Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γελοιογραφια


10 σχόλια:

  1. γραψτε κατι για τη χτεσινη συνελευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να γράψουν για τη Γενική Συνελευση οι άνθρωποι... Να πουμε εμείς που τη ζήσαμε από κάτω οτι ήταν παρωδία και σαχλαμάρα. Αυτο το αστειο με τους χαιρετισμους πρέπει καποια στιγμη να σταματήσει. Οπως επισης πρεπει να σταματήσει η σαχλαμάρα με τα ψηφίσματα στο τέλος. Να υπάρχουν ψηφίσματα και οτι σχετικό αλλά αφου τα θεματα ειναι γνωστά να τα δινουν απο την αρχη στο Προεδρειο να ακουνε ολοι και να μπορουν ολοι και ολες να μιλησουν και πανω σ' αυτά. Δεν ειναι σοβαρό να γίνεται μια διαδικασία έγκρισης "αντε να τελειώνουμε". Νομιζω την κατάσταση την ειπε ο Γιαννης. Απο το Υπουργείο της ΜΕΛΙΝΑΣ στη Γραμματεία της Λινας. Αυτο τα λεει ολα για το πως έχουν τα πράγματα.
      Τρεις παρατηρησεις για κάποια φαινομενα... που κάποτε πρέπει να δουμε σοβαρά.
      1) Γιατί ο απολογισμός του ΔΣ (διοικητικος και οικονομικός) δεν ειναι γραπτός και δεν μοιράζεται πριν την εναρξη της Συνέλευσης. Ειναι απλά μια ακόμη αδυναμία της δημογεροντίας του ΔΣ ή κρύβει και κάτι αλλο; Γιατί εσεις και τα ΕΑΚ το δεχτήκατε;
      2) Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί δεν γίνεται κλήρωση στους ομιλητές; Πάει με σειρά προτεραιότητας; Οι ομιλητές πρέπει να δηλώνονται και να λένε κι απο ποια παράταξη ειναι αλλιως ας δηλώσουν ανεξάρτητοι. Μονο ο Γιάννης και η Ολγα απο τα ΕΑΚ ειπαν τις παρατάξεις τους. Ένας μάλιστας ο Γρηγόρης ειπε οτι θα το δουμε στο μελλον ως τι μιλάει. Δηλαδη; Μας το κρατά για εκπληξη; Ελεος!
      3) Στη Συνελευση κρατανε πρακτικά. Γιατί το Σωματείο δεν τα ανεβάζει σε ένα site για να ξερουμε όλοι τι εχουμε πει; Για να μην υπάρχει δυνατότητα να ανατρέξει κάποιος και να βρει τι ελεγε ο καθένας παλαιότερα; Προφανώς ο προφορικός λόγος δεν αποδιδεται ευκολα γραπτά αλλά θα δειξουμε ολοι κατανόηση κι αν χρειάζεται ας γινει και μια στοιχειώδης διόρθωση σε επίπεδο σύνταξης. Δεν ειναι δυσκολο.
      ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Εγώ λεω οτι ηταν μια βαρετή συνελευση
      Μια βαρετη προεκλογική συνελευση που ο καθένας ηθελε να κανει το κομματι του
      Παρακαλώ αν ειναι δυνατόν να ανεβάσετε εδώ την ανακοινωση της παράταξής σας
      Το σκιτσάκι πολύ εμπνευσμένο αλλά πάει χαμένο σε τετοιο επίπεδο συνελευσεων.
      Να ανοιξουμε την πορτα και να βγουμε εξω με τον κοσμο που αγωνιζεται. Να μην ειμαστε κλεισμενοι μεσα στο μικροκοσμο και στα συντεχνιακά μας. ΣΩΣΤΟ!

      Διαγραφή
    3. Για μια ακομη φορά -το πιστευω- ότι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έβαλε το πιο πολιτικό λόγο στη Συνελευση και ειπε με χιουμορ πολλές αληθειες για την παρακμή του τεως ΥΠΠΟ. Δεν ειναι μόνο το θεμα αν ειμαστε Υπουργειο αλλα και πως λειτουργούμε και σε τι συνθήκες. Σωστά; Αλλά εγώ θυμαμαι ποσο πανηγυριζαν κάποιοι οταν μας ενοποιούσαν με τα αλλα Υπουργεία. Αν βρει καποιος τι ύμνους έκανε πριν 3 χρονια η ΠΑΣΚΕ στην Κυβέρνηση του ΓΑΠ που μας ενωνε με το Τουρισμού θα καταλάβει. Απο εκει έγινε η αρχη!

      Διαγραφή
    4. Και η ΠΑΣΚΕ νομιζε οτι βρηκε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ να μιλήσει. Μιλησαν οι απεργοσπάστες, οι κατ' επάγγελμα ομοτράπεζοι της πολιτικής εξουσίας, οι κλακαδόροι φιλοι, οι διορισμένοι των διαφόρων Ταμείων. Εβγαλαν πύρηνους λόγους και το ακροατήριο προς τιμήν του έκανε πως τους ακουει και περίμενε. Και όταν ήρθε η ώρα της κάλπης αμαν κλάμα για ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ... Ψαχνουν να δουν τι εγινε. Δεν εχει σημασια. Απλά η πλάκα μετρα. Ετσι να ειναι σ' αναμμένα κάρβουνα. Αντε τώρα το Πάσχα εξορμηση να φέρουνε τα δεντρα. Η παρακμή ενός Σωματείου σε δυο εικόνες. Η μειοψηφία παίρνει τις εκλογές στην Εφορευτική και η πλειοψηφία με τα δεντρα παίρνει την πλειοψηφία στο ΔΣ. Ενδιάμεσα οι Συνελευσεις ;;;

      Παρακμή!!! Ελπίζω οτι πάνω στη σαπίλα εκτός απο μύγες θα φυτρώσει και κάτι πιο ελπιδοφόρο. Ενα λουλουδι με λιπασμα τα λάθη που καναμε ολοι παλια.

      Διαγραφή
  2. Τι θα ήθελα να πω σε μια Γενική Συνελευση (αν και δεν εχω ποτε μιλήσει)

    Το Σωματείο μας το επόμενο διάστημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με πολλά και κρίσιμα θέματα. Όπως σωστά λέτε σε κάθε ευκαιρία, συντεχνιακά αιτήματα και αντιλήψεις δεν έχουν περιθώρια να κερδίσουν. Αντίθετα λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, δημιουργούν αυταπάτες και ρίχνουν νερό στο μύλο της πολυδιάσπασης.

    Ο αγώνας το επόμενο διάστημα θα υπερβεί το στενό πλαίσιο του κάθε Υπουργείου και αναγκαστικά πρέπει να προσανατολιστεί σε πιο κεντρικά – πολιτικά αιτήματα.

    Πιστεύω ότι το βασικό ζήτημα είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση που χτυπά όλη την κοινωνία κι όχι μόνο τους ανέργους. Ο δημόσιος υπάλληλος ολοταχώς οδηγείται στην πλήρη οικονομική εξόντωση και στην εξαθλίωση. Οι περισσότεροι από μας δεν μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δεν έχουμε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε βασικές καθημερινές ανάγκες. Πρέπει να αναδείξετε, ως τώρα δεν το έχετε κάνει, το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (κάρτες, δάνεια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και ειδικά ΔΕΗ).

    Το δεύτερο σημείο θα το πω επιγραμματικά γιατί είναι προμετωπίδα στο λόγο της παράταξής σας. Αγώνας ενάντια στους Οργανισμούς, στις Αξιολογήσεις, στις διάφορες μορφές «εφεδρείας» (διαθεσιμότητα, κινητικότητα και όπως αλλιώς τις ονομάζουν). Ο αγώνας γι’ αυτά είναι συνδεδεμένος και με τα ευρύτερα θέματα των εργασιακών δικαιωμάτων που συνεχώς περιορίζονται ή τροποποιούνται προς το χειρότερο για μας τους εργαζόμενους. Η δημοκρατία στο χώρο δουλειάς πρέπει να υπάρχει και να μην αφήσουμε να χαθεί ανάμεσα σε «επίορκους», «ελέγχους καρτών», προϊσταμένους σε ρόλο Βεληγκέκα, τρομοκρατία με βάση τις δήθεν στοχοθεσίες κλπ.

    Παρ’ ότι δεν είναι για πολλούς ότι πιο άμεσο, πρέπει να αναδείξετε το ασφαλιστικό. Έχει πολλές πλευρές: ηλικιακά όρια, ύψος συντάξεων, επικουρικά ταμεία, εφάπαξ, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη (αυτό και για τους εν ενεργεία). Καθένα είναι μεγάλο θέμα αλλά πρέπει να υπάρχει μια αναφορά στο λόγο σας.

    Προφανώς όλα αυτά συνδέονται με το θέμα της υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών: νοσοκομεία, σχολεία, πολιτισμός, μεταφορές κλπ. Εδώ όπως πάνε σε λίγο καιρό θα πουλήσουν το νερό! Δεν μπορεί να το αφήσουμε να συμβεί αυτό.

    Η εκτίμηση που έχετε ότι όλα αυτά περνάνε μέσα από την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των μνημονίων είναι απόλυτα σωστή και είστε η μόνη ίσως παράταξη που το θέτει τόσο ξεκάθαρα και επιτακτικά. Θα περίμενα να το βάζουν και οι άλλες παρατάξεις της αριστεράς για τις οποίες πρέπει να πω ότι κακώς δεν ανταποκρίνονται στις προτάσεις ενότητας που έχετε κάνει. Η τοποθέτηση από το βήμα της συνέλευσης για την ενότητα της αριστεράς για μια άλλη κοινωνία είναι σωστή. Η αριστερά πρέπει να βαδίζει ενωμένα διατηρώντας φυσικά και τις διαφορετικές φωνές και απόψεις.

    Εύχομαι στον προεκλογικό σας αγώνα κάθε επιτυχία και πιστεύω να διαβάσουμε ενδιαφέροντα κείμενα όπως μας έχετε συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό άρθρο για αυτό που θέλω να σας πω.
    Επειδή δεν υπάρχει κάποιο άλλο σας το στέλνω εδώ.
    Θέλω κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ για τον πολιτικό σας λόγο. Ήταν άμεσος, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ και ειλικρινής. Γνωρίζω το Γιάννη από τους Εκτάκτους και πάντα ήταν ο πολιτικός στο λόγο του. Θέλω να συγχαρώ την παράταξή σας για την επιμονή σας στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Είναι καημός πολλών και ελπίδα ακόμη περισσοτέρων. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσή σας. Έτσι είναι τότε θα χαμογελάσουμε και θα έχουμε ελπίδα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ όπως σωστά λέτε. Η δικιά μας γενιά έχει χάσει πολλά. Εγώ προσωπικά θέλω να κάνω κάτι για τα ΠΑΙΔΙΑ μου, τα ΠΑΙΔΙΑ μας. ΤΙΜΩ και ΣΕΒΟΜΑΙ ότι είστε η παράταξη που μιλά για την πατρίδα μας. Επιτέλους! Η ελληνική αριστερά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ στην ΠΡΑΞΗ πάντα την ΠΑΤΡΙΔΑ. Με συγκινεί γιατί είμαι από οικογένεια που τράβηξε πολλά ο λόγος σας. Δίνω σε κάποιον πολύ οικείο και ηλικιωμένο τις ανακοινώσεις σας. Του εξηγώ και του λέω τι συμβαίνει. Μιλά τόσο τρυφερά, ναι τρυφερά, για σας! Είναι παλιός ΕΔΑϊτης. Λέει και τον πιστεύω πως όπως τότε έτσι κι εσείς σήμερα είστε τα παιδιά της ήττας που σηκώνουν πεισματικά κεφάλι.
    Σας ευχαριστώ γιατί βγάζετε πείσμα και αξιοπρέπεια. Πιο πολύ κι από λεφτά κι από οτιδήποτε είναι η τιμή μας και η αξιοπρέπειά μας. Στην αριστερή μας γενιά που έστω κι από την οικογένεια έχει μνήμες και ιστορίες ακούσει σας νιώθω να συνεχίζετε. Σε δύσκολους καιρούς και με κόντρα τον καιρό. Ποτέ δεν συμπάθησα τους ύμνους στη Μελίνα. Αλλά η ατάκα για το Υπουργείο της Μελίνας και τη Γραμματεία της Λίνας είναι σοκαριστική. Δείχνει πως μπορεί τα πράγματα να μαυρίζουν τόσο αναπάντεχα. Τα είπατε όλα και μακάρι να κάνατε αυτό σλόγκαν σας.
    Θέλω να εκφράσω μερικές απορίες. Γιατί η ΕΑΚ είναι τόσο αρνητική στη συνεργασία; Ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο της αριστεράς θα έδινε κουράγιο και θα έβγαζε πολλούς από όλους εμάς από το φόβο και την αμφιβολία να κατεβούμε ανοικτά στις εκλογές του Σωματείου. Που διαφωνείτε; Πως μπορείτε να διαφωνείτε με τόσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ΕΑΚ; Είναι προσωπικά; Είναι παρεξηγήσεις; Δεν είναι η στιγμή να τα κάνετε πέρα; Μπορείτε να το καταλάβετε ότι σας και μας ενώνουν πιο πολλά από όσα φαντάζεστε; Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με όσα λέει η Αυτόνομη Παρέμβαση. Ξέρω ότι θα πείτε για το παρελθόν με την Ανανεωτική Αριστερά και σήμερα σχεδόν ανοικτά ΠΑΣΟΚ παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Εγώ λέω ότι αυτό υπήρχε αλλά και τελείωσε. Ως πότε θα στοιχειώνει την αριστερά; Το ΚΚΕ πάλι δεν καταλαβαίνει τι λάθος κάνει; Θα χαρίσει μια έδρα στο ΠΑΣΟΚ στον ΕΝΙΑΙΟ όπως έγινε στις τελευταίες εκλογές. Δεν το καταλαβαίνει; Το προτιμά;
    Δεν με ενδιαφέρει να μπω σε παραταξιακές διαμάχες. Γνωρίζω κάποια παιδιά από παλιά και τα εκτιμώ όπως τα εκτιμά όλο το ΥΠΠΟ (χμ… το τέως ΥΠΠΟ). Αυτούς θέλουμε μπροστά να είναι η φωνή μας. Όπως τότε που στο Σωματείο Εκτάκτων μας έκαναν μόνιμους (αορίστου) όταν μας έμαθαν να αγωνιζόμαστε και να μην ελπίζουμε στα ρουσφέτια και στις υποσχέσεις. Ο Γιάννης, ο Στάθης αλλά και άλλα παιδιά (συνάδελφοι) που τώρα έχουν βγει και τους γνωρίζουμε σιγά σιγά. Και οι παλαιότεροι από τη Συσπείρωση που ποτέ δεν ήταν στην παρέα πέριξ της ΠΑΣΚΕ. Και οι ειλικρινείς και αφοσιωμένοι φίλοι του ΚΚΕ. Γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μαζί; Εγώ λέω πως ποτέ δεν είναι αργά. Ας νικήσουμε μια φορά κι εμείς αντί να πανηγυρίζουμε πάνω στα κουρελάκια μας. Ευχαριστώ
    Όπως και να’ χει εγώ θα σας ψηφίσω. Γιατί σε ότι είπατε το είπατε χωρίς περικοκλάδες και μισόλογα από την αρχή και το λέτε και τώρα. Καλή μας συνέχεια και ΕΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά μην τρελαινεσαι.
      Αν εξαιρέσει κατι ψώνια και στα ΕΑΚ και στην Παρέμβαση ειναι η ιδια παρέα που απο τα Πανεπιστήμια ήταν μαζί στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ή δεν το ξέρεις; Σιγά δηλ. που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ειχε στελεχη στο ΥΠΠΟ... Πλάκα κάνουμε; ή μήπως η ΕΑΚ θα υπήρχε. Είναι μια παρέα απο παλιά μαζι που καποτε δουλευαν συμβασιουχοι στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Αριστεριστές απλα καποιοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν στέγη κι αλλοι εμειναν και εφαγαν παντοφλα απο νεόκοπους.
      Απλα ειναι πολυ εμπειροι απο τις συνελευσεις και ειναι αστειοι μπροστά τους τα γεροντια της Ομοσπονδιας. Αυτο ειναι ολο! Ξυπνήστε!

      Διαγραφή
    2. Προς: "Ανώνυμος 30 Απριλίου 2013 - 11:17 π.μ."

      Προβοκάτορας και μάλιστα αδιάβαστος εισαι. Δεν σε ενημέρωσαν σωστά τα χαλκεία που σε βάζουν να γράφεις αυτές τις ανιστόρητες και άσχετες αρλούμπες; Οσα γράφεις εκτός απο προβοκατόρικα στάζουν τη γνωστή χυδαία κρυπτοφασιστική αντίληψη που σε χαρακτηρίζει. Επειδή εχεις γράψει πολλές φορές τα ιδια και τα ιδια, σε καλώ να τα γράψεις και ενυπόγραφα.
      Γ ΣΤΕΦ

      Διαγραφή
  4. AYTONOMH ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ





    ασχετο: ποιος λεει οτι υπάρχουν στα ΕΑΚ μελη του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτο ειναι αν ισχυει και δεν ειναι ραδιο αρβυλα προβλημα πρώτα απο ολα των ιδιων και μετά της Αυτονομης Παρέμβασης. Θελω απάντηση σε αυτο οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή