Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΥΠΠΟΑ

                                   (το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του υπογράφοντα)

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως και τα Πειθαρχικά, θα πρέπει να είναι πεδία καθημερινής μάχης απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε Διοίκησης των Υπουργείων, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τα 3 "διορισμένα μέλη" που, λόγω της θέσης τους, μόνο υπέρ των εργαζομένων δεν είναι.

 Σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες, δεν χωρούν παραταξιακά ψηφοδέλτια, κάτι που εμείς, ως Αυτόνομη Παρέμβαση, το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε το αντίθετο μετά από ασυμφωνία μεταξύ παρατάξεων.
 Σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να υπάρχουν κοινά ψηφοδέλτια με υποψήφιους που, μέσα από την πορεία τους, έχουν αποδείξει ότι δεν «χαρίζονται» σε καμία Διοίκηση και σε καμία κυβερνητική παρεμβολή. Θα πρέπει, στα ψηφοδέλτια αυτά, να είναι άτομα που χαίρουν πλήρους αποδοχής από τους εργαζόμενους, γιατί απλούστατα έχουν μάθει να αντιστέκονται, αγωνιζόμενοι καθημερινά για τα κλαδικά συμφέροντα και όχι μόνο, έχοντας καθαρή πορεία στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κάνοντας πέρα ακόμη και την κομματική της ταυτότητα. Εξάλλου, η συλλογικότητα και η υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων είναι ο μοναδικός τους γνώμονας.
Γι΄ αυτόν το λόγο, δεν θα ασχοληθώ με τα «επαναστατικά κουτσομπολιά» πρώην Προέδρων του Ενιαίου Συλλόγου που με πόνο ψυχής εγκατέλειψαν την καρέκλα της εξουσίας, ούτε και με κανενός άλλου είδους «καλοπροαίρετα σχόλια», από όπου και να προέρχονται αυτά.
Μετά από τα παραπάνω, η επιλογή των κατάλληλων ατόμων που θα σας εκπροσωπήσουν στο Γ’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μονίμων Μηχανικών ΠΕ/ΤΕ, είναι δική σας.

Σταύρος Τσάβαλος
Υποψήφιος Αυτόνομης Παρέμβασης για το Γ’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μονίμων Μηχανικών

Οι εκλογές για τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα διεξαχθούν το Σάββατο 3/12/2016 και ώρες 8:00 π.μ. – 17:00 μ.μ., στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ, Μπουμπουλίνας 20-22.
Οι σταυροί σε κάθε ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά 1 ή 2, αλλιώς θεωρείται άκυρο.
Οι συναδέλφους της Περιφέρειας μπορούν να  ψηφίσουν και ταχυδρομικά.