Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

To ΦΕΚ των απολύσεων: 2318/17-9-2013

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
μια μαύρη μέρα (για την ακρίβεια νύχτα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ) για το ΥΠΠΟΑ αποτυπώνεται πλέον και με τη δημοσίευση των "διαθεσιμοτήτων" (δηλ. των απολύσεων). Αργά σημερα το βράδυ στο ΦΕΚ 2318/τ.Β/17-9-20313 περιλαμβάνονται οι τρεις ΚΥΑ με το προς απόλυση προσωπικό.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, είναι μια πρώτη συντομη ανάρτηση.

Συνεχίζουμε να μελετάμε τις ΚΥΑ (κυρίως στα "εχοντας υπ' όψιν" γιατί εκεί γινεται εκτενέστερη αναφορά στο πως προήλθαν οι καταργούμενοι κλάδοι και ειδικότητες) και θα συμπληρώνουμε την αρχική ανάρτηση.

Συνολικά, η Κυβέρνηση απολύει 19+36+145 = 200 εργαζόμενους.
Η κατανομή τους έχει ως εξής:
  • ΥΠΠΟ 136
  • ΓΓΑ  6 (με την 2η ΚΥΑ) + 39 (με την 3η ΚΥΑ) = 45
  • ΤΑΠΑ 11
  • Εποπτευόμενα 8
Αναλυτικά ο κατάλογος έχει ως εξής:

1η ΚΥΑ: Αρ. Πρωτ. 165265/24656/20416/10511/16-9-2013
Κατάργηση 19 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μονίμου και αορίστου χρόνου
4 Οργανικές Θεσεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού ΔΕ Σχεδιαστών (ΔΕ3) στο ΤΑΠΑ
6 Θέσεις ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕ σχεδιαστών στο ΤΑΠΑ
1 Θέση ΔΕ Προσωποπαγής ΔΕ Γραφιστών στο ΤΑΠΑ
2 Οργανικές Θέσεις  προσωπικού ΔΕ Δακτυλογράφων (ΔΕ2) στην ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (Μουσείο Αλ. Σούτζου)
3 Οργανικές Θέσεις προσωπικού ΔΕ Μεταφραστών / Στενογράφων (ΔΕ2) στην ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (Μουσείο Αλ. Σούτζου)
1 Οργανική θέση ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού ΔΕ Δακτυλογράφων στην ΚΟΘ
2 Οργανικές θέσεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικοιύ ΥΕ Αγγελιοφόρων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

2η ΚΥΑ: Αρ. Πρωτ. 165284/24661/20420/16-9-2013
Κατάργηση 36 Οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μονίμου και αορίστου χρόνου
2 Προσωρινές θέσεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού ΤΕ Ραδιοτηλεγραφητών - Ασυρματιστών - Μηχανικών ( "Κλάδος Μετατρεπόμενος σε Προσωρινό") στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση Μονίμου ΤΕ Φυσιοθεραπευτή ( "Κλάδος Μετατρεπόμενος σε Προσωρινό") στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση Μονίμου ΤΕ  Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων ( "Κλάδος Μετατρεπόμενος σε Προσωρινό") στο ΥΠΠΟ
1 Οργανική Θέση Μονίμου ΔΕ Χημικών στο ΥΠΠΟ
3 Οργανικές Θέσεις Μονίμων ΔΕ Χειριστών Φωτοτυπικών Μηχανημάτων στο ΥΠΠΟ
2 Οργανικές Θέσεις ΙΔΑΧ ΠΕ Φυσικής Αγωγής στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση ΤΕ Βιβλιοθηκονόλομων (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
3 Οργανικές Θέσεις ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
2 Προσωποπαγείς Θέσεις ΤΕ Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση ΔΕ Ενδύτριας (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
5 Οργανικές Θέσεις ΔΕ Δακτυλογράφων ΙΔΑΧ (έχουν πληρωθεί οι 2 εξ αυτών)
6 Προσωπαγείς Θέσεις ΥΕ Φύλακες Κτηρίων (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση ΥΕ Θυρωρού (ΙΔΑΧ) στο ΥΠΠΟ
1 Προσωποπαγή Θέση ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (ΙΔΑΧ)
3 Οργανικές Θέσεις Μονίμων ΥΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων στη ΓΓΑ
3 Οργανικές Θέσεις ΥΕ Επιμελητών (ΙΔΑΧ) στη ΓΓΑ

Παρατήρηση: Ο όρος "Κλάδος Μετατρεπόμενος σε Προσωρινό" χρησιμοποιείται στον ισχύοντα Οργανισμό του ΥΠΠΟ (ΠΔ 191/2003) για να περιγράψει κάποιους συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες.

3η ΚΥΑ: Αρ. Πρωτ.: 165273/24657/20417/16-9-2013
Κατάργηση 145 Οργανικών και προσωποπαγών Μονίμων και ΙΔΑΧ
43 θέσεις ΥΕ Εργατών (ΥΠΠΟ)
63 Θέσεις ΔΕ Σχεδιαστών (ΥΠΠΟ)
18 Θέσεις ΔΕ Διοικητικού (ΓΓΑ)
8 Θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων (ΙΔΑΧ-ΓΓΑ)
9 Θέσεις ΥΕ1 Κλητήρων Χειριστών (ΓΓΑ)
2 Θέσεις ΥΕ Καθαριστριών (ΓΓΑ)
2 Θέσεις ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας (ΓΓΑ)

Σύμφωνα με την ΚΥΑ "Η φύση (οργανική ή προσωπαγής) καθώς και η σχέση εργασίας (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) των καταργούμενων ως άνω θέσεων θα προκύψει ύστερα από την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) που υπηρετούν στους ανωτέρω κλάδους/ειδικότητες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 90 του Ν. 4172/2013".
Δηλαδή, με το σύστημα της μοριοδότησης  

Το ΦΕΚ μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Σημειώσεις - Παρατηρήσεις.
Οι ΔΕ Σχεδιαστές είναι συνολικά 94 (μόνιμοι + αορίστου). 
Ένα μεγάλο τμήμα είναι ΙΔΑΧ (Π.Δ. 164/2004). 

Οι 43 θέσεις ΥΕ Εργατών μάλλον "φωτογραφίζονται" με σαφήνεια αφού στα έχοντας υπ' όψιν (σελ 33269, στηλη 1η, σημειο Β1) γίνεται αναφορά στην ΚΥΑ του 2011 (ΦΕΚ 213/Γ/2011) σύμφωνα με την οποάι μεταφέρθηκαν και συστάθηκαν στο τότε ΥΠΠΟΤ 115 προσωποπαγείς ΄σεις ΥΕ Εργατών. Πρόκειται για τους συναδέλφους από τα ΜΜΜ, που όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση των Μνημονίων απολύει και πετά στο δρόμο για 2η φορά.

27 σχόλια:

  1. Τι να πει κανείς; 200 ψυχές στον δρόμο...όχι ανά κλάδο αλλά ανά ΥΑ διορισμού .Μόνο οι αφίσες με την φωτογραφία και την αμοιβή λείπουν...αν και την αμοιβή την λαμβάνουν οι ...έδρες ορισμένων με τοποθέτηση σε έδρα.
    Ελπίζω ότι έστω και τώρα αύριο να παγώσει το σύμπαν καθώς έστω και εθιμοτυπικά σε κηδείες δεν εργαζόμαστε. (προς "ευσυνείδητους" και "πιστούς")

    ΥΓ

    και μην ξανά ακούσω την μοριοδότηση να βαπτίζεται αξιολόγηση ιδιαίτερα τώρα που το ΦΕΚ δεν καταργεί κλάδους αλλά ονόματα από αποφάσεις διορισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κανένας δεν πιστεύει τις μπουρδες περί αξιολόγησης και αλλα τετοια. Αυτα ειναι σταχτη στα ματια για να τα παιζουν τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους. Εδώ τώρα θα πουλάνε ρουσφέτι το νέο θαύμα: θα σε βγαλω απο τη λίστα, θα σε στειλω αλλου μην αγχώνεσαι. Ριξε το κουκι σου στην καλη ΝΔουλα και στο ΠΑΣΟΚ... α και αν εισαι και μερακλής ριξε και ενα κουκι στον Φώτη τον "μομπίλιτη".

      Διαγραφή
  2. Ντροπή τους... αυτά είναι τα κατάντια μας. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και έχουν ξεφτιλίσει έτσι την χώρα μου. 200 ψυχές στον δρόμο επειδή έτσι τους αρέσει...Προδότες ξεπουλήσατε την χωρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφοι που γράφετε σχόλια. Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος ή παράλειψη στη δακτυλογράφηση παρακαλούμε να μας το πειτε αμέσως γιατί πανω στη βιασυνη γινονται λάθη.
      Επίσης, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους γνωστούς σας γιατί δεν μπορούμε να επικοινωνούμε με sms με όλο τον κόσμο.
      Γ. Στεφ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστουμε που μαυρο βραδυ κανατε τον κοπο να τα βγαλετε.
      Δυστυχώς δεν ειναι καλα τα νέα. Αλλα οτι ειστε πάντα ετοιμοι εμενα μου δινει κουράγιο κι ελπιδα. Δεν κοιμόμαστε ολοι μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ειχατε το θάρρος να το κάνετε ανάρτηση όταν ολοι τα έλεγαν στους διαδρομους και ψιθυριστά. Κι αυτο σας το αναγνωρίζω.
      Εγώ προσωπικά λυπαμαι για τους ανθρώπους αυτούς. Εχουν οικογενειες, παιδιά, γονείς ηλικιωμένους, υποχρεώσεις. Πως θα τα βγάλουν πέρα; Ειναι πραγματικά ανηκουστα αυτά τα πράγματα.
      ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. Κι αν έγινε και κανενα ορθογραφικό λάθος χαλάλι σας. Δεν ειναι εκει η ουσία. Αλλου ειναι. Τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε; Εγω θελω να ειμαι αισιοδοξη και να ελπιζω.
      Και να εξομολογηθώ και κάτι. Δεν προέρχομαι από αριστερή οικογένεια. Δεν υπήρξα ποτέ ιδιαιτερα πολιτικοποιημένη. Ομως η δική σας παρουσία με κερδισε. Γιατί ακομη και στα δυσκολα λέτε τις αληθειες και ειστε εκει. Να προσέχετε στις διαδηλώσεις να μην σας χτυπήσουν. Ειδατε πως εσερναν οι βαρβαροι απο τα ποδια εναν απολυμενο σχολικό φυλακα; Απανθρωποι και υπάνθρωποι.

      Διαγραφή
  3. Συνάδελφε ή συναδέλφισσα
    με βαριά καρδιά δακτυλογραφήσαμε γρηγορα το μαυρο ΦΕΚ των απολύσεων και το δημοσιεύσαμε στο blog. Σήμερα "200", αύριο θα είναι περισσότεροι από αλλους κλάδους ή ειδικότητες με ή χωρίς τη "φωτογραφία" του διορισμού. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για να σταματήσει η εξαθλίωση των ανθρώπων (από κάθε άποψη) είναι να πέσει αυτή η άθλια συγκυβέρνηση και να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    Για μας ο αγώνας δεν σταματά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις, για να μείνουν στα χαρτιά. Δεν είναι ευκολος αγώνας. Αλλά δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες, ούτε μάχες εκ των προτέρων κερδισμένες ή χαμένες.
    Αυτή τη στιγμή πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη και σε ένα άλλο μέτωπο. Να μην εφησυχάσουν όσοι δεν είναι στις μαύρες λίστες των απολύσεων και να μην απογοητευτούν και "παραιτηθούν" όσοι περιλαμβάνονται. Ο λόγος νομιζω οτι ειναι προφανής.

    Γιάννης Στεφ.

    Υστερόγραφο: Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις επί των ΚΥΑ θα μας βοηθήσουν γιατί κι εμείς μια πρώτη ανάγνωση έχουμε κάνει και ενδεχομένως μας έχουν ξεφύγει "λεπτομέρειες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως και στα σχόλια αναγράφονται διάλεξαν αποφάσεις πρόσληψης.Οχι πως έχει μεγάλη σημασία αφού όλοι είμαστε εν δυνάμει ...διαθέσιμοι
      Σήμερα 200 τον Οκτώβριο που τελειώνει η "αξιολόγηση" δομών και από 01/01/2014 με τριμηνιαίο προυπολογισμό και στόχους όλοι και ιδιαίτερα η μη συστημικοί μετά οι μη αρεστοί κατόπιν οι υπόλοιποι είμαστε στον κουβά, μέχρι να ικανοποιηθεί ο Μινώταυρος του "πλεονάσματος" των αριθμών. Αλλος χαίρεται που την γλίτωσε άλλος περιμένει και 200 συνάνθρωποι αύριο πετιούνται όχι γιατί ήταν καλοί ή κακοί όχι γιατί έπρεπε να φύγουν ή να μεταβληθούν οι δομές αλλά γιατί κάποιοι μέτρησαν νούμερα και τις υποχρεώσεις τους τις μετέτρεψαν σε δεσμεύσεις της χώρας. Χειρότεροι είναι όμως για εμένα οι συνάδελφοι που έδωσαν φωτογραφίες (ΥΑ διορισμού) για ...."αξιολόγηση" . Θα περίμενα να είχαν την τσίπα να βάλουν πρώτα το όνομά τους για αξιολόγηση αλλά χωρίς τους αρεστούς τι θα γίνουν οι άριστοι;

      Διαγραφή
    2. 200 άνθρωποι από σήμερα το βράδυ ζουν το δικό τους δράμα.
      Μακάρι οι υπόλοιποι 6500 (ή οσοι ειμαστε) να μην εφησυχάσουμε και να μην πουμε ουφ γλιτώσαμε αντε παλι τα κεφάλια μεσα.
      Εδω που φτάσαμε δεν παει άλλο.
      Στα έχοντας υπόψη κρυβεται το μεγαλο κολπο για το παρακάτω. Παραπέμπουν στις αποφάσεις πρόσληψης και στις αποφάσεις συστασης των θέσεων των ΙΔΑΧ. Αυτό καταλήγει σε χυδαία φωτογραφία αυτών που θέλουν να απολύσουν και δεν είναι καθόλου ΑΘΩΟ ή ΤΥΠΙΚΟ.
      Οι διάφοροι σύμβουλοι και τα μαγειρία των πολιτικών γραφείων την έφτιαξαν προσεκτικά τη δουλεια. Πάλι κλείνουν το μάτι για τα δικά τους παιδιά. Να δειτε πόσες διευκρινιστικές και αλλες τετοιες τριπλες θα σκαρφιστουν οσο θα προχωρά το θέμα. ΝΤΡΟΠΗ!

      Διαγραφή
  4. συζητωντας καποια στιγμη σημερα στην αυλη του υπουργειου με ενα κορυφαιο στελεχος της ομοσπονδιας για το ποσο παρανομες και παρατυπες ειναι οι διαθεσιμοτητες των συναδελφων,μου απαντησε οτι το ξερουν και οτι θα τα πουμε στα δικαστηρια!
    μεχρι να πανε στο στε αυτες οι κυα θα εχουν ερθει οι επομενες.θαναι παντα ενα βημα μπροστα.αυτο που δεν ξεραμε εκεινη τη στιγμη της συζητησης ηταν οτι οι διαθεσιμοτητες στηριζονται στην αποφαση προσληψης.το μονο που δεν μας ειπαν ηταν οτι πρωτα διαλεξαν προσωπα και μετα βρηκαν και τις αποφασεις προσληψεις τους για αιτιολογια.μετα απ ολα αυτα θα ηθελα να δω την ευθυξια των προεδρων που μεχρι χθες υπερασπιζοντουσαν αυτες τις πολιτικες πρακτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ τα νομικά και τα τετοια κολπα τα ξερουμε απο συμβασιουχοι. Γ@μ@τ@ είναι. Αν περιμένεις απο τους δικαστές που έβγαλαν συνταγματικα τα μνημόνια και το κλεισιμο της ερτ δικαίωση καλυτερα τραβα πήδα απο την Ακρόπολη. Μπορεί να βρεις και πορτοφόλι...
      Τα νομικά κολπα επιαναν αλλες εποχές και παλι ως ενα σημειο. Το εργατικο δικαιο εχει διαλυθεί απο χρόνια. Εδώ ισχύει το δικαιο της Μέρκελ. Εχουμε κατοχή δεν το πηρατε χαμπαρι ακομη. Και τότε έτσι εκαναν. Εβγαιναν οι Γερμανοι και ελεγαν: τοσοι στο απόσπασμα. Και βρισκανε και κατι αλητες δικούς μας που τους βοηθούσαν. Αλλιωτικα νομιζετε οτι ειναι τωρα; Για σκεφτειτε λιγο.

      Διαγραφή
  5. Κατ' αρχην μπράβο στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ανάρτηση.
    Αν και ειναι βράδυ επιτέλους μπαινει ενα τερμα στις φημες και στις διαδοσεις των τελευταίων ημερών. Ειναι σημαντικό γιατί ειχαν τσακίσει τα νευρα ολων μας με το εφτασφράγιστο μυστικό.
    Θελω όμως να πω και μια παρατήρηση. Σήμερα οταν μας ενημερώσατε στην αυλή σας είπαν ότι ακόμη δεν ειχαν υπογραφτεί και άλλα τέτοια. Κι όμως όπως προκύπτει απο το ΦΕΚ είχαν υπογράψει και οι δυο Υπουργοί (και σιγουρα ο δικός μας) από 16/9 (μάλλον και νωρίτερα). Αρα οι "συμβουλοι και οι συνεργάτες" που συναντηθήκατε ως Σωματεία σήμερα σας δουλεψαν ψιλό γαζί και τζάμπα περιμέναμε. Τα ήξεραν και δεν τα έλεγαν. Προφανώς αυτή η στάση τους χαρακτηρίζει αλλά αυτο το λέω για να μην εχουμε και αυταπάτες από συναντησεις και επαφές. Ολα ειναι σικέ. Γι' αυτο και οι πιο "πονηροι" και "εμπειροι" είτε απουσιάζαν είτε αποσύρθηκαν διακριτικά. Επιχειρουν να εκθέσουν τον ΕΝΙΑΙΟ γιατι ξέρουν οτι ειναι ο μόνος σοβαρός Σύλλογος.
    Αυτά τα λέω φιλικα και με κάθε καλη διάθεση. Σαν ας πουμε συντροφική κριτική. Αναγνωρίζω οτι τρεχετε και εχετε τιμια στάση αλλά πρέπει και να προσέχετε συντροφια τις μπανανόφλουδες που ρίχνει η Κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
    συνεχίζουμε να μελετάμε προσεκτικά τις ΚΥΑ και θα βγάλουμε αναλυτική ανακοινωση. Νομιζουμε ότι αν υπήρχε κάποιος συνάδελφος που να είχε αμφιβολίες αν έπρεπε να απεργήσει αύριο και μεθαύριο τώρα ξέρει πια: Αγώνας για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και πεισμα στη δύσκολη μάχη της ανατροπής.

    Λέμε σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα
    ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
    ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ...
    Έτσι απλά πρέπει να μπαίνει το ζήτημα στον καθέναν μας. Κι εδώ δεν χωράνε μισόλογα και θεωρίες "μικρότερου κακού". Δεν χωρά ο "ρεαλισμός" του τι να κάνουμε πάλι καλά που δεν απέλυσαν 500 οπως έλεγαν αρχικά. Εδώ ο καθένας μας διαλέγει στρατόπεδο. Ή με την Κυβέρνηση των Μνημονίων, την Κυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ που απολύει, ξεπουλά και εξαθλιώνει το λαό ή στους δρόμους με το λαό που αγωνίζεται για την ανατροπή.

    Γ. Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις τα ειχατε πει, τα ειχατε γραψει. Οποιος λιγο εχει ανοικτά αυτιά δεν ακουει τιποτα καινουργιο. Αυτό το μνημόνιο και αυτή η κυβέρνηση διαλύει τα πάντα. Από τη χώρα μας ως τους ανθρώπους της.
      ΟΜΩΣ... ΟΜΩΣ... ΟΜΩΣ...
      Ο κοσμος εχει κι αυτος ευθύνες.
      Ειτε δεν καταλαβαινει ειτε δεν θελει να καταλάβει δεν εχει καμια δικαιολογία. Μην τον χαιδευετε στα αυτια. Του κάνετε κακο γιατι συνεχιζει να κοιμαται και να ονειρευεται.
      Δειτε ακόμη και σημερα στο και πέντε ποσοι λιγοι ήταν κατω.
      Προτιμησαν τα ζώα να κατσουν να δουλέψουν ή κουτοπόνηρα να πανε για καφεδάκι. Εμ βέβαια τόσα χρόνια ετσι εχουν μαθει.
      Αλλωστε ξέρουν οτι κατι κορόιδια ιδεολόγοι και κολημενοι σαν εσας θα τρέχουν για πάρτη τους.
      Προσωπικά δεν σας κακολογώ. Λέω πως σκέφτεται ο κοσμος. Δεν σας θεωρώ κορόιδα μην παρεξηγηθω.

      200 οικογενειες θα πουν το ψωμι ψωμάκι
      και πόσες αλλες ακομη μεχρι να ξυπνήσει αυτος ο λαος

      Διαγραφή
  7. Ας μείνουμε ψύχραιμοι. Η πρώτη αντίδραση ειναι λογικό να ειναι φορτισμένη συναισθηματικά. Ομως το ζήτημα ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΚΥΑ. Κάθε άλλο. Από εδώ και πέρα ξεκινάνε τα δύσκολα για ολους μας.

    * ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ την οδό της δικαστικής προσφυγής. Έχουν υπάρξει κάποιες λιγες προσωρινές διαταγές και αυτο ειναι ελπιδοφόρο. Υπάρχει ένα ερώτημα αν προσβάλλεις την ΚΥΑ ως αντισυνταγματική στο ΣτΕ, αν ρισκάρεις να ζητήσεις αναστολή εκτέλεσης ή αν περιμένεις τις ατομικές διοικητικές πράξεις (εκτελεστές) και ακολουθείς μεμονωμένες (το λεω απλά) προσφυγές. Η τακτική στα θεματα αυτά δεν ειναι μονο νομική επιστήμη αλλά συνδυασμός με την πολιτική.

    * ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ. Ολοι καταλαβαινουμε ότι δεν μπορει να αντεξει η Κυβέρνηση αυτή μια 2η ή 3η βδομάδα σε αυτο το ρυθμό που απεργουν ολοι και εχουν αναψει εστιες παντου. Ερχεται η Τροϊκα και έρχονται και νέα μέτρα. Ερχονται λογαριασμοι και χαράτσια. Το ποτήρι γεμιζει και ο χρονος τους εξαντλείται. ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ το ενδεχόμενο να έχουμε κανενα νεο "Οικουμενικο φρούτο" όπως επί ΓΑΠ αν δουν τα δυσκολα.

    * Οι 200 ειναι τεράστιος αριθμος. Το 500 ειχε πεσει για επικοινωνιακούς λόγους. Κλασικη συνταγή. Λες 100 παθαινουν ολοι πλακα και μετά με 10 λενε ολοι δοξα τω θεω.

    * Υπάρχει αντίληψη για τις διαθεσιμότητες. ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ στην τυχη οι συγκεκριμενες ειδικοτητες και κλαδοι. Σκεφτείτε πάνω σ' αυτο σοβαρά. Προφανώς βαλανε και κατι ειδικοτητες ασχετες για να εχουν να παιζουν επικοινωνιακά.

    Ο συνήγορος του Διαβόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΜΠΕΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!!!
    Μόλις χθες Γενικός Διευθυντής (Γενική Δ/νση Οργανωσης) του ΥΔΜΗΔ διαβεβαίωνε (με έντονο τρόπο μάλιστα) ότι το νέο οργανόγραμμα (και δομές) έχει ήδη εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή (χθεσινή ανακοίνωση και του ΥΔΜΗΔ) και ότι η μη ενημέρωση του προσωπικού είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.!!
    Ακόμη, ότι έχι καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων που θα πρέπει να έχει το κάθε Υπουργείο άρα και το Υπουργείο μας (δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιος είναι αυτός ο αριθμός!!). Η κατανομή του προσωπικού στις θέσεις θα γίνει με πρόταση των 3 Γενικών Διευθυντών (ΓΔΔΥ, ΓΔΟΥ, ΓΔΑΠΚ) μέχρι αυτό τον αριθμό και με γνώμονα 70% στις θεματικές λειτουργίες (αρχαιολόγοι, συντηρητές, φύλακες κλπ) και 30% στις διοικητικές λειτουργίες (Διοικητικό, Οικονομικό κλπ).
    Όταν πληρωθούν οι θέσεις οι υπόλοιποι που "πρισσεύουν"....σπίτια τους!!!!
    Ναι δεν ήταν κάτι άγνωστο αυτό που είπε.... Το έχουμε ξανακούσει..
    Απλά καθώς αυτές οι διαδικασίες συνεχίζονται γρήγορα, η πολιτική ηγεσία μας ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!
    Ποια δημόσια υπηρεσία στους επόμενους 8 μήνες ονειρεύεται να ζητήσει για να στελεχώσει την υπηρεσία της με Σχεδιαστές και ΥΕ εργάτες???
    Ας γίνει επιτέλους από ΟΛΟΥΣ κατανοητό ότι οι τεχνικοί διαχωρισμοί Μόνιμοι- ΙΔΑΧ, ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ κλπ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ σε αυτό το σχεδιασμό!!!

    Κατ. Λογοθέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι σαφές συνάδελφοι, μην επαναπαύεστε, ότι οι αποχωρήσεις αφορούν μόνο στο προσωπικό για το οποίο αναγράφονται στα έχοντας υπ΄όψη οι ΚΥΑ πρόσληψης. Γιατί σύμφωνα με το ψηφισμένο άρθρο 90 του ν. 4172/13, θα γίνει αξιολόγηση σε όλους του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας του φορέα - δε μιλάει για κατηγορία ( μόνιμος ή αορίστου δηλαδή), ( μπορεί δηλ. να αναφέρονται ΚΥΑ πρόσληψης που αφορούν ΙΔΑΧ συναδέλφους, όμως τις εναπομείναντες θέσεις, θα τις καταλάβουν όσοι απομείνουν από την αξιολόγηση του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας και όχι κατηγορίας... Δεν ξέρω αν το γραψα κατανοητά... αυτό αντιλαμβάνομαι πάντως απ΄τους συσχετισμούς.. το αναφέρει άλλωστε η ΚΥΑ στο τέλος...
    Δεν ξεκαθαρίζεται μόνο αν φορέας ειναι όλο το ΥΠΠΟΑ ή χωριστά η ΓΓ Πολιτισμου και χωριστά η παλιά ΓΓΑ...
    Αν θεωρηθεί όλο ένας φορέας - δεν το χω ξεκαθαρίσει - διότι οι ερμηνείες είναι κατά το δοκούν και τις μεταφράζουν όπως θέλουν - τότε, για τις θέσεις π.χ. των 8 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων που καταργούνται στη ΓΓΑ, θα αξιολογηθούν όλοι - μόνιμοι και ΙΔΑΧ όλου του ΥΠΠΟ και της ΓΓΠ και της ΓΓΑ... Αν τελικά τον εκλάβουν ως διαφορετικό φορέα ??? θα αξιολογηθούν όλοι οι ΔΕ διοικητικών Γραμματέων της ΓΓΑ... μόνιμοι και ΙΔΑΧ.. - είναι καλοστημένος ο Νόμος και κανείς δεν το χει μέχρι τώρα εντοπίσει πιθανόν ή αναφέρει ( έχω βάσιμες ενδείξεις ότι πολλοί γνωρίζουν και κάνουν πως δεν... ).
    Η δε αξιοόληση θα γίνει με τα απολύτως αντικειμενικά κριτηρια της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα.. Ο αντικειμενικός βαθμός πτυχίου - είναι το ίδιο να χεις τελειώσει ΕΜΠ ας πούμε και το ίδιο το Πανεπιστήμιο του Τορίνο ακόμα και σήμερα οι βαθμοί μπαίνουν αλλιώς - ή να χεις τελειωσει το 85 το Λύκειο και το 2000. ¨ολοι ξέρουμε ότι το 85 οι βαθμοί έμπαιναν δυσκολότερα. Επίσης, το άλλο αντικειμενικό κριτήριο της βαθμολογίας του Διευθυντή.. Αυτό κι αν είναι. Ορισμένοι μάλιστα από πληροφορίες δεν έχουν βαθμολογήσει το προσωπικό και θα στείλουν πιθανά τώρα ( εφ΄όσον γνωρίζουν τις ΚΥΑ) βαθμολόγηση... αντικειμενική...
    παρ όλο που προβλέπεται από όλο το δημοσιουπαλληλικο κώδικα ότι είναι πειθαρχικό για τον Προιστάμενο η μη βαθμολόγηση στην ώρα τους των υπαλλήλων.

    Επίσης, αν πρόκειται να ξαναδοθούν διαθεσιμότητες με το Νεο Οργανισμό - φαντάζομαι αυτό το γνωρίζουν αρκετοί - αλλά αυτο κι αν ειναι εφτασφράγιστο για μας τα πρόβατα - πέραν των απολύσεων θα υπάρξουν και μετακινήσεις... εκτός νομών, εκτός σπιτιών, εκτός γενικά....

    Τέλος, συμφωνώ απολύτως με το συνάδελφο που διέκρινε πως υπάρχει αντίληψη στς διαθεσιμότητες... Είναι φως φανάρι ότι για τις θέσεις των σχεδιαστών και των εργατών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!! Και συνειδητή είναι και αρκετοί στο χώρο γνωρίζουν το σκεπτκό της.. το οποίο μάλλον είναι πολύ βαθύτερο σε σχεση με αυτό που φαίνεται...αδύναμοι κρίκοι κ.λ.π και είναι η αρχή.. Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία ΚΥΑ... ξεκαθαρίζει το τοπίο... με συγκεκριμένες ΥΑ... Οι δικοί μας δικοί σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά από νεώτερη ενημέρωσή μου, δε θα γίνει κατά κλαδο η και ειδικότητα γενικά η αξιολόγηση, στο ΥΠΠΟΑ αλλά κατά ΚΥΑ διορισμού. Έχουν δίκιο οι παραπάνω συνάδελφοι, επιλέχθηκαν, συγκεκριμένες ομάδες προς αξιολόγηση και διαθεση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως μπορεί να δικαιολογηθεί η μοριοδότηση κατά ΚΥΑ διορισμού; Από αυτό που λέει στο ΦΕΚ βγαίνει το συμπέρασμα ότι π.χ. όλοι οι ΔΕ Σχεδιαστές (μόνιμοι και αορίστου) θα πρέπει να μπουν στη μοριοδότηση. Αν ήθελαν να είναι μόνο οι αορίστου θα το έλεγαν όπως λένε για άλλες ειδικότητες και όπως λένε και σε άλλα υπουργεία. Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι θα εξεταστούν ανά ΚΥΑ; Υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση επίσημη ή ανεπίσημη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αναφέρει ΥΑ διορισμού δεν καταργεί κλάδο. Ακόμα και κλάδο να καταργούσε θα έπρεπε να αναφέρει ότι θέλει 1 μόνιμο 1 ΙΔΑΧ για να διαλέξει από πίνακα μοριοδότησης ποιος θα μείνει διαφορετικά όλοι του κλαδου έξω και δεν θα χρειαζόταν πίνακας για το ΥΠΠΟΑ αλλά για τα λοιπά που θα "ζητήσουν" προσωπικό.
      Οσοι δεν αναφέρονται στο ΦΕΚ (ΥΑ διορισμού) προς το παρόν είναι έξω....καταλαβαίνω την αγωνία ή την ανακούφιση ορισμένων αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει σημασία ....είμαστε όλοι εν δυνάμει στο κουβά (μην ξεχνούν ότι πέρα από τις κινητικότητες υπάρχει δέσμευση και για 4,000 απολύσεις...για να μην μιλήσουμε και για το 2014)

      Διαγραφή
  13. ..."των καταργούμενων ως άνω θέσεων " αναφέρει η ΚΥΑ.
    Δηλαδή η "αξιολόγηση" των συναδέλφων θα γίνει αποκλειστικά από τις αναφερόμενες ως άνω θέσεις που καταργούνται και που περιγράφονται στις έχοντας υπόψη ΚΥΑ διορισμού.

    Π.χ. Εαν μια ΚΥΑ στα έχοντας υπόψη αναφέρεται σε 15 Θέσεις ΥΕ1 Κλητήρων Χειριστών, και οι θέσεις που καταργούνται από την συγκεκριμένη ΚΥΑ αυτής της σχέσης (ΙΔΑΧ) και ειδικότητας, τότε γίνεται αξιολόγηση (λίστα) και φεύγουν οι 9 τελευταίοι και μένουν οι αμέσως επόμενοι 6.
    Θεωρώ ότι ερμήνευσα και κατάλαβα καλά την έκφραση "των καταργούμενων ως άνω θέσεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1) Η αναφορά των διαφόρων Υπ. Αποφάσεων σύστασης των θέσεων προφανώς έχει έναν ειδικό λόγο . ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Διαφαίνεται η πρόθεση να πάνε σε φωτογραφικές απολύσεις ή έστω να το προσπαθήσουν. Το Διοικητικό πάντα κατόπιν εντολών και οδηγιών, ερωτημάτων και απαντήσεων πρός και από το ΥΔΜΗΔ θα "αποφασίσει". Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά καλά στημένο.
    2) Το παιχνίδι πάσχει σε ενα σημειο. Έχοντας καλλιεργήσει την ανθρωποφαγία και τη λογική του ρουσφετιού μια τέτοια φωτογραφική απόλυση θα καταλήξει στα δικαστήρια και εκεί δεν θα παιχτεί μόνο το θέμα της ακύρωσής της (ΣτΕ) αλλά και της πρόκλησης ηθικής και οικονομικής βλάβης. Δεν ειναι τοσο απλό οσο δειχνει ή θελουν ως πρόθεση.
    3) Δεν υποστηρίζω την προσφυγή στα δικαστήρια γιατί απόψη μου ειναι οτι το θεμα ειναι πολιτικό τελεια και παυλα. Λέω όμως ότι το "παιχνιδάκι" τους έχει "αγκαθάκια".
    4) Οι δυο ΚΥΑ είναι πολύ πιο "ξεκάθαρες". Εκεί που το θέμα περιπλέκεται ειναι στην 3η ΚΥΑ, γι' αυτό και εκει υπάρχει ρητή αναφορά στη διαδικασία με την οποία θα επιλεγούν αυτοί που θα απολυθούν. Επίσης η αριθμητική (αριθμός εργαζομένων - αριθμός προς απόλυση) ειναι εξαιρετικά διαφωτιστικός και αρκεί κάποιος να ανατρέξει στα ΦΕΚ σύστασης των θέσεων για να καταλάβει τον τροπο σκέψης τους (οχι και να τον υιοθετήσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ave Caesar! Morituri te salutant! Σαν τις προγραφές του Σύλλα σήμερα πήγε στις Υπηρεσίες ο πρώτος πίνακας των "διαθέσιμων" ....Διαθέσιμοι όχι γιατί δεν δουλεύουν ή γιατί πρέπει να απολυθεί κάποιος ως ανεπαρκής ή έστω βρε αδερφέ ως αχρείαστος (... με τη δική τους λογική ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται ...αχρείαστος), αλλά για την δόση ...Σαν την δόση στον Μίνωα για τον Μινώταυρο για να ζει το "όλον τους" θυσιάζουμε με κλήρο, με πίνακα, με "αξιολόγηση", με μοριοδότηση ....είναι προαπαιτούμενο μέχρι την επόμενη δόση ....ισοζύγιο πληρωμών άνθρωποι = / vs δόσης ....Qui tacet, consentire videtur ΥΓ όταν οι "γραφικοί" λέγαμε ότι όλοι εν δυνάμει φεύγουμε απλά μας ...έβριζαν, δεν πειράζει γιατί μακάρι να κάναμε εμείς λάθος, θα γλίτωνε έστω και ένας...


    rfp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..και η μοριοδότηση - γιατί δεν πρόκειται για αξιολόγηση αλλά για μοριοδότηση - προς διάθεση συναδέλφων - μετά τα σημερινά κι από μια μικρή έρευνα μεταξύ μας, φαίνεται να αφορά μόνο τους σχεδιαστές Δ.Ε τελικά, καθώς οι εργάτες Υ.Ε. είναι μάλλον μόνο κάποιοι αορίστου χρόνου συνάδελφοι που ήρθαν απ΄τον ΟΣΕ - οι οποίοι ήταν κατανεμημένοι στις καταστάσεις των εργατοτεχνιτών Υ.Ε απ΄τη Δ/νση Διοικητικού- γι αυτό και πολλές παρανοήσεις . Από τους σχεδιαστές όμως φάνηκε η μεγάλη αλήθεια: Η μοριοδότηση γι αυτούς,και η διαθεσιμότητα για τις 63 θέσεις, αφορά και στο ΙΔΑΧ και στο μόνιμο προσωπικό, κι έχουμε έμμεση κατάργηση μονιμότητας και δεν κουνιέται φύλλο .... δεν έχει μιλήσει κανείς ακόμα....Περιμένουμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
    ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ ΣΟΥΠΕΡ.
    ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.
    Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Γ@Μ ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
    ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΥΤΑ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ
    ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ
    ΕΙΠΑΤΕ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
    ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑ ΑΚΟΜΗ
    ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ. ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΜΑΖΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
    ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΡΑΜΙΑ ΜΥΑΛΟ.
    ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΡΟΣΕΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω ένα ερώτημα:
    Με την ανακοίνωση περί κινητικότητας κάποια Πανεπιστήμια κάτι κάναν.
    Κάποια (ΕΜΠ-ΕΚΠΑ) προχωρήσαν και σε αναστολή λειτουργίας περιορισμένου χρόνου.
    Ποικίλοι σύλλογοι μελών ΔΕΠ απεργήσαν. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ. Κάποιοι ακόμη συνεχίζουν. Οι Σύλλογοι του ΥΠΠΟ τι κάναν; Οι φύλακες (στην Ακρόπολη π.χ.) ; οι Αρχαιολόγοι; οι Μηχανικοί; οι Διοιηκητικοι ΠΕ; Δεν μαθαίνω κάτι το σχετικό
    (: που να το αναφέρουν τα ΜΜΕ...)
    Προφανώς το πρόβλημα δεν τους αφορά...
    Προφανώς αυτοί που είναι προς μετακίνηση δεν αξίζουν κάτι τετοιο...
    Προφανώς πρόκειται για υποδεέστερο προσωπικό...
    Ενίστανται απλώς κάποιοι...
    Ξεφτίλες όλοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΟΛΙΑ-ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠ!!!!!!! Συνάδελφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, μην παρασύρεσθε από δικολάβους και σοφίσματα. Να μιλάτε για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που παρανόμως κάποιοι τους εξαίρεσαν. Είναι εκατοντάδες μηχανικοί-διοικητικοί, που στο ΕΜΠ, τους βάφτισαν ΙΔΑΧ. Αυτούς βγάλτε στο ξέφωτο. Αυτοί για να προστατευτούν, διώχνουν εσάς τους κανονικούς και νόμιμους υπαλλήλους. Μιλώ φιλικά, γιατί είσαστε θύματα αυτών και των άθλιων που τους προσέλαβαν. Εκεί πρέπει να κτυπήσετε και νομικά. Κτύπημα και στους άθλιους που τους προστατεύουν. Εκεί είναι η δύναμή σας. Μην ακούτε δικολάβους που προστατεύουν αυτούς και τους άθλιους εργοδότες τους που τους μανατζάρουν. Μην αποπροσανατολίζεστε!!
    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή