Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ: ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ……..10.10.2021


 

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ……..10.10.2021

Για άλλη μια φορά η ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που αποτελεί την πλειοψηφία στο ΓΣ της ΠΕΥΦΑ καταπιάνεται κατά την προσφιλή της μέθοδο με ψέματα, συκοφαντίες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με Γκεμπελίστικο τρόπο βαφτίζει το κρέας ψάρι για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να καλύψει τα βαριά ανομήματά της.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, που τόσο πολύ τη βίασαν αυτή τη φορά, δηλώνουμε ότι δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε, ως έχουμε κάθε δικαίωμα, την νομιμότητα της διαδικασίας της Γενικής  εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Έκαναν αλλεπάλληλες προσπάθειες να προσθέσουν στον κατάλογο παρόντων υπογραφές συναδέλφων προκειμένου να δημιουργήσουν πλαστές πλειοψηφίες και απαρτίες. Ζητήσαμε την κατάσταση παρόντων και δεν μας άφηναν ούτε να την δούμε πολύ περισσότερο να προχωρήσει η διαδικασία με καταμέτρηση για να διαπιστωθεί αν υπάρχει απαρτία, ή ακόμα να μας χορηγηθεί αντίγραφο του καταλόγου παρόντων όπως όφειλαν, κατόπιν αίτησής που υποβάλλαμε. Τους αποτρέψαμε από το να προσθέτουν υπογραφές και ενώ είχε ανακοινωθεί το τέλος της Γενικής Συνέλευσης συνέχιζαν να δίνουν τον κατάλογο παρόντων σε συναδέλφους για να υπογράφουν δήθεν για τα οδοιπορικά. Τους υποδείξαμε ότι η κατάσταση παρόντων έπρεπε να κλείσει αφού είναι μόνο για την  διαπίστωση της απαρτίας της συνέλευσης και όφειλαν να έχουν μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος οδοιπορικών για τους συναδέλφους.

Τότε η Ταμίας της ΠΕΥΦΑ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ εξεμάνει και άρχισε να καθυβρίζει σκαιότατα με εκφράσεις όπως «ρουφιάνοι, ζητάτε την κατάσταση με τα ονόματα, εμποδίζετε τους συναδέλφους, θα δείτε τι θα πάθετε τώρα που θα βγάλουμε στη φόρα τα ονόματα σας σε όλα τα Μουσεία», προαναγγέλλοντας αυτά που έγιναν την επόμενη μέρα, βγάζοντας δημόσια τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων, πράγμα που αποτελεί ποινικό και όχι μόνο αδίκημα, παρουσία και συνηγορούντος του πρώην λόγω συνταξιοδότησης, γραμματέα της ΠΕΥΦΑ κ. Δημητρακόπουλου (!!!)  απειλούσαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ, από την παράταξη του ΑΡΜΕ την κ. Κέρκυρα Χαρχάλου και από την ΔΑΚΕ τον κ. Νώντα Μπανιά.

Ακούγοντας όλα αυτά ο υπεύθυνος της παράταξής του ΑΡΜΕ κ. Τσιντώνης Παναγιώτης, ζήτησε από την Ταμία πολλές φορές και με ευγενικό τρόπο να απομακρυνθεί, καθώς δεν υπήρχε λόγος να γίνονται όλα αυτά. Κάλεσε τον Πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ και στέλεχος της ΠΑΣΚ να τους απομακρύνει και η απάντησή του ήταν «και τι να κάνω εγώ!!!».

Και έχει απόλυτο δίκιο γιατί ενορχηστρωτής αυτού του απαράδεκτου και στημένου επεισοδίου ήταν ο ίδιος, ο κ. Μαυρικόπουλος. Μετά από αυτό υπήρξε φραστικό και μόνο επεισόδιο, με το να ζητάμε την απομάκρυνσή τους και να δηλώνουμε ότι « η ΠΕΥΦΑ δεν είναι τσιφλίκι τους». Τότε, με αυτή τη φράση,  εμυγιάστηκε και ξαναεξεμάνει η κ. Κονδύλη, θεωρώντας ότι αφορά την κόρη της, η οποία δουλεύει ως έκτακτη αρχαιοφύλακας και δουλεύει και στο Σωματείο μας. Μετά από αυτή τη λεκτική σύγκρουση τελείωσε το στημένο αυτό συμβάν.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, όσο και να σας στενοχωρεί, τον έλεγχο των δημοκρατικών διαδικασιών της ΠΕΥΦΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε και θα αποκαλύψουμε τις αλά καρτ συμπεριφορές και πράξεις σας. Δεν είμαστε εμείς που φοράμε διαφορετικά καπέλα, αλλά εσείς που δηλώνετε στην ΠΕΥΦΑ ότι είστε ενάντια στη μετατροπή των Μουσείων σε  ΝΠΔΔ και οι  ίδιοι, με την ιδιότητα του εκλεγμένου στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και στην Υπουργό, δηλώνετε υπέρ της μετατροπής των Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα.

Δεν μπορεί να εκφράζονται αλά καρτ οι δημοκρατικές ευαισθησίες της ΔΥΣΗΠ και μόνο για τα μέλη της παράταξής σας και για τους υπόλοιπους να μην υπάρχουν.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ζητήσει με αίτησή μας την κατάσταση παρόντων της παρελθούσας γενικής συνέλευσης  και το μητρώο μελών και να μην μας χορηγούνται. 

Η παράταξή μας το Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ) ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρος στην προάσπιση των συμφερόντων των αρχαιοφυλάκων, της προστασίας του κλάδου μας και του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Διαχρονικά παλεύουμε ανιδιοτελώς και έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του κλάδου μας, φυλάττουμε Θερμοπύλες και δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό μας και την συνολική παράδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα ιδιωτικά συμφέροντα!

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΥΦΑ και οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν με την δημοκρατική, συμμετοχική, μαζική, φυσική παρουσία των συναδέλφων, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας,  σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον. Μέχρι τότε, συντασσόμαστε με το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για παράταση θητείας όσων οργάνων διοίκησης έχει λήξει η θητεία τους μέχρι την 31.3.2022, απόφαση που υπερψηφίστηκε και από την παράταξη της ΔΗΣΥΠ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε αντίθεση με τα καμώματά της στην ΠΕΥΦΑ.

Είμαστε αντίθετοι στον κυβερνητικό σχεδιασμό για ψηφιακές συνελεύσεις και ψηφιακές εκλογές, που έχει ήδη νομοθετηθεί με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα διαφωνούμε με αυτή την ρύθμιση, καθώς η κυβέρνηση νομοθέτησε με σκοπό να καταργήσει την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος, έτσι ώστε να συνεχίσει χωρίς σοβαρές αντιδράσεις την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της.

Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δηλώσει την κάθετη αντίθεσή μας σε σχέδια που οδηγούν στην αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν θα συμφωνήσουμε να διεξαχθούν συνελεύσεις και εκλογές με χρήση ψηφιακών μέσων. Αλλά δεν θα ανεμίζουμε αυτή την αντισυνδικαλιστική ρύθμιση σαν παντιέρα ευκαιρίας για να αποκομίσουμε μικροπαραταξιακά οφέλη, όπως κάνει η απερχόμενη διοίκηση της ΠΕΥΦΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν εξελίξεις που θα βάλουν την ΠΕΥΦΑ στον γύψο με την διενέργεια αμφίβολης εγκυρότητας διαδικασιών. Με παράτυπες και παράνομες διαδικασίες,  μπαίνει σε κίνδυνο η δράση του σωματείου, μπαίνουν χειροπέδες στην όποια διοίκηση προκύψει και δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Συνακόλουθα με απονομιμοποιημένους συνέδρους, διακινδυνεύεται το συνέδριο της Ομοσπονδίας αλλά και της ΑΔΕΔΥ!

Γιατί η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ παρόλο που τα γνωρίζει όλα αυτά επιμένει και δεν σταματά;

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν μας πτοούν οι συκοφαντικές καταγγελίες και τα στημένα επεισόδια! Έκαστος εφ’  ώ ετάχθη!

 Οι θέσεις του ΑΡΜΕ είναι εκφρασμένες δημόσια, στα συνδικαλιστικά όργανα που είμαστε εκλεγμένοι, στα υπηρεσιακά συμβούλια, στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Τις βρίσκετε στον ιστότοπο Νέα Πνύκα: www.neapnyka.gr & στo Facebook στη σελίδα μας Νέα Πνύκα- Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Μέτωπο -ΑΡΜΕ Αρχαιoφυλάκων.

Όλες οι ανακοινώσεις μας ΕΔΩ

 Όλα τα βίντεο με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας ΕΔΩ