Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Όχι άλλο κάρβουνο...

Ενώ τα μέτρα έρχονται και παρά τα "δάκρυα" και τους "διαλόγους" της συγκυβέρνησης και της Τρόϊκας όλα δείχνουν ότι θα σαρώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο, βυθίζοντας τους εργαζόμενους στην απόγνωση και στην εξαθλίωση, ολοκληρώνοντας τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο της Ε.Ε., η ΑΔΕΔΥ θα προκυρήξει απεργιακές κινητοποίησεις κατά... τα έθιμα... δηλ. ανήμερα της ψήφισης των μέτρων. 
Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση η "...νέα Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση, [θα προκυρηχθεί] κατόπιν συνεννόησης και σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων". 

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) χωρίς κανένα δισταγμό συνεχίζει να οργανώνει "επετειακές" κινητοποιήσεις, για την (χαμένη από καιρό) "τιμή των όπλων". Οι λοιπές "περικοκλάδες" (συναντήσεις κλπ) που αναφέρονται στην ανακοίνωση μόνο θυμό και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν.
Είναι σαφές ότι καθώς οι συγκυβερνώσες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν διαλέξει στρατόπεδο,  η ιστορική ευθύνη πέφτει πάνω στα (πρωτοβάθμια) σωματεία και σε καθέναν από μας ξεχωριστά, για να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να ακυρώσουμε τα μνημόνια τους.