Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ: Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ ΔΗΣΥΠ-ΠΕΥΦΑ…..9.10.2021

 


Η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ που εκφράζεται από την παράταξη  της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ) είναι εκπρόσωποι ενός παρωχημένου συνδικαλιστικού μοντέλου ιδιοτελών συμφερόντων και εξυπηρετήσεων, αλληλοϋποστήριξης και συνδιοίκησης με την πολιτική ηγεσία, με μόνο θύμα τους εργαζόμενους.

Τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα και λιβανιστήρια εδώ και 2 χρόνια πανδημίας έχουν ρίξει σε πλήρη αδράνεια το σωματείο, δεν συγκαλούν τα όργανα, δεν έχουν κάνει γενική Συνέλευση, δεν απαντούν στις αλλεπάλληλες έγγραφες εγκλήσεις της παράταξής μας για γενικό συμβούλιο, ούτε  και στα υπομνήματα του ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ που προτείνει  πρόγραμμα δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων Μουσείων. Δεν μας έχουν παραδώσει ακόμη το μητρώο μελών ως νόμιμα έχουμε αιτηθεί στον γραμματέα της ΠΕΥΦΑ, τον οποίον έχουν αναπληρώσει με τρόπο που παραβιάζει το καταστατικό, αφού δεν έχει γίνει το προβλεπόμενο Γενικό Συμβούλιο.

Κι ενώ λειτουργούν με παράταση θητείας εδώ κι ένα χρόνο περίπου αφού η κανονική έχει λήξει, τελευταία θυμήθηκαν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εφαρμογή τους «αλά καρτ».  Έτσι έχουν θρασύτατα επιδοθεί από το καλοκαίρι σε ένα ψηφοθηρικό αγώνα δρόμου, θέλουν με βιάση εκλογές εδώ και τώρα, κι επιδιώκουν να κάνουν Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα αποφασίσει  ημερομηνία εκλογών  πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ. Γι αυτό και δεν υπολογίζουν ούτε πανδημία, ούτε την υγεία των συναδέλφων. Δεν τηρούν  κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο από αυτά που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία παρά κάνουν τα δικά τους.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?

Καίγονται να διατηρήσουν τα «βιλαέτια τους» πριν προλάβει να φανεί «η γύμνια του Αυτοκράτορα» και η συνενοχή τους στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στο ΥΠΠΟΑ και η οποία περιλαμβάνει την καταπάτηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου μας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αντικειμένου της εργασίας των Αρχαιοφυλάκων.

Ως άλλοι Μαυρογιαλούροι τάζουν, εκβιάζουν, απειλούν, πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ειδικά στους νέους συναδέλφους της προκήρυξης 8Κ/2018 και των ενδίκων μέσων. Κουτοπόνηρα και με ιδιοτελείς σκοπούς, δελεάζουν τους συναδέλφους με «τυρί» τα μικρορουσφέτια για να παραμείνουν φρόνιμοι, την ώρα που στόχο έχουν να μας οδηγήσουν, κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας, να πιαστούμε στη «φάκα»: σύμφωνα με τα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΠΟΑ, στα οποία πρόθυμα βάζει πλάτη η παράταξη της ΔΗΣΥΠ το μέλλον μας προδιαγράφεται ζοφερό και περιλαμβάνει:

  • Την ιδιωτικοποίηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την παράδοσή της διαχείρισης της σε ιδρύματα
  • Την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων

Αυτό το μείγμα πολιτικής για τον κλάδο μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε  αλλαγές εργασιακών σχέσεων των αρχαιοφυλάκων, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση και της υπηρεσίας της φύλαξης. Συγκεκριμένα βήμα-βήμα 0 πολυπληθέστερος κλάδος στο ΥΠΠΟΑ αφήνεται να συρρικνωθεί και να φθίνει αριθμητικά και εργασιακά καθώς εφαρμόζονται  τα εξής:

  • μείωση μισθού: αφού τα εξαιρέσιμα & πέραν του πενθημέρου το 2022 θα φύγουν από τον ΟΔΑΠ, για το τι θα επιφέρει αυτή η αλλαγή, όσοι δεν το θυμάστε από παλιά ή όσοι δεν το ζήσατε, μπορείτε να το συμπεράνετε από τις δυσκολίες και τις δυσβάσταχτες καθυστερήσεις πληρωμών που αντιμετωπίζουν οι έκτακτοι συνάδελφοί μας
  • κυλιόμενο πενθήμερο, αλλοπρόσαλλα ωράρια πολλών ταχυτήτων
  • Γι’ αυτό και παρά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις δεν υπάρχει προγραμματισμός για προσλήψεις, για αναβάθμισή του με καταρτισμένο προσωπικό, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, για στελέχωση των γραφείων φύλαξης ανά εφορεία, για την παροχή επιδόματος στους διαχειριστές και τους ταμίες,  για επίλυση του χρόνιου θέματος της 6ης μέρας εργασίας και τόσα άλλα.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

αφενός εργαζόμενους διασπασμένους, αποδυναμωμένους που ερίζουν μεταξύ τους (χωρισμένοι σε παλαιούς, νέους, έμπειρους, έκτακτους, ΙΕΚ, ένδικα, μόνιμοι, αορίστου κλπ) αφετέρου συνδικαλιστικά όργανα που με πιθανά ανταλλάγματα ή ξεπληρώνοντας παλιές αμαρτίες, θα ρίχνουν νερό στο μύλο της διάσπασης των εργαζομένων κι έτσι θα εξασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη.

Οι συνάδελφοι αρχαιοφύλακες όμως έχουν μνήμη και γνώση, βλέπουν και κρίνουν πόσο προσκυνημένοι είναι και ότι τα έχουν ξεπουλήσει όλα, την ώρα που διαλύονται οι ζωές μας από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης γενικά αλλά και ειδικότερα στο ΥΠΠΟΑ. Τους έχουν καταλάβει και γι’ αυτό τους έχουν γυρίσει την πλάτη!

Στην Γενική Συνέλευση στις 5.10.21 περίπου 120 άτομα (από τους περίπου 1693) ήταν παρόντες παρά τις μεθοδεύσεις τους για την επίτευξη μεγάλης απαρτίας! Αυτή είναι η απάντησή τους από τους εργαζόμενους!  Και καθώς τους έπεσε βαριά, καταφεύγουν στην παλιά, προσφιλή τους, δοκιμασμένη συνταγή της λάσπης, των συκοφαντικών καταγγελιών και  των στημένων επεισοδίων! Δεν μας πτοούν, έκαστος εφ’ ώ ετάχθη!

 Η αντιμετώπιση αυτού του Αρμαγεδόνα απαιτεί εργαζόμενους ενωμένους, αποφασισμένους και συσπειρωμένους γύρω από υγιείς, συνδικαλιστικές δυνάμεις που δεν εκβιάζονται από καμία πολιτική ηγεσία!  Απαιτεί όλες οι παρατάξεις να αποτινάξουν με κάθε τρόπο και όποιο κόστος τα βαρίδια τους, ώστε να μπορέσουν να εστιάσουν μόνο στην δυναμική υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η παράταξή μας το Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ) ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρος στην προάσπιση των συμφερόντων των αρχαιοφυλάκων, της προστασίας του κλάδου μας και του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Διαχρονικά παλεύουμε ανιδιοτελώς και έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του κλάδου μας, φυλάττουμε Θερμοπύλες και δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό μας και την συνολική παράδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα ιδιωτικά συμφέροντα!

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΥΦΑ και οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν με την δημοκρατική, συμμετοχική, μαζική, φυσική παρουσία των συναδέλφων, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας,  σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον. Μέχρι τότε, συντασσόμαστε με το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για παράταση θητείας όσων οργάνων διοίκησης έχει λήξει η θητεία τους μέχρι την 31.3.2022, απόφαση που υπερψηφίστηκε και από την παράταξη της ΔΗΣΥΠ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε αντίθεση με τα καμώματά της στην ΠΕΥΦΑ.

Είμαστε αντίθετοι στον κυβερνητικό σχεδιασμό για ψηφιακές συνελεύσεις και ψηφιακές εκλογές, που έχει ήδη νομοθετηθεί με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα διαφωνούμε με αυτή τον νόμο, καθώς η κυβέρνηση νομοθέτησε με σκοπό να καταργήσει την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος, έτσι ώστε να συνεχίσει χωρίς σοβαρές αντιδράσεις την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της.

Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δηλώσει την κάθετη αντίθεσή μας σε σχέδια που οδηγούν στην αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν θα συμφωνήσουμε να διεξαχθούν συνελεύσεις και εκλογές με χρήση ψηφιακών μέσων. Αλλά δεν θα ανεμίζουμε αυτή την αντισυνδικαλιστική ρύθμιση σαν παντιέρα ευκαιρίας για να αποκομίσουμε μικροπαραταξιακά οφέλη, όπως κάνει η απερχόμενη διοίκηση της ΠΕΥΦΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν εξελίξεις που θα βάλουν την ΠΕΥΦΑ στον γύψο με την διενέργεια αμφίβολης εγκυρότητας διαδικασιών. Με παράτυπες και παράνομες διαδικασίες,  μπαίνει σε κίνδυνο η δράση του σωματείου, μπαίνουν χειροπέδες στην όποια διοίκηση προκύψει και δεν θα μπορεί να πάρει αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στα δύσκολα που είναι μπροστά μας. Συνακόλουθα με απονομιμοποιημένους συνέδρους, διακινδυνεύεται το συνέδριο της Ομοσπονδίας αλλά και της ΑΔΕΔΥ!

Γιατί η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ παρόλο που τα γνωρίζει όλα αυτά επιμένει και δεν σταματά;

 Οι θέσεις του ΑΡΜΕ είναι εκφρασμένες δημόσια, στα συνδικαλιστικά όργανα που είμαστε εκλεγμένοι, στα υπηρεσιακά συμβούλια, στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Τις βρίσκετε στον ιστότοπο Νέα Πνύκα: www.neapnyka.gr & στo Facebook στη σελίδα μας Νέα Πνύκα- Ανεξάρτητο Ριζοσπαστικό Μέτωπο -ΑΡΜΕ Αρχαιoφυλάκων.

 Όλες οι ανακοινώσεις μας ΕΔΩ

 Όλα τα βίντεο με τις δημόσιες τοποθετήσεις μας ΕΔΩ