Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ στη διάλυση της ΓΓΑ - Δελτίο Τύπου

Τα μνημονιακά σχέδια για διάλυση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν ως μοναδικό στόχο την διάλυση του ίδιου του αθλητισμού
Ημερομηνία: 14/03/201
Δελτίο Τύπου


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βουλή ανάμεσα σε εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, των τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και των Βουλευτών Πάντζα Γιώργου, Μητρόπουλου Αλέξη και Παναγιώτας Δριτσέλη. Στην συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με το μέλλον της ΓΓΑ, όπως προδιαγράφεται από την σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των διοικητικών υπηρεσιών της. Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για τα μνημονιακά σχέδια κατάργησης ή ραγδαίας υποβάθμισης της ΓΓΑ και για το μέλλον του αθλητισμού γενικότερα.

Συγκεκριμένα, εν όψει των μνημονιακών δεσμεύσεων που απαιτούν την συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης και την κατάργηση απαραίτητων δομών και υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι η ΓΓΑ πρόκειται να υποβαθμιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αθλητισμό στο σύνολό του. Στο πλαίσιο αυτής της ανησυχίας οι εργαζόμενοι προέβησαν στην εκπόνηση του δικού τους οργανογράμματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΓΓΑ, το οποίο και παρουσίασαν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τονίζοντας ότι η βάση της πρότασης δομείται σε τρεις πυλώνες. Διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού, όχι στην διάλυση της ΓΓΑ και καμία μείωση προσωπικού, αφού ήδη το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας είναι οξύτατο.

Οι Βουλευτές και οι εκπρόσωποι των τμημάτων Δημόσια Διοίκησης και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, αφού άκουσαν προσεκτικά τους εργαζομένους τοποθετήθηκαν επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα τους και ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα που θέλει διάλυση και ισοπέδωση όλων των κοινωνικών αγαθών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης του κράτους και του αθλητισμού που επεξεργάζεται θέτει ως βάση εκκίνησης την προάσπιση του ανθρώπινου δυναμικού και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του Αθλητισμού και των κοινωνικών δομών γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου