Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου


στο «Υπουργείο Πολιτισμού»
apyppo.blogspot.com

 Αθήνα, 17 /9/ 2012

Εν αναμονή του νέου πακέτου μέτρων που πυρετωδώς ετοιμάζεται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και την Τρόϊκα,  λίγες αμφιβολίες μένουν για το περιεχόμενο του: λιτότητα σε όλα τα επίπεδα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, φορολογία, απολύσεις και ανεργία, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ακύρωση κάθε υπολείμματος κοινωνικού κράτους (Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, κοινωνικά αγαθά).  Το μόνο που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων, σε μια προσπάθεια να διασωθούν από την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. 

Στη συνεδρίαση αυτή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ παραιτήθηκαν από τις θέσεις του Γραμματέα και της Ταμίας του Συλλόγου (παραμένουν μέλη του Δ.Σ.). Η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Οργάνου, η οποία παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση. Οι συσχετισμοί πλέον στο Δ.Σ. έχουν ως εξής: ΠΑΣΚΕ 3 έδρες, ΔΑΚΕ 1 έδρα, «Αγ. Συσπείρωση» (ΔΗΜΑΡ) 1 έδρα, Αυτόνομη Παρέμβαση 2 έδρες, Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση 2 έδρες.

Οι εκπρόσωποι της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ έθεσαν, μεταξύ άλλων, προς συζήτηση στο Δ.Σ. τα ακόλουθα ζητήματα:

(α) Να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στο αυριανό (Τρίτη 18/6) απογευματινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στα Προπύλαια από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ενάντια στη συγκυβέρνηση και στα νέα μέτρα. 
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. απέρριψε την πρόταση αυτή. 
Μειοψήφησαν η Αυτόνομη Παρέμβαση και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση – ΕΑΚ που επισήμαναν ότι η συμμετοχή του ΕΝΙΑΙΟΥ αποτελεί απόφαση και δέσμευση από τις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις μας.

(β) Καταθέσαμε την πρόταση για τη πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, την επόμενη βδομάδα, προκειμένου οι εργαζόμενοι στη «Γραμματεία Πολιτισμού» να αποφασίσουν ένα Πρόγραμμα Δράσης που να υπερβαίνει την 24ωρη «επετειακή» απεργιακή κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ και να έχει χαρακτηριστικά ενός κατά το δυνατόν ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ., ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αγ. Συπείρωση» (ΔΗΜΑΡ), απέρριψαν και αυτή την πρόταση (μειοψήφησαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση).

(γ) Με δεδομένο ότι την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ συγκαλεί σύσκεψη των Σωματείων για την οργάνωση της 24ωρης απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. του Ενιαίου, εκτιμώντας τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στο «ΥΠΠΟ» στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που δοκιμάστηκαν πέρσι (καταλήψεις υπηρεσιών, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες, ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας, μικροφωνικές κλπ), αποφάσισε να προτείνει στη σύσκεψη να υιοθετηθούν αυτές οι μορφές αυτές δράσεων και παρεμβάσεων. Επίσης, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους (Κεντρική Υπηρεσία, Ακρόπολη, Μουσεία) να υπάρξουν παρεμβάσεις μέσα από τη διοργάνωση τοπικών συζητήσεων – συγκεντρώσεων με τους εργαζομένους.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν και να πιέσουμε πολιτικά και συνδικαλιστικά τις πλειοψηφίες των διοικήσεων στα Α΄ βάθμια Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτες ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ για να αποφασίσουμε, να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε με συστηματικό τρόπο κινητοποιήσεις ενάντια στη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα νέα μέτρα που θα φέρει για ψήφιση το επόμενο διάστημα.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου