Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΥΠΠΟ

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ με την εκλογή του νέου 33 μελούς Γενικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στους Πίνακες που ακολουθούν:


9 σχόλια:

  1. Το συνέδριο επικύρωσε τυπικά τους συσχετισμούς που καταγράφηκαν στα πρωτοβάθμια Σωματεία μια προηγούμενη περίοδο. Δυσκολο το έργο των εκλεγμένων οι συσχετισμοί ειναι απολυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα συνέδρια σύντροφοι της Αριστεράς το ξέρετε καλά επιβεβαιώνουν τους συσχετισμούς και δεν τους ανατρέπουν. Αρα μην τρελενόμαστε με το θέμα συνέδριο. Το μόνο ενδιαφέρον ειναι τα διάφορα κουτσομπολια που έμμεσα προκύπτουν από τα αποτελέσματα αλλά κι αυτά απλά επαναλαμβάνονται καθε φορά που έχει συνέδριο. Διπλοψηφίες, πριμοδοτήσεις μεταξύ παρατάξεων κλπ κλπ. Ποιος ενδιαφέρεται για το Συνέδριο τώρα; Ας ειμαστε σοβαροί!

      Διαγραφή
  2. αν το ζητούμενο είναι η μη αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στην ΕΕ, απ τα λίγα που καταλαβαίνω απ τον 1264, μπορεί να γίνει μέσω κλήρωσης αν εμφανιστούν συμμαχίες παρατάξεων. δηλ.ΠΑΣΚΕ 5 με υπ. 2, Συμμαχία 2 με υπ 2, και Συμμαχία 2 με υπ.2. Άρα στην β΄κατανομή μπαίνουν 3 παρατάξεις(ΠΑΣΚΕ και 2 συμμαχίες) με ίδια υπόλοιπα για 2 έδρες στην ΕΕ. Μπορεί να κάτσει, μπορεί και όχι. Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί. Γιατί να χαθεί η ευκαιρία. Εκτός κι αν κάνω λάθος στα δεδομένα. Ας ξεμπερδέψουμε με τις αυτοδυναμίες αν μπορεί να υπάρχει έστω και μαθηματική λύση. Αλλιώς ας αναλάβει ο καθένας απ αυτούς που φωνάζουν εναντίον της ΠΑΣΚΕ τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν καταλαβαίνω κάτι. Εννοείς ότι η ΔΑΚΕ ή / και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα μπουν σε κάποια μορφής "συμμαχία" με τις παρατάξεις της ΕΑΚ, της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και του ΔΗΣΥ; Μάλλον δεν ξέρεις καλά τα πράγματα στο ΥΠΠΟ και δεν διέκρινες τις "πριμοδοτήσεις" των "ισχυρών" παρατάξεων προς κάποιες άλλες.

      Ακόμη κι αν συμβεί αυτό (συμμαχίες) σκέψου ότι η ΠΑΣΚΕ έχει 17 στους 33. Μια παράταξη που έχει πλειοψηφία στο Γεν Συμβουλιο, δεν υπάρχει τρόπος να χάσει την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (Θα ήταν και παράλογο). Η ΠΑΣΚΕ έχει 17/33 και ολοι οι άλλοι 16/33. Πως λοιπον να βγει άλλο αποτελεσμα ;;;

      Ως προς την αριθμητική

      Γενικό Συμβούλιο 33
      Εκτελεστική 11
      Άρα μέτρο 3

      ΠΑΣΚΕ 17 , 1η κατανομη: 5, υπόλοιπο 2
      ΔΑΚΕ 4, 1η κατανομή: 1, υπόλοιπο 1
      ΕΑΚ 3, 1η κατανομή: 1, υπόλοιπο 0
      ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 3, 1η κατανομή: 1, υπόλοιπο 0
      ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 3, 1η κατανομή: 1, υπόλοιπο 0
      ΔΑΣ 2, 1η κατανομή: 0, υπόλοιπο 2
      ΔΗΣΥ 1, 1η κατανομή: 0, υπόλοιπο 1

      Αδιάθετες έδρες 2
      Πάμε στη 2η κατανομή. Οι αδιάθετες έδρες κατανέμονται ανάμεσα στους συνδιασμούς που έχουν εκλέξει από την 1η κατανομή και έχουν υπόλοιπο μεγαλύτερο του 1/3 του μέτρου (δηλ. έχουν υπόλοιπο >1).
      Στη 2η κατανομή επομένως η ΠΑΣΚΕ με υπόλοιπο 2 λαμβάνει μία (1) ακόμη έδρα στην Εκτελεστική και φτάνει τις 5+1=6 στις 11 ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

      Επειδή καμια παράταξη δεν διαθέτει υπόλοιπο >1 η τελευταία έδρα πάει στη 3η κατανομή και την παίρνει η παράταξη με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο δηλ. η ΔΑΣ (υπόλοιπο 2).

      ο Δικηγόρος του Διαβόλου


      Διαγραφή
    2. 1) Δεν προκύπτει αριθμητικά (17/33 = ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και στην Εκτελεστική). και 2) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
  3. Καθορισμός πρόσθετου ειδικού κριτηρίου της μοριοδότησης των γενικών κριτηρίων της αρ. πρωτ. ΔΙ-ΠΙΔΔ/Β.2/21οικ.21634/2-8-2013 (ΦΕΚ Β΄1914) απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    ΦΕΚ 2408/Β/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι, είναι ένα σύστημα μοριοδότησης όσων έχουν προϋπηρεσία στο ΥΠΠΟ που μπορεί να δώσει κατά μέγιστο 31,5 μόρια (για κάποιον με προϋπηρεσία 15 έτη). Αυτό υπό όρους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το παράθυρο για την "επαναπρόσληψη" των σε "διαθεσιμότητα" στο ΥΠΠΟ με άλλη ειδικότητα, δηλ. να ζητηθεί από το ΥΠΠΟ και να εγκριθεί από το Μεταρρύθμισης ένας μεγάλος αριθμός αργαζομένων που να προσεγγίζει τους 150+ (κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει να βγουν σε σύνταξη).

      Για να το πουμε απλά αν ζητηθούν και εγκριθούν φύλακες τότε οι σχεδιαστές θα επανέλθουν ως φύλακες και θα ετεροαπασχολούνται.

      Προσοχή στο "αν ζητηθούν" και "ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ" διότι τέτοιες "πατέντες" θα υπάρχουν και σε αλλα Υπουργεία και επιπλέον οι Τροϊκανοί δεν είναι τόσο "κουτόφραγκοι" όσο θα θέλαμε.

      Πάντως σα σενάριο έχει προβληθεί (χωρίς τυμπανοκρουσίες) από την ΠΟΕΥΠΠΟ (και σωστα)

      Διαγραφή
  4. ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΥΠΠΟ
    ΠΑΣΚΕ
    1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    2. ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    3. ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    4. ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑΣ ΔΗΜΟΣ
    5. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    6. ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    7. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ
    8. ΛΟΥΒΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
    9. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
    10. ΔΕΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    11. ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    12. ΦΑΝΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    13. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
    14. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
    15. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    16. ΤΣΑΚΟΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    17. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΔΑΚΕ
    ---------
    1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
    2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
    3.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
    4. ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΑΚ
    ---
    1. ΓΚΟΤΣΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
    2. ΣΑΚΑΛΗ ΟΛΓΑ
    3. ΖΑΦΕΙΡΗ ΟΛΓΑ

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    ----------------------------------------
    1. ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    2. ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
    3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

    ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
    -------------------------------------
    1. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
    2. ΣΙΑΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
    3. ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΔΑΣ
    -------
    1. ΠΑΠΑΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    2. ΧΑΛΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

    ΔΗΣΥ
    -------
    ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
    1. ΜΠΕΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΑΣΚΕ)
    2. ΚΕΚΑΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΠΑΣΚΕ)
    3. ΓΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΑΣΚΕ)
    4. ΜΠΑΝΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ (ΔΑΚΕ)
    5. ΦΟΥΡΛΙΓΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΑΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεγαλη ανανέωση σε πρόσωπα βλέπω...
    αντε σιδεροκέφαλοι... και καλα μυαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή