Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ένα μικρό σχόλιο για το ΕλληνικόΤελείωσε έχει χαθεί η σοβαρότητα στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα για το Ελληνικό. Κάνουμε πιστή αντιγραφή από το σημερινό liberal κι από την Καθημερινή του 2003:
α)Η σχετική πρόταση ήταν να κηρυχθούν 300 στρέμματα, ενώ ακούστηκε και άλλη πρόταση για 700. Τελικά, η κήρυξη ελαττώθηκε στα 280 στρέμματα, διάσπαρτα όμως. Δηλαδή άλλα στο αμαξοστάσιο του τραμ (με ελάχιστους τάφους), άλλα στον λόφο Χασάνι (που δεν έχει αρχαία) και άλλα στους Τράχωνες (με τα αρχαία μπάζα ενός λατομείου!). (liberal.gr σήμερα)
β)Πρόκειται, λέει η ανασκαφέας, για 14 γεωμετρικούς εγχυτρισμούς, δηλαδή ταφές μέσα σε αγγεία -κυρίως αμφορείς-, 106 λάκκους πυρών -όπου έκαιγαν τους νεκρούς-, 17 λακκοειδείς τάφους με ή χωρίς καλυπτήριες πλάκες, 3 κιβωτιόσχημους, 2 πώρινες σαρκοφάγους, 2 χάλκινους λέβητες, μία χάλκινη υδρία και μία πήλινη κάλπη που όλα περιείχαν οστά νεκρών και 3 κεραμοσκεπείς τάφους». Οι περισσότεροι από αυτούς χρονολογούνται στο α΄ μισό του 5ου αι. π.Χ. Τους νεκρούς των τάφων συνόδευαν ως κτερίσματα κυρίως αγγεία που μετά τη συντήρησή τους από την κ. Ειρήνη Μάλλιου, ίσως ξεπεράσουν τα 300 (Καθημερινή, 2003)
Ώρες ώρες νομίζει κανείς,  ότι δεν κοιτάνε ούτε διαγώνια το αρχείο τους εκεί στη ΝΔ πριν ξεστομίσουν την ανοησία τους. Αφόρητος λαϊκισμός, συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας και τζογάρισμα στη ρουλέτα της ημιμάθειας και της παραπληροφόρησης. Καλά το πάνε…

 Πηγή: ΑΡΚΙ