Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλεινουν την ΕΡΤ, απολυουν τους εργαζόμενους

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

00:48 (Τετάρτη) ΜΑΤ στο κτίριο Μεσογειων και Κατεχάκη 
(πρόκειται κυρίως για γραφεία διοικησης)

Αναμετάδοση ΕΡΤ:  https://www.filmon.com/channel/815#ERT-World
(σταμάτησε η αναμετάδοση γύρω στις 00:40)

Για συνεχή ροή πληροφοριών μπορείτε να μπειτε στη σελίδα  (www.left.gr)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:45 βραδυ Τρίτης 11/6
Σε πορεία καλεί ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο 105,5"

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο 105,5" κάλεσε κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας του όλο το κοινό και τους ακτιβιστές της αριστεράς να συμμετάσχουν στις 00.15 πμ στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί από το Νομισματοκοπείο στην ΕΡΤ για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων της.


Η ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση και συγκίνηση από όσους συμμετέχουν στη συναυλία, ενώ χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει το Ραδιομέγαρο για να περιφρουρίσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35 βραδυ Τρίτης 11/6
Κοπηκε το σημα της ΕΡΤ στο internet (web tv), όπως και το σημα του ΡΙΚ (Κυπριακή τηλεόραση). (Προφανώς έχουν κοπεί και ολα τα κρατικά ραδιόφωνα).
Κι επειδή η χαρά των μεγαλοκαναλαρχών δεν κρύβεται, το αυριανό "ματς" θα μεταδοθεί από ιδιωτικό κανάλι που θα επιλεγεί από το Υπ. Οικονομικών. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:20 βραδυ Τριτης 11/6
Το σήμα της ΕΡΤ έπεσε. Τα τηλέφωνα και οι λοιπές υποδομές στην ΕΡΤ και στα διάφορα studio, σταδιακά κόβονται και πλέον μπορούμε να ακούσουμε ΕΡΤ μόνο μεσω ert.gr/webtv
Παράλληλα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στην καταστολή των διαδηλωτών που συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων. Ήδη στο Studio της οδού Μουρούζη έχουν παραταχθεί οι πραιτορες στου Σαμαρά και των θλιβερών συνοδοιπόρων του.
Πρόκειται εξελίξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση τη δημοκρατία στην Ελλάδα, που θυμίζουν σκηνικό εκτροπής. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει ΟΛΟΙ μαζί στους δρόμους να προασπίσουμε τη δημοκρατία, την αξιοπρέπειά μας. 


Αρχική Ανακοινωση
Με μία ακόμη κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται, σύμφωνα με όλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρίσκονται σε διαρκή συνέλευση, το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής τελεί υπό την περιφρούρηση των εργαζομένων (για να μην διακοπεί το πρόγραμμα) και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις.

Η συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, οδηγεί στη διάλυση και στο ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο και τις υποδομές. Η ΕΡΤ έχει στην κατοχή της μεγάλο αριθμό συχνοτήτων, τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και αποτελεί το μόνο δημόσιο μέσο ενημέρωσης. Ταυτόχρονα είναι και το μόνο νόμιμο μέσο μαζικής ενημέρωσης αφού όλα τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν άδεια και ουσιαστικά λειτουργούν με πολιτική απόφαση.

Η ΕΡΤ παρά το γεγονός ότι αποτελεί ισχυρό βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αποτελεί ταυτόχρονα και όαση ποιότητας μπροστά στα ιδιωτικά κανάλια αλλά και και περιουσία του ελληνικού λαού. Η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση! Ανήκει στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης, πλουραλιστικής ενημέρωσης και παράδειγμα ποιότητας. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ πρέπει όλοι μας να σταθούμε απέναντι. Να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζομένους της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα στις 7 μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων - Αγ. Παρασκευή) διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. 

Να είμαστε ολοι εκεί!
Αν σήμερα ειναι η ΕΡΤ ή καποια αλλη ΔΕΚΟ, αύριο θα είμαστε εμείς.
Κανένας μόνος του! 
Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια - Αντίσταση - Ανατροπή.


1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (κεντρική)

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ με ένα νομοθετικό πραξικόπημα.

    Η κυβέρνηση, υποχείρια των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένουμε την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει,ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα καιχωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τησυγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου.

    Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά - σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.

    Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζητά την άμεση σύγκληση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου το εργατικό κίνημα να δώσε τη δική του απάντηση στη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση της Κυβέρνησης.

    Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

    ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

    ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή