Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ, να ξανακουστεί το περήφανο ΟΧΙ

Δεν είν’ οικόπεδο που το καταπατούνε
ούτε και μούρλα εθνική που επιστρέφει
είναι η Κύπρος που οι εμπόροι (*) τη μισούνε
και η ανάγκη μας που όνομα δεν έχει.
(Στίχοι: Δ. Σαββόπουλος)

(*) Στην αρχική του μορφή αντι για τη λέξη "εμπόροι" υπήρχε η λέξη "κουφάλες".
Η αντικατάσταση έγινε για να περάσει από τη λογοκρισία

ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
 
   
Καθώς η Κύπρος σύρεται ξανά σε καθεστώς αποικιοκρατίας, ο Κυπριακός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μνημονιακή καταστροφή. Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, φανατικός υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν, ανέλαβε και υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο, που συνιστά επί της ουσίας δήμευση των καταθέσεων. 
Αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν στην Κύπρο αποτελεί ταυτόχρονα μήνυμα για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, που δοκιμάζεται από τη λιτότητα, τις περικοπές, την ύφεση και τα οικονομικά προγράμματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οι εξελίξεις αυτές, αν δεν συναντήσουν την αντίσταση του Κυπριακού λαού, θα σημάνουν κάτι περισσότερο από την οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση. Αργά ή γρήγορα και σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, θα σηματοδοτήσουν μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές, που το μόνο ιστορικό ισοδύναμο μπορεί να αναζητηθεί στην Τουρκική εισβολη το 1974.
Η απόφαση για "κούρεμα" των καταθέσεων θα οδηγήσει σε μαζική φυγή κεφαλαίων και θα οδηγήσει την Κυπριακή οικονομία στη διάλυση
Την ίδια στιγμή θα λεηλατηθούν οι φυσικοί πόροι (ΑΟΖ-φυσικό αέριο), θα εξαγοραστεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού της συστήματος και θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις για "λύσεις" τύπου Ανάν στο Κυπριακό. Στην Κύπρο ο ιμπεριαλισμός ξαναδείχνει τα δόντια του!
Οι εξελίξεις στην Κύπρο αφορούν περισσότερο από όσο φανταζόμαστε και εμάς. Όχι μόνο από τη σκοπιά της αλληλεγγύης στο λαό της Κύπρου (άλλωστε όσα σήμερα ψελίζει η αστική τάξη της Κύπρου τα έχουμε ήδη ακούσει ίδια και απαράλλαχτα στην Ελλάδα) αλλά γιατί οι αρνητικές μεταβολές θα αποτελέσουν το πρόκριμα για νέα μέτρα και στην Ελλάδα, στο βαθμό που και οι ελληνικές τράπεζες θα υποστούν σημαντικά πλήγματα εξαιτίας των στενών δεσμών των δυο οικονομιών. Το κόστος -ας μην έχουμε αμφιβολία- θα μετακυλισθεί στον ελληνικό λαό.
Η "Κυβέρνηση των Αθηνών", οι εντολοδόχοι της Τρόϊκας, συμφώνησε με την απόφαση του Eurogroup, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια Κυβέρνηση που τελεί υπό διεθνή πολιτική και οικονομική κηδεμονία, μιας Κυβέρνηση "yesmen".
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός πρέπει να απαντήσουν ένα ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις πιέσης της ΕΕ, για να μην περάσουν οι αποφάσεις του Eurogroup, για να σπάσουμε τις αλυσίδες της εξαθλίωσης και της υποταγής στην τρομοκρατία του €.
(H ανάρτηση απηχεί προσωπικές απόψεις του Γ.Στ.)


Διαβάστε την ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εδώ
Διαβάστε τη συνέντευξη του Βουλευτή Παν. Λαφαζάνη στη Real News (16/3) εδω
Διαβάστε ένα άρθρο του ΣΤΑΘΗ εδώ 

Το βράδυ της Τρίτης 19/3 ενα μεγάλο ηχηρό ΟΧΙ ακούστηκε από την Κύπρο, στέλνοντας μηνυμα αισιοδοξίας, αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνειας σε όλο τον κόσμο. Τα Σχέδια ΕΕ και ΔΝΤ δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο λαός ολα τα μπορεί. Ανεξάρτητα από τις αντιφάσεις που κρύβονται πίσω από το ΟΧΙ, τις πιέσεις που θα ασκηθούν δημόσια αλλά και παρασκηνιακά αποτελεί μια πρώτη σημαντική επιτυχία. Την ίδια στιγμή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι μασημένες δηλώσεις της συγκυβέρνησης αποδεικνύουν ότι το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είναι πλήρως παραδομένο και υποταγμένο στην Τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου