Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Συνδικαλισμός είναι η υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων



Συνδικαλισμός είναι η υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων


Η συνδικαλιστική κατρακύλα της τωρινής πλειοψηφούσας ηγεσίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει τελειωμό. Εγκαταλείποντας πλήρως το σκοπό της ύπαρξής της, έχει μετατραπεί σε έναν απλό χειροκροτητή της οποιασδήποτε κυβερνητικής εξαγγελίας ή απόφασης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος, Ομοσπονδία παραβρίσκεται σε συνεδριάσεις των Κεντρικών Συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ (ΚΑΣ και ΚΣΝΜ), με ρόλο κυβερνητικού εισηγητή, εκθειάζοντας εκ των προτέρων (!) γνωμοδοτήσεις συμβουλίου.

Οι εξαγγελίες της πλειοψηφούσας ηγεσίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν να κάνουν πλέον μόνο με την επίρριψη ευθυνών στην προηγούμενη κυβέρνηση και τους ταυτόχρονους επαίνους για την κάθε πολιτική κίνηση –και όχι μόνο– της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι πραγματικά λυπηρό και κατάντημα για μια συνδικαλιστική ηγεσία να αποδέχεται το ρόλο της «γλάστρας»…

Βεβαίως, οι λόγοι που ωθούν τη συγκεκριμένη «συνδικαλιστική» ηγεσία στον άχαρο αυτό ρόλο θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου αθώοι απλά προσπαθούν να καλύψουν το οτιδήποτε έχει να κάνει με την έκβαση των δικαστικών εκκρεμοτήτων για τα γνωστά θέματα.

Η μετάλλαξη της ηγεσίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)​ σε κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι πλέον γεγονός.

Εμείς, σαν Αυτόνομη Παρέμβαση, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, αντιμετωπίζοντας από κοινού τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν.

Δεν θα προσκυνήσουμε –και ούτε ποτέ το κάναμε– καμία πολιτική ηγεσία, γιατί ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ακριβώς ο ρόλος της αντίστασης και του αγώνα και όχι του «παρευρίσκομαι σε δεξιώσεις κόβοντας κορδέλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου