Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κάτω η Χούντα της Συγκυβέρνησης

Να σπάσουμε την απαγόρευση της συγκέντρωσης 
Όλοι στους δρόμους.


Η πρωτοφανής απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνιστά επί της ουσίας συνταγματική εκτροπή! Συνιστά πρόβα επιβολής στρατιωτικού νόμου η απαγόρευση "...κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στην Αθήνα". 
Η φρασεολογία και οι πρακτικές της Χούντας και του Μπάλκου ζωντανεύουν ξανά!

Ολοκληρώνεται έτσι, ανήμερα της επετείου βομβαρδισμού της Αθήνας από τους ΝΑΖΙ το 1944, μια συστηματική προσπάθεια περιορισμού και ακύρωσης των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών του λαού μας. Η συγκυβέρνηση ετοιμάζει το "γύψο" (τρικολόρ) για το λαό! Να μην το επιτρέψουμε.

Επιβάλλουν "στρατιωτικό νόμο" για να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή για την πολιτική τους και για την παρουσία της Μέρκελ στην Ελλάδα.


[Βουλή, 1967... ]
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 
ολοι αύριο στους δρόμους, όλοι αύριο στον αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. 
Στους δρόμους θα σπάσουμε την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ 
ΠΥΚΝΑ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ - ΨΗΛΑ ΟΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. (1,2)




Υστερόγραφα:

1). Η απαγόρευση των δημοσίων υπαιθρίων συναντήσεων βασίζεται στο χουντικό νομοθετικό πλαίσιο (794/71).  

2). Το 2011, επί υπουργείας Παπουτσή ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών είχε προχωρήσει σε ανάλογη απαγόρευση για συγκέντρωση αγροτών. Τότε η ΝΔ είχε καταγγείλει με δριμύτητα την απόφαση αυτή και είχε ζητήσει την παραίτηση του Παπουτσή! Σήμερα το εφαρμόζουν και μάλιστα στην Αθήνα (διαβάστε τι έλεγαν τότε)

3). Ως παράταξη ζητήσαμε να συγκληθούν άμεσα τα Δ.Σ. των Σωματείων προκειμένου:  
(α) να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά, με γραπτή ανακοίνωσή τους την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους (τηλεφωνικά, sms, emails) βάσει των εξελίξεων και να καταβάλουν προσπάθεια για την οργανωτική επιτυχία των συγκεντρώσεων, ειδικά όταν αυτές θα πραγματοποιηθούν σε καθεστώς απαγόρευσης.

(β) να απαντήσουν στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης προκυρήσσοντας 24ωρη απεργία. Μια τέτοια απόφαση πέρα από τον προφανή συμβολισμό (δηλ. της κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων απέναντι στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις), θα επέτρεπε να εκφραστεί και σε επίπεδο συμμετοχής η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, θα έσπαγε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που καλλιεργεί η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Επίσης, στο βαθμό που η Κυβέρνηση απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και πορείες, είναι αυτονόητο ότι τα εκλεγμένα Δ.Σ., πρέπει να πρωτοστατήσουν στις πρώτες γραμμές για στο σπάσιμο των απαγορεύσεων και στην πραγματοποίηση των διαδηλώσεων, υπερασπίζοντας τελικά το περιεχόμενο της δημοκρατίας. 
Προφανώς τίποτα από αυτά δεν έγινε και προφανώς οι ευθύνες δεν παραγράφονται αν κατόπιν εορτής και υπό την πίεση των εξελίξεων συγκληθεί κάποιο Δ.Σ. ή βγει μια ανακοίνωση. Η στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των εργαζομένων.

4) Πολλοί απολογητές της συγκυβέρνησης κάνουν λόγο για μέτρα ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. επίσκεψη Κλίντον). Δυστυχώς γι' αυτούς η απαγόρευση με την επίκληση των διατάξεων του 794/71 γίνεται για 1η φορά.

5) Για τους πολύ "θεσμικούς" και "θεσμολάγνους" παραπέμπουμε στην ανακοίνωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση της απαγόρευσης συνιστά "προληπτική" περιστολή των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών και  "...  προσβάλλει τον πυρήνα του κράτους δικαίου, αν όχι το ίδιο το συνταγματικό πολίτευμα» και καλεί την Αστυνομία να ανακαλέσει την απαγόρευση  
(κι άλλος "ανεύθυνος" ;;; κι άλλος δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου