Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΕΡΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Σήμερα 23/4, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 1:30 μμ η Κυβερνητική Επιτροπή που θα εγκρίνει τα Οργανογράμματα διαφόρων Υπουργείων μεταξύ των οποίων και του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις επιταχύνονται με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συρρίκνωση των δημοσίων Υπηρεσιών και απολύσεις προσωπικού.
Με βάση την απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ προχωράμε σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12-τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 1:00 μ.μ. στη συμβολή της οδού Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού (στη γωνία του Εθν. Κήπου προς το Προεδρικό Μέγαρο).
Είναι απαραίτητο να διακινηθεί η πληροφορία και οι συνάδελφοι από ολες τις Υπηρεσίες να συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Από διάφορα site συλλέγουμε και παρουσιάζουμε τις τελευταίες πληροφορίες πάνω στο θέμα:
"ΣΚΑΙ", "ΔΟΛ", "Real"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 ΠΜ: 
Σε συγκέντρωση στο ιδιο σημειο, στις 1:30 μμ καλεί και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ 
(Το σημερινό Γενικό Συμβούλιο αναβλήθηκε) 
ENHMEΡΩΣΗ 11:30 ΠΜ
Η ανακοινωση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (αποστέλλεται ήδη με fax)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:00 μεσημέρι
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενημέρωση για τις εξελίξεις μπορειτε να διαβάσετε σε επόμενη ανάρτηση (04/23/2013, 21:34)  

25 σχόλια:

  1. Τα ψέματα και η αναμονή τελείωσαν.
    Η διάλυση του ΥΠΠΟ ολοκληρώνεται σήμερα με τις υπογραφές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
    Οργανισμοί, Αξιολογήσεις και ολα αυτά είναι ένα πακέτο που θα οδηγήσει σε απολύσεις, μετακινήσεις (στην καλή περίπτωση... λεμε τώρα) και σε διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών.
    Έστω και τώρα πρεπει να ειμαστε εκει
    και σωστά κανει ο ΕΝΙΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε για την ενημέρωση! Πάντα άμεσοι ειστε! Συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ και πορεία ειναι το σωστό για να ακουστούμε και μεσα στην ΑΘήνα. Εξετάστε τη δυνατότητα να γινει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά έπρεπε αυτή τη στιγμή να αφήσουμε τα μολύβια και τα στυλό κάτω και να απεργήσουμε. Αλλά αυτά ειναι ψιλά γράμματα.
    Ν ι ρ β ά ν α στο ΥΠΠΟ και ψευδαισθήσεις οτι κουτσα στραβα παλι θα τη βολέψουμε. Ομως δεν ειναι πια ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι το έχουμε μάθει και ανησυχούμε πολλαπλά.
    Πάντα μπορεί να προκύψουν διάφορες αλλαγές της τελευταίας στιγμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χωρίς αλλαγες συνάδελφε είναι σκ@.. τα πράγματα. Αμα αυτο περάσει και αρχισει να υλοποιείται εκει να δεις τι θα ξεφυτρώσει. Αλλά αυτά τα έχουμε πει και ξαναπεί.
      Συμφωνω οτι πρέπει να υπάρχει κινητοποιηση αμεση και να σταματήσουμε να δουλευουμε σαν ζώα περιμενοντας τη σφαγή μας

      Διαγραφή
  5. Οκ! Δεν χρειάζεται να ξαναλέμε τα ιδια και τα ιδια. Πρέπει η απεργιακή να στείλει φαξ ή με τηλέφωνα στους διάφορους μεγάλους χώρους να ειδοποιήσει. Καλή η δουλειά της Παρέμβασης αλλά δεν γινεται να περιμενουμε απο το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στειλουμε sms σε γνωστούς και φίλους να τους ενημερώσουμε
      Και οσοι ειμαστε Online στα διάφορα facebook. Πρέπει να εχουμε κοσμο σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ουσιαστικά σήμερα ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ αυτό που ήδη έχει ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ. Δηλαδή διάλυση του ΥΠΠΟ! Από κει και πέρα μετά το σημερινό αρχίζουν τα δύσκολα για τα εργασιακά. Διότι από την επόμενη ολοι θα συζητάμε αν και σε ποιο κουτάκι ειμαστε, τι αρμοδιότητες θα έχουν οι Υπηρεσίες, αν υπάρχουν πλεονάζοντας κλπ. Πρέπει να ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ σήμερα. Κανένας δεν έχει δικαιολογία να λείψει. Ας πάρει μια δίωρη και ας έρθει που λέει ο λόγος

      Διαγραφή
    3. Η Αυτόνομη Παρέμβαση έκανε αυτο που επρεπε να κανουν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις. Ενημέρωσε, έστειλε sms, email. Κανονικά έτσι πρέπει να κάνουμε ολοι μας. Ο ενας με τον άλλον να κινητοποιούμαστε αμεσα. Οχι να περιμένουμε να έρθει το χαρτί και η επισημη προσκληση

      Διαγραφή
  6. Να γινονται ειδοποιήσεις αυτο εχει σημασία!
    Η σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή έχει από πολλές αποψεις θεματα που μας αφορούν κι οχι μόνο τον Οργανισμό. Θα συζητήσει και θεματα που αφορουν τις απολυσεις και τα συναφή. Αρα απο κάθε αποψη πρέπει να ειμαστε εκει. Μπράβο στην Παρέμβαση για την άμεση ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Πέμπτη για να ψηφιστούν με τις γνωστές διαδικασίες του κατ' επείγοντος (πριν η Βουλή κλείσει για Πάσχα). Το πολυνομοσχέδιο σχετίζεται και με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα (15:30) σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
    Νωρίτερα, στις 1:30 μμ θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την αξιολόγηση των δομών των πέντε υπουργείων που έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το σύνολο της κεντρικής διοίκησης.
    Άρα σήμερα είναι μια πολύ κρισιμη μέρα.

    Το θέμα με τους Οργανισμούς είναι κάπως ασαφές αν θα πάνε με μορφή Προεδρικού Διατάγματος ή με κάποια μορφή "Πολυνομοσχεδίου". Θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουν με μια ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία των Κωδίκων.

    Το Θέμα "Οργανισμοί" θα έχει συνέχεια αφού πρέπει:
    1. Να περιγραφούν οι αρμοδιότητες των νέων Διευθύνσεων και Τμημάτων και να περιγραφούν οι διάφορες θέσεις εργασίας (αριθμός, κλάδος, ειδικότητες).
    2. Να αρχίσει η διαδικασία "ενοποίησης" των Εφορειών πράγμα που θα προκαλέσει σοβαρά ζητήματα με πιο σημαντικό τις μετακινήσεις προσωπικού και φυσικά τα ζητήματα προϊσταμένων (σε επίπεδο Διεύθυνσης και σε επίπεδο Τμημάτων). Αντίστοιχα ζητήματα θα προκύψουν και σε επίπεδο Κεντρικών Υπηρεσιών.
    3. Θα ανοίξει (αργά ή γρήγορα) το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού, σε συνδυασμό με διάφορα άλλα πιο γενικά "ωράρια" ("κοπανατζήδες"), "επίορκοι" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμπληρωματικά με τα παραπάνω θα ανοίξει το θέμα της αξιολόγησης. Κι εκεί -όσο κι αν δεν φαινεται για την ώρα- θα γίνει το μεγάλο παιχνιδι και οι σφαγές με το βαμπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αξιολόγηση είναι μεγάλο ζήτημα.
      1ον) Είναι διπλή. Αφορά Υπηρεσίες (π.χ. Διευθύνσεις, Τμήματα) και προσωπικό.
      2ον) Είναι επαναλαμβανόμενη. Κάθε χρόνο ή για κάθε δόση θα ενεργοποιούν αυτές τις διαδικασίες είτε για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις Δημόσιες Υπηρεσίες, είτε για να "δικαιολογήσουν" τις απολύσεις προσωπικού
      3ον) Είναι βαθιά ιδεολογικό ζήτημα. Η "αξιολόγηση" όπως σωστά το αναφέρουν συχνά διάφορες ανακοινώσεις είναι μια ΑΠΑΤΗ. Στην πράξη θα συγκαλύψει τις απολύσεις ως πολιτική απόφαση και θα τις εμφανίσει ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του καθένα μας. Αρα δεν θα φταίει η Κυβέρνηση αλλά ο καθένας από μας ατομικά.
      4ον) Αντιγράφοντας απο μια ανακοινωση της Παρέμβασης όποιος και οταν μιλά για "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" πρέπει να θέτει τα ερωτήματα ποιος αξιολογεί ποιον και σε τι; ποιος αξιολογεί τους αξιολογητές; ποιος ορίζει το "μέτρο" (ας το πουμε απλά ποιος κοβεται και απολύεται και ποιος περνά και παραμένει).
      5ον) Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ θα εγκαταστήσει ένα κλίμα φόβου, ανασφάλειας και θα βάλει τον κόσμο να σκύψει το κεφάλι στον Προϊστάμενο ή στον "Κομματάρχη". Στρατιωτάκια πρόθυμα υπάκουα τρομαγμένα και με σκυφτό κεφάλι έτοιμα να λένε "ναι σε ολα" και να "καρφώσουν τον διπλανό τους" μήπως και έτσι σώσουν το "τομάρι" τους.
      6ον) Αξιολόγηση γίνεται και σήμερα. Αλλά τι σημαίνει αυτό και τι περιεχόμενο έχει; Ολοι βάζουν "άριστα" (ή λίαν καλώς) σε όλους. Αυτό ευνοεί την εκάστοτε κομματική παρέα να προωθεί τους αρεστους στις θεσεις ευθύνης.
      7ον) Αξιολόγηση και "Στοχοθεσία" είναι ένα "ενιαίο πακέτο". Η "στοχοθεσία" αποτελεί τη βάση με την οποία αυθαίρετα αύριο θα έρθει κάποια "επιτροπή" για να αξιολογήσει τις Υπηρεσίες και το προσωπικό. Ποιοι έβαλαν τις στοχοθεσίες στις Διευθύνσεις; Με ποια κριτήρια; Ρώτησαν τους υφισταμένους τους;
      8ον) Οι Προϊστάμενοι γιατί δεν αξιολογούνται και απο τους υφισταμένους τους; Αυτό δεν ειναι ρητορικό ερώτημα αλλά πολύ ουσιαστικό και κρίσιμο για τις διάφορες σχέσεις ιεραρχίας - εξουσίας και υποταγής.

      Διαγραφή
    2. Οσα αναφέρεις φιλε ή φιλη ειναι αυτά που κατά κόρον έχει περιλάβει στις τοποθετήσεις και στα κείμενα η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Ειναι πολύ σωστά αν και κάποια σημεια αρκετά θεωρητικά. Επιβεβαιώνει αυτό που ειχα γράψει παλιά ότι υπάρχει κοσμος με επίπεδο και άποψη

      Διαγραφή
    3. Κοιτα το θεμα ειναι γνωστό. Παρέμβαση και Ενωτική έχουν πολύ συγκροτημένο κοσμο και με αποψη και με δυνατότητα να βλέπουν μακρια και να μιλάνε πολιτικά. Απο την άλλη οι αλλες παρατάξεις έχουν ένα ξεπερασμένο λόγο πολύ επιφανειακό και ρηχό που τελικά δεν λεει κατι ουτε σε επίπεδο συνθήματος. Το κακο ειναι οτι αυτές οι παρατάξεις που λίγο πολύ εχουν μπει και στην κουβέντα για το οργανόγραμμα και τις αξιολογήσεις είναι οσο κι αν προσπαθουν να το σώσουν με την πλευρά της κυβέρνησης.
      Φταιμε ομως κι εμεις γιατί πάμε και ψηφίζουμε έτσι. Νομιζω οτι πολλοί συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν καμια δικαιολογια και γκρινια για οτι συμβαινει. Ο συνδικαλισμός στο ΥΠΠΟ και στο Δημόσιο γενικά είναι 10 χρόνια πίσω. Δεν μπορει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εξελίξεων. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
      Μακάρι να ειχαμε επίπεδο και άποψη και τόλμη για να κανουμε και εμεις μια υπέρβαση απο δω και περα. Οχι απλά για τις εκλογές που ειναι ανάθεση και ψευτοεκπροσώπηση αλλά για την ουσία. Η ουσία είναι οτι πρέπει να αφήσουμε τις εκπροσωπήσεις και να δουμε ΕΜΕΙΣ τι κανουμε. Και στο ΕΜΕΙΣ να μπουνε και οι παρατάξεις και τα προσωπα που έχουν ΑΠΟΨΗ να συμβαλουν. Και οχι σαν προβατα να πηγαινουμε να δινουμε λευκη επιταγή σε αντιπροσωπους και εκπροσωπους.
      Αυτα σημερα ειναι σοβαρά δεν ειναι γενικα ζητηματα. Αμα δεν γινει αυτο κλαφτα.

      Διαγραφή
  9. Στο site της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν υπάρχει τιποτα ως ανακοινωση. Επισης σε πολλές υπηρεσίες δεν εχει φτάσει ακόμη (11:30) ανακοινωση Ενιαίου Συλλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aναρτήσαμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ για ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Παρακαλούμε να διακινηθεί στις Υπηρεσίες. Στέλνεται ήδη μέσω fax στις διάφορες Υπηρεσίες. Είναι σημαντικό να έχει επιτυχία η σημερινή απεργιακή κινητοποιηση και συγκέντρωση. Δεν είναι απλά μια συμβολική ενέργεια. Πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων που θα αναδείξουν και τα ζητήματα του Οργανισμού (διάλυση του ΥΠΠΟ, αρμοδιότητες, προσωπικό κ.λπ.) και τα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα μ' αυτά όπως η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (Υπηρεσιών και Προσωπικού), το κλίμα τρομοκρατίας που στήνεται με αφορμή την "τηρηση του ωραρίου" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελήφθη και ευχαριστούμε. Τα fax αργούν να φτάσουν και συχνά χάνονται στη διαδρομή. Το blog ειναι πιο αμεσο και ο καθένας μπορει να το βρει και να το τυπώσει. Δεν καταλαβαινω γιατι ο ΕΝΙΑΙΟΣ δεν κανει ενα site. Δεν ειναι τοσο ακριβό αλλά προφανώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Τέλος πάντων! Αντε να δουμε ποσοι θα μαζευτούμε σήμερα. Γιατί αν δεν εχει πολύ κοσμο μετά μην κλαιμε την μοιρα μας!

      Διαγραφή
  11. Αναρτήθηκε και η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που εκλέχθηκε από τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Υπαλλήλων ΥΠΠΟ.
    Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
    ειναι ση-μα-ντι-κό να υπάρξει και να καταγραφεί με μαζικό τρόπο η αντίθεσή μας στα σχέδια της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για να μην μπορέσουν να προχωρήσουν και να εφαρμοστούν "οργανισμοί", "αξιολογήσεις". Ο αγώνας μας δεν σταματά σήμερα. Σήμερα ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο, αφού το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά στην υλοποίηση όσων σήμερα θα αποφασιστούν τόσο σε επίπεδο Οργανισμών όσο και σε επίπεδο "αξιολόγησης".
    Παρακαλούμε και πάλι για τη διακίνηση του υλικού και την ενημέρωση των συναδέλφων με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η αυτενέργεια μπορεί σε περιπτώσεις όπως η σημερινή να φέρει θετικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ το περιεχόμενο των δυο ανακοινώσεων. Πραγματικά για οποιον ξερει να διαβάσει λένε τα πράγματα απο μια αλλη σκοπια και οπτική. Αυτο για να βγάζουμε συμπεράσματα και να ξέρουμε καθαρά τι ψηφίζουμε στις εκλογές. Γιατί κακα τα ψέματα αν δεν ειναι επαρκεις οι Συλλογοι δεν φταίνε μόνο τα πρόσωπα στα ΔΣ αλλά και ΟΛΟΙ εμείς που τους εκλέγουμε.
      Προσωπικά με εκφράζει η ανακοινωση της απεργιακής επιτροπής.
      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την Παρέμβαση για την προσπάθεια να ενημερώνει αμεσα και αποτελεσματικά.

      Διαγραφή
  12. Πάλι high score κανει το blog !
    Τελικά είναι πολύ σοβαρή η προσπάθεια και μπράβο που το σκέφτηκαν. Βλέπω οτι περα απο παρατάξεις οι συνάδελφοι μπαινουν και βλέπουν γιατι ξερουν οτι ειστε ενημερωμένοι. Αυτο ειναι καλο! Δεν εχει σημασια αν συμφωνουν μαζι σας. Αλλά αναγνωρίζουμε ολοι την εγκυρότητα και την άμεση ενημέρωση.
    Αυτο ας προβληματίσει τα Σωματεία που πάνε ακόμη με το fax και αν παει και αν το πάρει καποιος κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    -----------------------------------------------------------

    ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ & ΓΝΩΣΤΟΙ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΟΥΝ
    (...)
    -----------------------------------------------------------
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ".

    "Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το Ιούνιο, καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο". (ΠΗΓΉ: WWW.IN.GR)

    ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
    "Οσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, περιέγραψε στους δημοσιογράφους μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

    Είπε ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση στην τρόικα για 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν απολυθεί 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέσα στο 2014 οι υπόλοιποι 11.000.

    Πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των υπαλλήλων θα φύγει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφεύγοντας όμως να πει το πότε. Για να καλυφθούν τα κενά θα ισχύσει όπως είπε η δέσμευση 1 προς 1. Δηλαδή για κάθε μια αποχώρηση, μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.

    Επίσης, είπε ότι οι πρώτοι υπάλληλοι που θα φύγουν θα είναι εκτός από τους επίορκους και εκείνοι των οποίων οι υπηρεσίες ή οι οργανισμοί καταργούνται.

    Ο κ. Μανιτάκης, πρόσθεσε ότι μέσα στο 2013 θα έχουν μετακινηθεί για να καλυφθούν τα κενά 12.500 υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο και και άλλοι τόσοι θα μετακινηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο.

    Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθεί και η ρύθμιση για την επιτάχυνση των πειθαρχικών ελέγχων, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι επίορκοι.

    Αυτό θα γίνεται σύμφωνα με το υπουργείο με την απευθείας προσφυγή για οριστική απόφαση στο ΣτΕ οι υπάλληλοι που έχουν ήδη τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά με οριστική παύση.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%" (ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ REAL.GR (ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
    Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή κορυφαίων υπουργών. Ο Αντώνης Μανιτάκης έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την «επόμενη μέρα» στο Δημόσιο. Όπως ανέφερε, εκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τελευταία φάση που αφορά αλλαγές σε δομές των υπουργείων.

    «Θα την εκτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην υποχρέωση που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα να αποχωρήσουν έως το τέλος του 2013, συνολικά 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αρκετούς μήνες νωρίτερα.

    Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις, σημειώνοντας ότι σε αναμονή βρίσκονται 10.000 επιτυχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%. Όπως επεσήμαν, τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΟ ΤΟ SITE "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" (topontiki.gr)
    διαβάζουμε:
    Μανιτάκης: Τέλη Ιουνίου η αναδιάρθρωση του Δημοσίου
    Τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πολυνομοσχέδιο που θα έρθει την Πέμπτη με διαδικασία κατ' επείγοντος δεν συνδέεται άμεσα με το θεμα των οργανισμών (τονίζω το άμεσα).

    Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Βήμα» της Κυριακής (21/4) τα νομοσχέδιο "σκούπα" που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα διαμορφωθεί με βάση τα παρακάτω 18 σημεία:

    1. Η ενίσχυση της Γενικής Γραµµατείας Εσόδων, η οποία ενισχύεται µε µεταφορά αρµοδιοτήτων από το υπουργείο, το ΣΔΟΕ και από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων.

    2. Το φορολογικό νοµοσχέδιο θα κατατεθεί τον Μάιο.

    3. Η ενίσχυση των διαδικασιών είσπραξης µε στοχευµένους φοροελέγχους και ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών.

    4. Η γενική ρύθµιση χρεών ως 48 δόσεις. Η ρύθµιση θα είναι ενιαία όσον αφορά την αποπληρωμή δόσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταµεία.

    5. Η βελτίωση της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών και ληξιπρόθεσµων οφειλών σε όλα τα Ταµεία.

    6. Ο µηνιαίος έλεγχος των δαπανών και η αυτόµατη περικοπή όπου γίνονται σπατάλες.

    7. Το τέλος ακίνητης περιουσίας θα εισπράττεται για το υπόλοιπο του έτους µέσω της ΔΕΗ, θα µειωθεί 15% µε επέκταση της φορολογικής βάσης, στις κατηγορίες που είχαν εξαιρεθεί, οικόπεδα και µεγάλες αγροτικές περιουσίες.

    8. Ο Νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα ισχύσει από το 2014 και το σχετικό νοµοσχέδιο θα κατατεθεί ως το τέλος Ιουνίου.

    9. Η µείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα εξεταστεί τον Ιούνιο.

    10. Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δηµόσιο είναι 15.000 ως το τέλος του 2014 (εκ των οποίων 4.000 φέτος). Για όλες τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα ισχύσει ο κανόνας «ένας θα φεύγει, ένας θα προσλαµβάνεται».

    Το σημείο Νο 10 ειναι αυτο που σχετίζεται και με τους Οργανισμούς και με την Αξιολόγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή