Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

منقل


Στην οδό Παπαζαχαρίου! Κανένας δεν την γνωρίζε μέχρι χτές. Κι όμως σε τούτο το στενό, δυο άνθρωποι δολοφονήθηκαν! Γιατί ο Σ.Π. και ο Ν.Π., οι δυο φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, δολοφονήθηκαν, δεν πέθαναν από αναθυμιάσεις, δεν εισέπνευσαν απλά "CO".
Για να ζεσταθούν άναψαν μαγκάλι. Και οι αναθυμιάσεις κλπ κλπ όλα γίναν ένα ακόμη ρεπορτάζ για τη φτώχεια, τα βρώμικα, υποκριτικά δάκρυα για τη φτώχεια και την εξαθλίωση και μετά... καπνός. Καπνός! (Την ίδια μέρα ο Παπαγεωργόπουλος ζήτησε να μεταφερθεί και μεταφέρθηκε σε κελί μη καπνιζόντων. Τον ενοχλούσε ο καπνός του τσιγάρου...)

Έτος 2013, ένα μαγκάλι, δυο νεκροί και τρεις στο Νοσοκομείο. Να μην συνηθίσουμε στη φρίκη!

Έφταιξε άραγε η κακιά ώρα; Μήπως το "νεαρόν της ηλικίας"; Οχι! Αναζητείστε τους ενόχους αλλού. Αυτοί έχουν όνομα και όχι "αρχικά".  
Ένοχη είναι η συγκυβέρνηση που υλοποιώντας τα μέτρα του Μνημονίου οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και την καταστροφή. 

Ένοχη είναι η συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, που στο όνομα των οικονομικών δεικτών και της αγοράς, οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στις ουρές των συσσιτίων, στα χαρτόκουτα στις γωνιές των δρόμων της υπό ανάπλασης οδού Πανεπιστημίου.

Δεν αρκούν τα λογια για να περιγράψουν τη θλίψη, το θυμό. Δεν αρκούν και δεν μας πρέπουν! Για καθέναν από μας σιγοκαίει ένα "μαγκάλι". 

Αν δεν σηκωθούμε γρήγορα, θα μείνουμε για πάντα σκυφτοί, "μοιραίοι κι αβουλοι αντάμα προσμένοντας κάποιο θάμα"... Αν δεν τους ανατρέψουμε, αν δεν τους διώξουμε, αν δεν βρουμε ξανά τη χαμένη μας τιμή κι αξιοπρέπεια, αν δεν αντισταθούμε, γρήγορα ο καθένας από μας θα βρεθεί μόνος μπροστά στο δικό του "μαγκάλι". 

(Γ.Σ.)

Διαβάστε ένα αρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου εδώ

2 σχόλια:

  1. Η επιστολή ενός πατέρα τα λέει ολα.
    "Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος…. Πρέπει να αφήνεις την…. οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες…
    Oμως αν είσαι οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία, αν είσαι γονιός που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του σε αυτή την άθλια χώρα (όπως την κατάντησαν), αν κάθε μέρα με αγωνία αναλογίζεσαι τι τα περιμένει στο μέλλον, τότε πως μπορείς να μένεις ψύχραιμος;
    Δυο παιδιά από τα Χανιά και την Χαλκίδα (21 και 22 ετών) έχασαν τη ζωή τους. Άλλα τρία χαροπαλεύουν. Ακόμη κι αν σωθούν είναι άγνωστο ποιές θα είναι οι εγκεφαλικές βλάβες που θα κουβαλάνε μια ζωή. Κι όλα αυτά για να ζεσταθούν. Με ένα κομμένο θερμοσίφωνο. Ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στην Ελλάδα του 2013.
    Θύματα μιας ανάλγητης και αποτυχημένης πολιτικής, που πέτυχε.
    - Να υπερδιπλασιασθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (Το 2010 πληρώναμε 0,578 ευρώ το λίτρο. Το 2013 η τιμή του σχεδόν τριπλασιάστηκε 1,3 ευρώ και ...συνεχίζει)
    - Να μειωθεί η κατανάλωσή του 70%
    - Να περιοριστούν δραματικά τα δημόσια έσοδα.
    - Να παγώνουν όλοι στα σπίτια τους
    -Να αδυνατούν όλο και πιο πολλοί να πληρώσουν τα κοινόχρηστα
    - Να έχουν αυξηθεί κάθε είδους ιώσεις
    - Να ανθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
    - Να γεμίσει η ατμόσφαιρα επικίνδυνα σωματίδια
    - Να αποψιλώνονται τα δάση …και τέλος να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
    Όπως αυτές των νέων φοιτητών στη Λάρισα. Αυτών που ετοιμαζόταν να …εξορίσει ο υπουργός Παιδείας (;) στη Λαμία. Αυτών που δυσκολεύονται να σπουδάσουν. Που οι οικογένειές τους με θυσίες καταφέρνουν να τους στείλουν λίγα χρήματα. Έτσι φτάσαμε στο μαγκάλι…
    Οι δολοφόνοι των παιδιών έχουν ονοματεπώνυμο:

    - Γιάννης Στουρνάρας

    - Αντώνης Σαμαράς

    - Ευάγγελος Βενιζέλος- Φώτης Κουβέλης

    Και όσοι στηρίζουν την πολιτική τους..."
    είναι η επιστολή ενός πατέρα που κάνει το γύρω του διαδικτύου και δεν μας αφηνει πολλά περιθώρια αντίδρασης.Είναι τόσο σαφής και δεικτικός ο τρόπος γραφής του που δεν μας μένει τίποτα άλλο απ το να συμφωνήσουμε μαζί του.ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην Παρέμβαση που έβαλε την ανάρτηση αυτή. Εχετε κατ' επαναληψη δειξει ευαισθησία και ανακλαστικά σε όσα δραματικά συμβαινουν στην κοινωνια μας. Εχετε κερδίσει την εκτιμηση μας για αυτό. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή