Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ μετά τη ΓΣ ΠΕΥΦΑ 1.11.21, Η ΛΟΥΔΟΒΙΚΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ «ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ»

 

Πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση της ΠΕΥΦΑ την 1.11.21. Ζήσαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνεται η ΓΣ στην καφετέρια έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μαζί με τους θαμώνες του καφέ, επισκέπτες και τουρίστες!

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν στην αρχή της ΓΣ περίπου 250 άτομα με πολύ μικρή συμμετοχή συναδέλφων από την Αθήνα.

Όλη η διαδικασία ήταν μια παρωδία. Οι θεματοφύλακες του καταστατικού της ΠΕΥΦΑ το έκαναν κουρελόχαρτο, καταπατώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των μελών του Σωματείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι , μόλις ξεκίνησε η ΓΣ, διέκοψαν την διαδικασία για 2 περίπου ώρες, για να γίνει η ψηφοφορία για ΚΕΦΕ/ΤΕΦΕ, χωρίς όμως να έχει πάρει απόφαση το σώμα για προκήρυξη εκλογών ή όχι!

Αυτό έγινε στο τέλος της ΓΣ, όταν αποφασίστηκε δια βοής, χωρίς να γίνει καν σωστή καταμέτρηση, εκλογές στις 29, 30. 11 και 1.12.21!

Από  την πλευρά της η παράταξη της ΑΡΜΕ,  όπως είχε κάθε δικαίωμα από την κείμενη νομοθεσία, συμμετείχαμε προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το καταστατικό, και καταθέτοντας ενστάσεις, οι οποίες ουδέποτε εξετάστηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι παρά την παρωδία, σε αυτή τη «γιορτή της Δημοκρατίας» βγήκαν  πολύτιμα συμπεράσματα και αποκαλύφθηκαν όλα αυτά που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς: 

  1. Έγινε σαφές και ξεκάθαρο ότι, πλην της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΚ/ΠΑΣΚΕ, ή όπως θέλει να λέγεται, η πλειοψηφούσα εδώ και χρόνια παράταξη, οι 3 άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΑΡΜΕ, ΔΑΣ) είναι υπέρ του να δώσουμε πρώτα τον αγώνα ενάντια στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο  για την μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ, και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι ο μόνος λογικός τρόπος για να μην πέσει το Σωματείο σε κενό διοίκησης χωρίς να μπορεί να εξαγγείλει κινητοποιήσεις, και να μην περάσει το τέλειο έγκλημα που ετοιμάζει εδώ και καιρό η ΠΑΚ/ ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΠ.
  1. όπως παραδέχθηκε στην τοποθέτησή του, ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Μαυρικόπουλος, το νομοσχέδιο θα περάσει μέσα στο ΝοέμβριοΤώρα λοιπόν παρά ποτέ είναι η ώρα του αγώνα! Ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Μαυρικόπουλος παραδέχθηκε ότι οι παρατάξεις του ζήτησαν να κάνει χρήση της παράτασης, όπως και πέρυσι, να μείνει το σωματείο ως έχει και να μην διαλυθεί για να μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο! Γιατί συνεχίζει τις εκλογικές διαδικασίες που θα βάλουν χειροπέδες στο Σωματείο? Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές, υπάρχει η παράταση της ΑΔΕΔΥ ως την 31.12.21.
  1. οι τοποθετήσεις της ΔΗΣΥΠ/ΠΑΚ/ΠΑΣΚΕ που αναφέρονται σε προσωρινές διοικήσεις Πρωτοδικείου γίνονται εκ του πονηρού με στόχο να παραπλανήσουν τα μέλη, δημιουργώντας τους σύγχυση και είναι ξένες προς την παράταξη της ΑΡΜΕ.  
  1. οι τοποθετήσεις του πρόεδρου της ΠΕΥΦΑ κ. Μαυρικόπουλου, του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ κ. Τσακοπιάκου και του πρόεδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ κ. Παπαγεωργόπουλου, ανέδειξαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι επί της ουσίας συμφωνούν με την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ και δεν έχουν σκοπό να δώσουν κανένα αγώνα για το αντιπαλέψουν.

Γι’ αυτό και καταψήφισαν το ΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ, που κατέθεσε στη  ΓΣ η ΑΡΜΕ (δείτε το ΕΔΩ). Υποσχέθηκαν μόνο μια 24ωρη απεργία, τουφεκιά στον αέρα!, τη μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα και λιβανιστήρια, για ιδιοτελείς λόγους βάζουν για άλλη μια φορά πλάτη για να παραδοθεί η Πολιτιστική κληρονομιά βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και να διαλυθεί ο κλάδος των Αρχαιοφυλάκων! Από το 2019 που έγινε η εξαγγελία για τα ΝΠΔΔ,  ούτε μια στάση, ούτε μια απεργία, άφησαν να χαθεί το καλοκαίρι  χωρίς πανδημία , χωρίς την παραμικρή κινητοποίηση!!!

  1. ο πρόεδρος κ. Μαυρικόπουλος αναφέρθηκε στο ΝΠΔΔ Μουσείο Κανελλοπούλου και με ένα φαιδρό επιχείρημα προσπάθησε να το χρεώσει ανεπιτυχώς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και να παραπλανήσει το σώμα. Λέει ψέματα για να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών και να πετάξει λάσπη στην ΑΡΜΕ, ότι τάχα δεν αντέδρασε. Με την ευκαιρία του θυμίζουμε ότι:

Μάλιστα το Μάρτιο του 2015 σε επίσκεψη στον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη είχαμε συνυπογράψει και καταθέσει Υπόμνημα που μεταξύ άλλων ανέφερε “…είμαστε κάθετα ενάντια στη δημιουργία ποικιλώνυμων παράλληλων δομών και παραϋπηρεσιών (όπως υπήρξαν στο παρελθόν το ΤΔΠΕΑΕ ή ο ΟΠΕΠ), στην απόσπαση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία δομών όπως το Μουσείο της Ακρόπολης (με την ίδρυσή του ως ΝΠΔΔ), στην περαιτέρω “αυτονόμηση” δομών όπως το Μουσείο Κανελλοπούλου (με την προσπάθεια μετατροπής του από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ), στους σχεδιασμούς για μετατροπή μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ.”

  • Αν θυμόμαστε καλά, πρόεδρος στην ΠΕΥΦΑ ήταν ο κ. Μαυρικόπουλος με απόλυτη πλειοψηφία. Αλήθεια τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια!

Η ΑΡΜΕ συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση επειδή τιμά και σέβεται το σωματείο και τα μέλη του. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμά μας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό και την κείμενη νομοθεσία να υπερασπιστούμε την νομιμότητα των διαδικασιών, να είμαστε μάρτυρες της αλήθειας προκειμένου να την αποκαλύψουμε στους συναδέλφους μας.

Με δεδομένη τη στάση της πλειοψηφίας στην ΠΕΥΦΑ, για να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, το βάρος πέφτει στις πλάτες των ίδιων των συναδέλφων.

 Η ΑΡΜΕ θα είναι πάντα μπροστά στον αγώνα απόλυτα συνεπής σε όσα πιστεύει.

 Είναι η ώρα να παύσουν οι αυταπάτες και ο καθένας από μας ξεχωριστά να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις εξελίξεις που θα έρθουν και θα είναι καταστροφικές για τον κλάδο μας.


Οι θέσεις του ΑΡΜΕ είναι εκφρασμένες δημόσια, στα συνδικαλιστικά όργανα που είμαστε εκλεγμένοι, στα υπηρεσιακά συμβούλια, στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Τις βρίσκετε στον ιστότοπο Νέα Πνύκα: www.neapnyka.gr & στo Facebook στη σελίδα μας Νέα Πνύκα- Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Μέτωπο -ΑΡΜΕ Αρχαιoφυλάκων.

 Όλες οι ανακοινώσεις μας ΕΔΩ

 Όλα τα βίντεο με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας ΕΔΩ