Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία απεργοσπαστών από ΤΕΕ-ΕΜΔΥΔΑΣ

Με κοινή ανακοίνωση του ΤΕΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ καταγγέλουν τους απεργοσπάστες μηχανικούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι απεργοσπάστες καταγγέλονται (και σωστά) με τα ονοματεπώνυμά τους για τη δράση που ανέπτυξαν σε μέρα απεργίας - αποχής για μπλοκάρισμα διαγωνισμών. Είναι προφανές ότι η γελοία δικαιολογία "περί δικαιώματος στην εργασία" δεν νομιμοποιεί πολιτικά και ηθικά τους απεργοσπάστες. Η απεργοσπασία στρέφεται εναντίον των απεργών, υπονομεύει τις κινητοποιήσεις και αναπαράγει μηχανισμούς παρακοιμώμενους στις πολιτικές ηγεσίες. Η απεργοσπασία (με όποιο πρόσχημα και οποια δικαιολογία) δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Είναι προφανές ότι τα συνδικάτα έχουν "ξεχάσει" μια βασική πρακτική των προηγούμενων δεκαετιών: την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τη δράση απεργοσπαστικών μηχανισμών.
Η κίνηση αυτή, έστω και σε επίπεδο συμβολισμού, πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους. Στην εποχή που η επίθεση εναντίον της κοινωνίας κορυφώνεται δεν υπάρχει η πολυτέλεια και η δήθεν "ευγένεια" να ανεχόμαστε την απεργοσπασία. Για όλους μας είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε σε ποια πλευρά του ποταμού είμαστε.

Aπό την ταινία «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», όπου ο Θανάσης Βέγγος στο ρόλο του απεργού και εν συνεχεία απολυμένου,  αρνείται να γίνει απεργοσπάστης στο εργοστάσιο του "Ξεζουμίδη"

2 σχόλια:

  1. Παλιοκατάσταση
    --------------
    Έλα μωρέ, τόσες απεργίες γίνανε και τι καταφέραμε; (αυτοκριτική; Αφού δεν απεργούσες…)

    Δεν το χαρίζω το μεροκάματο... (δήθεν προωθημένη κουβέντα, άσε την Κυβέρνηση να στα πάρει ολα)

    Πάλι 24ωρη; Να γίνει διαρκείας να απεργήσω… (καλά, μας έπεισες, σιγά μη σκίσεις το λάβαρο)

    Έχω ανάγκη το μεροκάματο (οι άλλοι δεν το έχουν, είναι εισοδηματίες και θα καθαρίσουν για πάρτη σου)

    Οι συνδικαλιστές είναι λαμόγια (κι εσύ που τους εκλέγεις τόσα χρόνια; κι εσύ που μπαίνεις στα ψηφοδέλτιά τους; κι εσύ που παίρνεις το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο;)

    Όλα είναι προαποφασισμένα , παίζονται διεθνείς συνομωσίες (κι εσύ μελετάς μυστικά κείμενα να ξέρεις τι γίνεται ε;)

    Είχαμε εκλογές. Ο λαός αποφάσισε αλλιώς. (φταίει ο λαός, φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει ο θεός που μας μισεί; φταίει η μαύρη μας η μοίρα;)

    Έχω πολλή δουλειά αύριο, δεν γίνεται, εγώ θα τρέξω μεθαύριο. (ε και;)Αυτή η "δουλειά" πάντα πέφτει στις απεργίες (σύμπτωση;)

    Έχουμε γίνει γραφικοί. (κάποια στιγμή γίναμε και πολλοί, μην το ξεχνάς)

    Εσύ δεν έχεις παιδιά… (αμάρτησα για το παιδί μου.)

    Κι αν βγούμε στο δρόμο τι θα γίνει; (χωρίς άλλα μεσογειακά παραδείγματα, πέρσι έριξες την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , δε σου φτάνει αυτό για να καταλάβεις τη δύναμή σου;)

    (Ελαφρά διαφοροποιημένο απο ανάρτηση στο athens.indymedia.org)

    ΑπάντησηΔιαγραφή