Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Να συνεχίσουμε...

Ενώ η φαρσοκωμωδία για την οριστικοποίηση των μέτρων συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους.

Η χτεσινή ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ήταν, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη. Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν μαζική, μαχητική και θύμιζε τις μεγάλες περσινές συγκεντρώσεις ενάντια στην συγκυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου. Συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος κι αυτό είναι, επίσης, ενθαρρυντικό στοιχείο.

Από το πρωτοσέλιδο της εφημ. "Η ΑΥΓΗ" 27/9
 Η χτεσινή απεργία μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, αν  αξιοποιηθεί σωστά από τις αριστερές προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αν κατά το επόμενο διάστημα καλυφθούν οι "μαύρες τρύπες" του  κινήματος στον ιδιωτικό τομέα και στους ανέργους.

 Η χτεσινή απεργία και οι ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις, μπορούν να αποτελέσουν ένα πρώτο φθινοπωρινό σταθμό και κυρίως αφετηρία για μια μεγάλη και δυναμική κλιμάκωση των ενωτικών ταξικών αγώνων, με άμεση προοπτική την προοδευτική εξέγερση και ανατροπή, για μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.
Η απεργιακή κινητοποίηση της 26ης/9 πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα, ένα πρώτο θαρραλέο βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων που θα σαρώσουν την συγκυβέρνηση και την Τρόϊκα.

Με τις σκέψεις αυτές, είναι σαφές ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει συνέχιση & κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με μεγαλύτερη εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων για να μην επιτρέψουμε να ψηφιστούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα πρωτοβάθμια Σωματεία είναι το κλειδί για να μπει σε κίνηση ο κάθε εργαζόμενος. Να υπερβούμε την ηττοπάθεια και το φόβο που καλλιεργείται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα ΜΜΕ και τις πλειοψηφίες των Δ.Σ. (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). 

Πρέπει να ασκήσουμε πολιτική και συνδικαλιστική πίεση για να προχωρήσουμε άμεσα σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις κι όπου αυτό δεν είναι εφικτό να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες από τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις (εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, περιοδείες στους μεγάλους χώρους, καμπάνια ενημέρωσης με έντυπο υλικό). Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο "Υπουργείο Πολιτισμού" θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην κατεύθυνση αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι στην προσπάθεια αυτή δεν θα είμαστε μόνοι.