Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 24 & 25 Σεπτέμβρη

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013

Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Η πρόταση που κατέθεσε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΑΔΕΔΥ 
Κείμενο που κατέθεσαν Ομοσπονδίες προς την Εκτ. Επιτροπή της ΓΣΕΕ (Συντονισμός Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων)

5 σχόλια:

  1. Συνοπτικά τί έγινε στην ΟΛΜΕ

    Η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, παρόλο που συγκέντρωσε την πλειοψηφία (65,7% των ψήφων), δεν επικράτησε λόγω του ότι για την επικύρωση της απόφασης απαιτείται το 66,6%.

    Έτσι ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία στην οποία επικράτησε η πρόταση για 48ώρη απεργία. Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης για 48ωρη απεργία ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.

    Η ΟΛΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Κυριακή (22/9) στις 20:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη (πρωί Δευτέρας 23/9).
    Πρέπει να δούμε τι θα ακολουθησει μετά την Τετάρτη 25/9 που τελειώνει η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ. Θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε; Θα κάνουμε κάτι αλλο;
    Δεν έχει οριστεί επόμενη Γενική Συνέλευση για τον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Δεν λέω για τους άλλους Συλλόγους γιατί είναι άφαντοι. Στην καλύτερη περίπτωση βγαζουν αποφάσεις τα ΔΣ τους. Έκαναν έκτακτη συνέλευση οι ΠΕ, οι ΔΕ, η ΠΕΣΑ, ο ΣΕΑ, οι εργατοτεχνιτες, οι φυλακες; Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σύλλογοι που αναφέρεις δεν έκαναν συνέλευση. Αυτό ειναι αλήθεια. Ομως δεν υπάρχει μια κοινή εξήγηση, ευτυχώς δηλαδή. Νομίζω οτι έχουμε υπερτιμήσει τα Σωματεία αυτά. Δηλαδή τι ακριβως περιμένουμε από τους κλαδικούς; Η σημασία βρίσκεται οτι στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί κανένας ΕΝΙΑΙΟΣ (διακλαδικός) Σύλλογος πλην του Ενιαίου Αττικής. Οι άλλοι "Ενιαίοι" ειναι υπό διάλυση και εξαφάνιση.

      Διαγραφή
  3. Συνάδελφε, δεν έχουν όλα τα Σωματεία την ίδια αντίληψη με αυτή του Ενιαίου Αττικής. Καλώς ή κακώς πάνε με αποφάσεις απο ΔΣ ή θεωρουν οτι καλυπτονται από τον Ενίαιο Αττικής. Αλλα ακόμη κι αν ισχύει αυτο που αμφιβάλλω δεν ξέρω τι γίνεται εκτός Αττικής. Εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρά τις όποιες κατά τόπους θετικές διαφοροποιήσεις.

    Ο Ενιαίος Αττικής είναι ένα Σωματείο που ότι κι αν του καταλογίσουμε λειτουργεί σε επίπεδο βάσης. Κι αυτό είναι σημαντικό. Γιατί ο κάθε συνάδελφος το ζει και σωστα ως τη δική του συμμετοχή και ευθύνη.

    Πάντως υπάρχει πρόβλημα και στον Ενιαίο Αττικής. Μου προξενεί κακή εντύπωση η απουσία των παρατάξεων. Με τέτοια γεγονότα έπρεπε όλες να νιωσουν την υποχρέωση να τοποθετηθούν ΓΡΑΠΤΑ. Με εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε καμια παράταξη. Γιατί; Γιατί οι ανακοινωσεις έχουν το κακό συνήθειο να διατηρούνται. Τα προφορικά χάνονται ξεχνιόνται και δεν δεσμευουν.
    Επίσης, στην τελευταία ΓΣ του Ενιαίου Αττικής δεν υπήρχε απολογισμός και πρόταση του Δ.Σ. σε γραπτή μορφή. Γιατί;
    Νομιζω οτι στον Ενιαίο Αττικής οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στη ΔΗΜΑΡ έχουν αποφασίσει να "απέχουν διακριτικά". Ουσιαστικά το βάρος το περνάνε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο ΣΥΡΙΖΑ που αν και δεν έχουν πλειοψηφία έχουν αναλάβει όλη την ευθύνη. Αδικο και κακό προηγούμενο αυτό.

    Για να ειμαστε ρεαλιστές πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κρίση δεν χτυπησε μονο οικονομικά. Ανέδειξε μεγάλες αδυναμίες και προβλήματα στο συνδικαλισμό. Την κρίση θα την πληρώσουμε και στα συνδικαλιστικά. Τα Σωματεία μικρά ή μεγάλα θα δουν τον κοσμο να γυρίζει την πλάτη του όπως την έχει οριστικά γυρίσει στη ΓΣΕΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως είναι λαθος ως θεμα αλλα εγώ διαβασα την ανάρτηση του ΚΣ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Συνιστώ σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να τη διαβάσουν και να προβληματιστούν ΣΟΒΑΡΑ. Τέτοιες αναλύσεις είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ διαφορετικά δεν μπορείς ούτε ως Παράταξη, ούτε ως Σωματείο να πας παρακάτω. Δυστυχώς αντί αυτά να συζητιόνται δημόσια, συζητάμε σε κάθε ΓΣ αν θα δώσουμε ενα 3 λεπτο ή 15 λεπτο για να ακουμε τα ιδια και τα ιδια. Ουσιαστικά μετά από 3-4 τοποθετήσεις τα πάντα ανακυκλώνονται. Ας γίνονται λοιπόν λιγότερες τοποθετήσεις με διάρκεια και κυρίως ΘΕΜΑ και ΑΠΟΨΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ. Το Προεδρείο μιας ΓΣ μπορεί με καλή θέληση να το κανει αυτό και να δώσει και ένα εναυσμα για συζητήσεις με αναλυτικό βάθος που θα καταλήγουν σε εκτίμηση και σχέδιο.

    Εξαιρετικό και παλι και μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή