Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αποτελέσματα Εκλογών Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2018







Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις συναδέλφισες κι όλους τους συναδέλφους, που ενίσχυσαν με την ψήφο τους συνδυασμούς  και υποψηφίους που στήριξε η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Ποτέ δεν πανηγυρίσαμε για εκλογικά αποτελέσματα, ακόμα κι όταν όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές αυτά ήταν θετικά για την παράταξή μας. Αντίθετα θεωρούμε, ότι η συνεχώς ανανεούμενη και ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη, που δείχνουν οι συνάδελφοι στην παράταξή μας, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της αταλάντευτης υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της αποκατάστασης των αδικιών, που όλοι μας έχουμε υποστεί τα προηγούμενα σκληρά χρόνια των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Δυστυχώς λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης ορισμένοι έκριναν καλό να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν την Αυτόνομη Παρέμβαση, διαδίδοντας τερατώδη ψεύδη, συκοφαντώντας και λασπολογώντας συνολικά την παράταξη. Δεν απαντήσαμε και δεν πρόκειται ποτέ να μπούμε στον διάλογο του κιτρινισμού και του λαϊκισμού. Τα προβλήματα εξάλλου που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ ξεπερνούν κατά πολύ τα μικροπαραταξιακά οφέλη και την ανάγκη ορισμένων να αυτοεπιβεβαιωθούν από ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτά τα προβλήματα και την επίλυσή τους προς όφελος όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ μιλήσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Γνωρίζουμε, ότι οι αγώνες που μένει να δώσουμε είναι σκληροί αλλά δίκαιοι. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας δεν θα αποτελέσουν μόνο εκπροσώπους όσων τους ψήφισαν αλλά όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ. Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε όσους πείσαμε με την πρακτική μας και την επιχειρηματολογία μας αλλά συνολικά σε όλες τις συναδέλφισες και τους συνάδελφους.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας αλλά και συνολικά η παράταξη  δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται, όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, για την αυτόνομη, διεκδικητική παρουσία μας έξω από τα δίκτυα του πελατειασμού, του ρουσφετιού και του μικροπαραγαοντισμού, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της ανάθεσης και του παλαιού συνδικαλιστικού υποδείγματος.

Οι εκλογές που ολοκληρώθηκαν στις 4 Δεκέμβρη δεν αποτελούν το τέλος του ταξιδιού παρά μόνο μια στάση. Με περισσότερη δύναμη και κουράγιο απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ και δεσμευόμαστε γιατί για εμάς η εκλογή δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά κυρίως ευθύνη να συνεχίσουμε στον δρόμο της αγωνιστικότητας, της συνέπειας, του συνδικαλιστικού ήθους και της ειλικρίνειας.

Δεν μας περιορίζει το παλιό και το φθαρμένο, αναζητούμε με την συμμετοχή και την δημοκρατία το νέο και ελπιδοφόρο. 

 Γνωρίζουμε, ότι έχουμε διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, αλλά ποτέ δεν υποταχτήκαμε στην ευκολία της στιγμής.

Συλλογικά και δυναμικά μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα.