Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

ΤΑΥΠΥΠΠΟ: Ανακοίνωση Σίας Αναγνωστοπούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Σία Αναγνωστοπούλου - Sia Anagnostopoulou),
ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ #ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 
Η υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού συνιστά ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με εικονικά δάνεια που ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία. Η αποκάλυψή του έφερε ταυτόχρονα στο φως και ένα οργανωμένο κύκλωμα συγκάλυψης που συστηματικά επιχείρησε να μην υπάρξει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών. Στο έδαφος αυτό, η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για παραπομπή σε δίκη 14 εμπλεκομένων συνιστά μία θετική εξέλιξη. Είναι η ώρα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Είναι ταυτόχρονα η ώρα να προχωρήσει η οριστική εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Δυστυχώς η υπουργός Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη, δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και όχι μόνο αυτό. Το 2019, όπως είναι γνωστό, ανέστειλε τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες. Ελπίζουμε μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η υπουργός να πράξει το αυτονόητο: να προχωρήσει στην εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για τους εμπλεκομένους εκείνους που παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η κυρία Μενδώνη οφείλει να είναι ξεκάθαρη. Κάθε άλλη επιλογή εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ θα συνιστά υπεκφυγή και εν τέλει συνενοχή στη μακρά ιστορία της κακοδιοίκησης του Ταμείου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει να υποστηρίζει το αίτημα για διαφάνεια, λογοδοσία και εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά: