Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μονά ζυγά και ΠΑΣΚ(ΔΥΣΥΠ). Ποιος προκαλεί σύγχυση για την αξιολόγηση στο δημόσιο





Ξαφνική ανάδυση  από την ανυπαρξία του συνδικαλισμού, έκανε η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥΠ). Με ανακοίνωσή τους στρέφονται ενάντια στην Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, για την στάση τη αναφορικά με την αξιολόγηση. Μνημείο θρασύτητας οι υποτιθέμενες καταγγελίες τους και δεν μας αγγίζουν. Οι θέσεις μας άλλωστε, τόσο για την αξιολόγηση όσο και για την επιλογή προϊσταμένων είναι ξεκάθαρες και δημοσιευμένες, σε αντίθεση με τις δικές τους, που ακόμη περιμένουμε, για να μάθουμε ποιες είναι. Γιατί άλλα έλεγαν,  για την αξιολόγηση, στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, άλλα στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και άλλα τελικά ψήφισαν, στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Το τελευταίο τους χόμπι είναι να ανακαλύπτουν υποτιθέμενες «καρατομήσεις στελεχών», οι ίδιοι  αυτοί άνθρωποι, που δεν  είχαν πει ούτε  μια κουβέντα για την  βιομηχανία «αναθέσεων» επί Μητσοτάκη και για το γεγονός ότι,  σε πολλές υπηρεσίες,  δεν έχουν διεξαχθεί κρίσεις εδώ και δέκα χρόνια.  Τώρα όμως έχουν μεγάλη πρεμούρα για το θέμα αυτό, καθώς  η παράταξή τους, μαζί βέβαια με αυτήν της  ΔΑΚΕ, ήταν συστατικό στοιχείο του πελατειακού συστήματος, που στήθηκε εδώ και χρόνια στο Δημόσιο, όπου οι θέσεις ευθύνης καλύπτονταν αποκλειστικά από τον δικό τους μηχανισμό, χωρίς ίχνος αξιοκρατίας και διαφάνειας. Αν υπάρχει κάποια ευθύνη, αυτή αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση που ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Ν.4369, δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, διατηρώντας  έτσι άθικτο τον  παρα-μηχανισμό των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο δημόσιο.
Βεβαίως θα αναρωτηθούν κάποιοι, γιατί αυτή η ξαφνική και εν πολλοίς παράταιρη έξαρση «αγωνιστικότητας» από την ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥΠ). Καταρχήν πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν την ραγδαία μείωση των δυνάμεων τους, και την αναμενόμενη εξαφάνισή τους από τον συνδικαλιστικό χάρτη. Κυρίως όμως πρόκειται για την  στράτευση της  ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥΠ) στο ίδιο πολιτικό σχέδιο με τον Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ, την εγχώρια διαπλοκή, και τον, εσχάτως, επανεμφανισθέντα, Σημίτη. Δεν πρόκειται παρά για την συνδικαλιστική έκφραση της προσπάθειας για παλινόρθωση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος του ρουσφετιού, των πελατειακών δικτύων, της διαφθοράς και των σκανδάλων, που οδήγησε στην κοινωνική καταστροφή.
Ο συνδικαλιστικός μηχανισμός της ΠΑΣΚ(ΔΗΣΥΠ), αφού συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να οδηγηθεί  στην  απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα, τις κρίσιμες στιγμές, αδιαφόρησε ή υπονόμευσε τους αγώνες των εργαζομένων. Πρόκειται για  τα ίδια πρόσωπα με τους ίδιους μηχανισμούς που «σφύριζαν αδιάφορα», όταν χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνταν στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις, που αδυνατούσαν να συντάξουν τη παραμικρή πρόταση κριτικής ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές στην υγεία ή τη παιδεία, που καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των ποσοστών και των απολύσεων του Μητσοτάκη. Και όλα αυτά, για να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Είμαστε  βέβαιοι πως, όσο και αν προσπαθήσουν, οι εργαζόμενοι, που διαθέτουν πληροφόρηση, μνήμη και κρίση, θα τους οδηγούν κάθε μέρα και περισσότερο  στα «αζήτητα» του συνδικαλιστικού κινήματος