένοχους", "σίγουρα ένοχους". Και η κάθε κατηγορία θα ψάχνεται μπας και εξαιρεθεί. Και οταν ο κοσμος κουραστει θα έρθουν οι κατάλληλοι για να κάνουν τον σωστο συμβιβασμό. Αυτό μου θυμίζει τις διαθεσιμότητες που κατέληξαν να φύγουν οι σχεδιαστές και κάτι εργάτες από ΟΣΕ. Στο ίδιο έργο θεατές μια ακομη φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξήλωμα του Π.Δ. έχει περίπου προαναγγελθεί από την Κυβέρνηση. Υπήρξε μάλιστα αφορμή για μια ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη και Παυλόπουλου. Ο τελευταίος υποτίθεται οτι ειναι από τους Καραμανλικούς που διαφωνούν με τους Σαμαρικούς (τρέχα γύρευε... στη Βουλή μια χαρά ψηφίζουν ολοι μαζί τα πάντα ολα). Το σημάδι δόθηκε και με το νόμο για τη διαθεσιμότητα. Στο κριτήριο του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο όσοι είναι με διαδικασίες ΠΔ 164/2004 βαθμολογούνται με ΜΗΔΕΝ.
    Για να μην υπάρχει αμφιβολία πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το σημείο από την ανάρτηση που λέει ότι με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Ειδικού Γραμματέα του ΥΔΜΗΔ (κι οχι του Εισαγγελέα) ο έλεγχος επεκτάθηκε στο συνολο των ΙΔΑΧ.
    Οσο για τους Ελεγκτές τους ξέρουμε πόσο αμερόληπτα εργάζονται από τον έλεγχο ωραρίου. Το Πόρισμα ξέρουμε από τώρα τι θα λέει... Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι νούμερο θέλουν να διώξουν. Μέχρι να το πιάσουν θα ψάχνουν. Μετά θα φύγουν και αν τους ξαναχρειαστεί κάτι θα επιστρέψουν να συμπληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παζάρι θα γίνει μην έχουμε αμφιβολία... Το γκρουπ είναι οι αιτήσεις θεραπείας και ότι άλλο τους κάτσει στο δρόμο. Επίσης, θα μπλοκάρουν οριστικά την τοποθέτηση όσων είχαν περάσει και επιστρέψει από ΑΣΕΠ αλλά δεν ειχαν αναλάβει Υπηρεσία διότι έπεσαν μεσα στην απαγόρευση του Μνημονίου για προσλήψεις. Αυτό ως αριθμός μπορεί να φτάσει περί τους 450. Είναι ένα καλο νουμεράκι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γίνει παζάρι χρειάζονται δυο πλευρές που να το θέλουν. Χρειάζεται επίσης οι μετέχοντες του παζαριού να ξέρουν τα πραγματικά όριά τους. Αυτό ως συνθήκη δεν υπήρχε ως την Παρασκευή. Βεβαιωμένο! Το άνοιγμα του ΠΔ συνολικά ανατινάζει πολλά και κυρίως κινδυνεύει να οδηγήσει στην αφάνεια και την ανυποληψία Σωματεία, Ομοσπονδία και Παρατάξεις. Αυτό το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ανεξάρτητα απο παρατάξεις. Γι' αυτό και αν δεν βρεθεί μια αποδεκτή και ανεκτή λύση θα γίνει κόλαση. Κι αυτό το ξέρει και η πολιτική ηγεσία, ανεξάρτητα από τον... όροφο που διατηρεί γραφεία. Αν δεν κλείσει το θέμα συντομα και αποδεκτά από ολους (προφανώς θα γίνουν τα παζάρια του αιώνα) μέχρι τελευταία στιγμή θα υπάρχει ο κίνδυνος η σύγκρουση να ειναι ανεξέλεγκτη.

      Διαγραφή
  5. Παρατήρηση στην Αυτόνομη Παρέμβαση: Τσεκάρετε λίγο τη διατύπωση εκεί στη μεση περίπου που λέτε για τις πολιτικές οικογένειες που παιζουν πόκερ στην πλάτη μας. Εννοείτε την κόντρα Πάκη - Κυριάκου αλλά θελει λεκτικά μια βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Συνέλευση του Ενιαίου είναι κρισιμη συμφωνω. Ομως το θέμα ειναι τέτοιο που κανένας Σύλλογος από μόνος του δεν μπορεί να το σηκώσει. ΑΝ (τονιζω το "ΑΝ") συνεχίσουν να επιμένουν στον έλεγχο 2700 και στο ανοιγμα της συζήτησης στα κριτήρια και τι και αν και πως, δηλαδή της κουβέντας που είχε γίνει κι ειχε κλεισει τοτε, είναι φανερό ότι παμε για μεγάλη σφαγή. Αρα ο Ενιαίος Αττικής δεν μπορεί και λογικά να το δούμε να σηκώσει το βάρος. Χρειάζεται να μπουν και αλλοι σύλλογοι. Πιστεύω οτι στο κακό σενάριο και η ΠΟΕ θα μπει πιο χοντρα στο παιχνίδι το γιατί το καταλαβαίνουμε όλοι αλλά και ειναι και λογικό. Οι αορίστου πλέον είναι στα Σωματεία και στα ΔΣ. Ειναι η γενιά που έρχεται από το Σωματείο Εκτάκτων και τελικά θα ειναι και ζητημα τιμης για ολους αυτούς να το τραβήξουν.
    Για να καταλάβουμε πόσο ζορικα ειναι τα πράγματα σας θυμιζω οτι καποτε ακουγαμε πανηγυρισμούς στο Αμφιθέατρο για την επιτυχία της Ομοσπονδίας, έτσι το παρουσίαζαν, να κάνει αορίστου χρόνου 3500 συναδέλφους κλπ κλπ. Θυμάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η βδομάδα αυτή μοιάζει πολύ με την "κουφή" που προηγείται της Μεγάλης Εβδομάδος. Είναι μια βδομάδα (η 6η και τελευταία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής) που δεν τελούνται Ακολουθίες (κι άρα δεν χτυπούν καμπάνες, δεν έχουμε υμνους κλπ. Φυσικά η βδομάδα αυτή μόνο "κουφή" ή "βουβή" δεν είναι, αντίθετα είναι πλήρης θεολογικών νοημάτων και μηνυμάτων γύρω από το μεγάλο θέμα και μυστήριο του Θανάτου. Έχω την εντύπωση οτι αυτή η βδομάδα στο ΥΠΠΟ δεν απέχει πολύ από το να τη χαρακτηρίσουμε ως "κουφή" ή "βουβή". Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει μια απεργία των ΔΕ Διοικητικών που είναι αμφίβολο αν συγκινήσει και αυτό το ΔΣ... Τετάρτη η ΓΣ του Ενιαίου (προφανώς με κάποια απεργιακή κινητοποίηση για να πραγματοποιηθεί διότι τέρμα οι καλές εποχές που αυτά γίνονταν με άδεια...), άρα από Πέμπτη και βλέπουμε...
    Έως τότε (Πέμπτη) ότι εξελίξεις κι αν υπάρχουν θα είναι αποτέλεσμα επαφών, συναντήσεων κλπ. Θα έχει ενδιαφέρον αν τις επόμενες μέρες, πρακτικά από Παρασκευή και βλεπουμε ακολουθήσει η Μεγαλοβδομάδα του ΥΠΠΟ και των αορίστου κι αν προβλέπεται ανάσταση ή μόνο σταύρωση.
    Διατελώ μετ' ευχών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα φτάνουμε στα θρησκευτικά το πράγμα ειναι ζορικο. Οκ! Καταλάβαμε συνάδελφοι Βυζαντινοί. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Κάτι μεταξύ ο Θεός να βάλει το χέρι του και του τι σου ειναι ο αορίστου... ένα τιποτα είναι... χους ει και εις χουν απελεύσει και άλλα τέτοια... διακρίνω χιουμορ και απαισιοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Επειδή η Παρέμβαση έχει μια έφεση στα λατινικά (κάποια επιτυχημένα το παραδέχομαι) θα βοηθήσω παραθέτοντας από το Κατά Λουκά: Nunc dimittis servum tuum, Domine, secundum verbum tuum in pace (μετάφραση δεν δίνω... να δω και τι βαθμό είχατε λατινικά αρχαιολόγοι, γιατί έρχεται και αξιολόγηση)

      Διαγραφή
  8. Συνάδελφοι και φίλοι της Αυτόνομης Παρέμβασης,
    έχω πολλές φορές φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό σας. Πιστεύω ότι η δυνατότητα σχολιασμού είναι ένα υπόδειγμα και παράδειγμα δημοκρατίας. Στο θέμα όμως. Πιστεύω οτι όλο το προηγούμενο διάστημα τα σημάδια, οι ενδείξεις έδειχναν ξεκάθαρα ότι οι συνάδελφοι με σύμβαση ΙΔΑΧ θα αποτελούσαν τον επόμενο στόχο της Κυβέρνησης. Τόσο η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων, όσο και η ίδια η εργασιακή σχέση τους καθιστούν εύκολο και ευάλωτο στόχο.
    Θα σας παραθέσω μερικά στοιχεία που πιστεύω οτι θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια πληρέστερη εικόνα:
    Το σύνολο των εργαζομένων ΙΔΑΧ στα Υπουργεία και σε Δημόσιους Φορείς είναι περίπου 30.000 (29.899 σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής).
    Στους ΟΤΑ 22.589, δηλ. ένας αριθμος απολύτως συγκρίσιμος.
    Στο Δημόσιο οι 29.899 κατανέμονται με βάση το επίπεδο εκπαιδευσης ως ακολούθως:
    ΠΕ 11.027
    ΤΕ 2.512
    ΔΕ 13.148 και
    ΥΕ 2.812
    (Σύνολο 29.499, οι υπόλοιποι για να συμπληρωθεί ο αριθμός είναι ειδικών θέσεων , ΕΕΠ ή χωρίς στοιχεία).
    Η ηλικιακή κατανομή έχει ως ακολούθως:
    20-29 ετών --> 120
    30-39 ετών --> 6408
    40-49 ετών --> 12079
    50-59 ετών --> 9382
    60+ ετών --> 1802
    (Σύνολο: 29.791 αριθμός που ελάχιστα διαφέρει από τον αρχικό)
    Στο ΥΠΠΟΑ (ΥΠΠΟ+ΓΓΑ) υπηρετούν αυτή τη στιγμή (μόνιμοι και αορίστου) 7.917 (στοιχεία Σεπτεμβρίου 2013). Ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται σταθερά κάθε μήνα λόγω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων και προφανώς απολύσεων/διαθεσιμοτήτων.
    Παρά τις κατά καιρούς λεκτικές υπερβολές το ΥΠΠΟΑ δεν ειναι ένα "μικρο" αριθμητικά Υπουργείο (με βάση απλά το αριθμητικό κριτήριο). Είναι το 9ο μεταξύ 19 Υπουργείων.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 178.779
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ 89.377
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 87.151
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 63.207
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17.910
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 16.660
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 15.292
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 8.204
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 7.917
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 5.366
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2.332
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 2.026
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1.828
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 998
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 937
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ 849
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 662
    Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 470
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 137


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι ακριβώς θα προτείνετε σε αυτές τις κρίσιμες συνελεύσεις; Γιατί η πτώση της κυβέρνησης φαίνεται να αργεί ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε / Συναδέλφισσα
      η Αυτονομη Παρέμβαση θα συζητήσει για το "παρακάτω" σήμερα και αύριο. Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις (Πέμπτη-Παρασκευή ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, Δευτέρα (και Τρίτη) οι ΔΕ Διοικητικοί) ήταν υποτονική και αναντίστοιχη της κρισιμότητας του θέματος. Σήμερα (Δευτέρα 9/12) έχει έκτακτο ΔΣ ο Ενιαίος, το οποίο και θα προετοιμάσει την εισήγηση του ΔΣ στο Σώμα. Κατά τη γνώμη μας ειναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι διεκδίκησης και αντίστασης, πέραν των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η μορφή, η διάρκεια κλπ είναι προς συζήτηση. Όπως είχαμε πει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας θεωρούμε ΚΡΙΣΙΜΟ να πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδος έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία ("Ενιαία" και Κλαδικά) σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για λόγους αναλυτικής ενημέρωσης αλλά και για έναν ακόμη λόγο: οι αποφάσεις πρέπει να έχουν την ευρύτερη δυνατή στήριξη και συμμετοχή.
      Ως προς την πτώση της Κυβέρνησης που όπως λες αργεί ακόμη, τι περιμένεις να σχολιάσω; :-) Για να πέσει η Κυβέρνηση δεν αρκούν οι κατάρες μας, ούτε και να το ευχόμαστε πρωί - μεσημέρι - βράδυ. Αλλά σ' αυτό θα συμφωνείς κι εσύ φαντάζομαι. :-)

      Υστερόγραφο: Αύριο στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το θέμα των "ελέγχων". Επίσης, αύριο το μεσημέρι (1:30) θα υπάρχει συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ. Οι συναντήσεις αυτές έχουν στόχο να ενημερώσουν τα κόμματα για το θέμα των "ελέγχων" και να ζητήσουν τη συμπαράσταση και την τοποθέτησή τους.

      Διαγραφή