Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Μοτοπορεία & συλλαλητήριο κατά του ν/σ Χατζηδάκη την Τετάρτη 26.5.21

 Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία διοργανώνουν μοτοπορεία αύριο Τετάρτη ( 5 το απόγευμα) με εκκίνηση το Πεδίον του Άρεως, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το κάλεσμα της πρωτοβουλίας ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων είναι το εξής:

«Μέρα με τη μέρα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη χάνει την ελάχιστη νομιμοποίηση που είχε στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων.

Χρέος δικό μας είναι να αποτρέψουμε κάθε σκέψη για κατάργηση του 8ώρου, για αύξηση των απλήρωτων υπερωριών και της υπερεργασίας, για διευκόλυνση της διαδικασίας απόλυσης προς όφελος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, για εκφοβισμό των συνδικαλιστικών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, όλα τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας σε πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις με στόχο να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που σαρώνει το 8ωρο.

Καλούμε την Τετάρτη 26/5 στις 5μμ σε μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως (Λ. Αλεξάνδρας & Μαυρομματαίων).»

Η κατάληξη της Πορείας θα είναι στα Προπύλαια, όπου θα ακολουθήσει το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ώρα 19:00, στα Προπύλαια

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ώρα 19:00, στα Προπύλαια

για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00, στην Αθήνα, στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2021.05.24 – Δελτίο Τύπου – Συλλαλητήριο την Τετάρτη 26 Μαΐου στα Προπύλαια