Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και παρά τις διάφορες "χλιαρές" διαψεύσεις, όλα δείχνουν ότι η Συγκυβέρνηση αναζητά τρόπους και τεχνάσματα για να απολύσει μαζικά χιλιάδες υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα. Στο πλαίσιο αυτό στην εφημερίδα "6 μέρες" (2-3/3/2013) δημοσιεύτηκε ένα εκτενές άρθρο σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η περίπτωση απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων λόγω χρεών στο Δημόσιο (Εφορείες, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.) ή λόγω κατοχής αυθαιρέτου!
Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι επιχειρούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, δηλ. να παρουσιάσουν τις απολύσεις ως αποτέλεσμα προσωπικής ευθύνης του υπαλλήλου κι όχι ως κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις διαφόρων Υπουργών που επιχειρούν να εμφανίσουν τις απολύσεις ως "κινητικότητα".
Στη συνέχεια παραθέτουμε όλο το άρθρο για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου στην Real News της Κυριακής (3/3) με τίτλο "Κινητικότητα και στο βάθος απολύσεις"
Διαβάστε επίσης το άρθρο του καθηγητή Γ. Κατρούγκαλου εδώ
Από την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" διαβάζουμε:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».
«Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους», λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1.890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.
Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ο υπουργός ζητεί υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».
Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.
- See more at: http://topontiki.gr/article/49734/Manitakis-Osoi-den-dexthoun-metataksi-tha-brethoun-ektos-Dimosiou#sthash.ZmlHYAbH.dpuf
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τη δίωρη συνάντηση της ΤΡΟΪΚΑΣ με τους αρμοδίους του ΥΠΟΙΚ:
ΑπάντησηΔιαγραφή"... οι εκπρόσωποι της τρόικας κατέστησαν σαφές ότι κομβική για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα είναι το ευρύτερο ζήτημα του Δημοσίου και συγκεκριμένα:
α. η υλοποίηση και εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων.
β. τι θα γίνει με το προσωπικό των 60.000 υπαλλήλων που «επηρρεάζεται» απο τα νέα οργανογράμματα και τις περικοπές δομών
γ. Ποιος είναι ο ακριβής προγραμματισμός μέχρι το τέλος του 2014 για κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις".
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63791081
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ; ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το βρίσκω σωστο να αναπαράγουμε απλά δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το σωστο ειναι να περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το θεμα των απολύσεων. Εμεις εχουμε ως τώρα εξαιρεθεί και αυτο ειναι καλό. Επίσης, ας δούμε τι θα γίνει με τον Οργανισμό γιατί πολλά εξαρτώνται και απο αυτό. Δεν νομίζω οτι είναι σωστό να αντιγράφετε τις εφημερίδες.
ΔιαγραφήΔΕΝ ειναι γενικά δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ουτε διαδόσεις. Ειναι θέμα που παίζει παντού. Ριξε μια ματια σε οποιο site θελεις από τα φιλοκυβερνητικά ως του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να έχουν τρελαθεί ολοι μαζί. Να περιμένουμε τι; Αμα καταλήξει τότε θα είναι αργα. Τώρα έπρεπε να ειχαμε κινηθεί αλλά τα Σωματεία κοιμούνται (ή τα έχουν βρει;).
ΔιαγραφήΟσο για τον Οργανισμό εσύ δηλαδή τι πιστεύεις; Οτι θα ανοιξει νέες θεσεις εργασίας; Μας δουλεύειες; Θα τις περιορίσει αφού γι' αυτό τον φτιάχνουν. Για να μικρύνει το Δημόσιο.
Η Αυτονομη Παρέμβαση δεν αντιγράφει νομίζω τις εφημερίδες. Απλά βάζει εδώ και καλά κανει τα βασικά για τη δική μας ενημέρωση. Ο καθένας μας έχει νου και κρίνει. Δεν περιμένουμε την εφημερίδα να μάθουμε. Εδώ στο ΕΘΝΟΣ έχει και αριθμους. Δεν σου κάνει εντύπωση αυτο; Προφανώς αυτοί έχουν ήδη κανει το μέτρημα. Και μου λες να μην πιστευουμε για τα δημοσιεύματα.
Τα δυο άλλα αρθρα είναι σοβαρών αναλυτών και είναι πληροφοριακά. Σωστά τα έχουν ανεβάσει τα παιδιά. Εγώ ξέρω πολλούς που αν γινει μια στραβή θα αρχίσουν να τρέχουν στα διάφορα δικηγορικά γραφεία, το άρθρο του Μητρόπουλου σε πείραξε;
Πραγματικά απορώ αν πιστεύεις οσα γράφεις ή απλά εσυ αναπαράγεις τις απόψεις των πλειοψηφιών στα ΔΣ που ειναι με την Κυβέρνηση. Κριμα.
Απλές δημοσιογραφικές πληροφορίες; Καλά! Τί πίνεις και δεν μας δίνεις;
ΔιαγραφήΝα γίνει μια εκδηλωση οπως λεει και ο Ανωνυμος από πάνω με τον Μητρόπουλο ή τον Κατρούγκαλο. Και οι δύο ειναι γνωστες του θεματος και χρειαζόμαστε τη γνωμη τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως ειστε από τους λίγους που ασχολούνται τοσο συστηματικά με το θέμα. Δειχνει οτι σας ενδιαφέρει πραγματικά και οχι για τα μάτια του κόσμου. Θα ήθελα να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε.
Βασικά σημεία που νομιζω οτι πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Υπάρχει θέμα απολύσεων. Τωρα αν θα τις ονομάσουν "εφεδρεια" ή "διαθεσιμότητα" ή "υποχρεωτική μετακίνηση" ή λόγω αποτυχίας στην αξιολόγηση καμια σημασία δεν έχει. Είναι απλά επικοινωνιακό το θέμα της διατύπωσης.
2) Οι αορίστου χρόνου (ΠΔ 164/2004) μάλλον είναι σε πιο δύσκολη θέση και ειδικά όσοι έχουν απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου/Λυκείου (ΥΕ, ΔΕ). Το σχέδιο αυτό είχε ξαναδοκιμαστεί "οριζόντια" και φέρνει άμεσα αποτελέσματα (δυστυχώς).
3) Στη Γ.Γ.Πολιτισμού είτε ισχύσει (παραταθεί;) η εξαίρεση, είτε όχι υπάρχει θέμα. Ειμαστε σε μια φάση αναδιάρθρωσης του Οργανισμού κι αυτό μπορεί να βγάλει πολλές καραμπόλες, ειδικά μεσω μετακινήσεων.
4) Οι κλάδοι που κινδυνεύουν περισσότερο (ΥΕ/ΔΕ αορίστου) είναι δυστυχώς πολύ εφησυχασμένοι και αρκούνται σε διαβεβαιώσεις του κ. Τζαβάρα
5) Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι ερχεται και ανασχηματισμός, και σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ο κ. Τζαβάρας μάλλον αλλάζει Υπουργείο (Δικαιοσύνης;) και στη ΓΓΠ έρχεται ο κ.Άδωνις (λέτε να το δούμε και αυτό;)
Μην αναπαραγάγετε άκριτα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια (αυτά ψάχνουν και πιέζουν για δημόσια έργα) γιατί κατατρομοκρατείτε τον κόσμο, δεν δίνετε προοπτική αντίστασης και νίκης, πνίγεστε στη μιζέρια και στο τέλος θα τους μοιάσετε. Ήδη πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζονται να πάνε να καταχρεωθούν σε τράπεζες και να ξεπουλήσουν περιουσίες για να πληρώσουν χαράτσια και υπέρογκους φόρους που μέχρι τώρα απόφευγαν, όχι μόνο γιατί δεν ήθελαν αλλά κυρίως γιατί δεν είχαν. Φοβούνται μη γίνουν επίορκοι. Μην σκορπάτε το τρόμο γιατί έτσι εξυπηρετείτε το έργο της συγκυβέρνησης. Φοβίζετε και απονευρώνετε τον κόσμο. Βρείτε ένα τρόπο να τσαντίσετε τους συναδέλφους, να τους θυμώσετε, όχι να τους πιάνει η τρόικα εσωτερικού από το ένα χέρι και από το άλλο εσείς και να τους πηγαίνετε στράτα στρατούλα στην τράπεζα και τη ΔΟΥ. Προσέξτε γιατί παίζετε άθελά σας το παιχνίδι τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδω και αρκετό καιρό, έγκαιρα, αναλυτικά και με ξεκάθαρο τρόπο έχουμε θέσει το ζήτημα με τον τρόπο που λες: ΔΕΝ υπάρχουν ατομικές λύσεις (ουτε καν αυταπάτες), ΔΕΝ υπάρχουν "κλαδικά" αιτήματα που μπορεί να "νικήσουν" και να γίνουν "αποδεκτά" από τη Συγκυβέρνηση, ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια συζήτησης ή έστω παζαριού με την πολιτική ηγεσία.
ΔιαγραφήΕδώ και αρκετό καιρό είχαμε διατυπώσει χωρίς περιστροφές την άποψή μας τόσο για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, όσο και για τις διαδικασίες ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Και για τις δυο αυτές διαδικασίες είχαμε επισημάνει ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση: συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με παράλληλη απόσπαση κερδοφόρων για το κεφάλαιο αρμοδιοτήτων, απολύσεις προσωπικού, επιβολή του φόβου, της πειθάρχησης και της υποταγής. Και στα δυο ζητήματα (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ) είμαστε η μόνη παράταξη που έχει διατυπώσει τόσο ξεκάθαρο "ΟΧΙ" και εμμένουμε σ' αυτό.
Εχουμε, επίσης, διατυπώσει την άποψη οτι σήμερα ΟΛΟΙ μας πρέπει να στρατευτούμε σε μία πολιτική μάχη με κεντρικά σημεία:
(α) την καταγγελία - ακύρωση των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων που τα συνοδεύουν,
(β) την ανατροπή της συγκυβέρνησης με τη σφραγίδα των λαϊκών αγώνων και
(γ) τη μερική διαγραφής του χρέους και την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος
(δ) την αναδιανομή του εθν. εισοδήματος προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας
(ε) την προάσπιστη των υποδομών, του φυσικού πλούτου από τη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων
(στ) την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τη σταδιακή έκπτωση σε ένα ιδιότυπο κράτος εκτάκτου ανάγκης υπό ξένη πολιτική και οικονομική κηδεμονία.
(Τα αναφέρω πολύ επιγραμματικά).
Εμείς καλούμε κάθε εργαζόμενο (και προφανώς και τους συναδέλφους μας) να παλέψουν στην κατεύθυνση αυτή και δεν κρύψαμε ότι αυτό μπορεί, κατά τη γνώμη μας, να γίνει με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα αναλάβει να "σωσει τη σοδειά" και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Τον τρόμο προσπαθεί συστηματικά να τον επιβάλλει η Συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τρόμος, φόβος, σκυμμένα κεφάλια και ηττοπάθεια. Το επόμενο διάστημα, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως με αφορμή την καταβολή της επόμενης δόσης θα ξαναστηθεί το γνωστό θέατρο περί "καταστροφής της χώρας", περί "εξόδου από το €" κλπ που τόσες φορές τα έχουμε ακουσει ως σήμερα. Ας το σκεφτεί ο καθένας μας: πόσες φορές δεν του είπαν και δεν "μάσησε" το ίδιο παραμύθι; Θα το κάνει και αυτή τη φορά;
Τα διάφορα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ασφαλώς λειτουργούν με διάφορους τρόπους: προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, καλλιεργούν το φόβο για το χειρότερο για να αποδεχθούν όλοι κάτι "καλυτερο" κλπ. Δείχνει όμως ότι το "οπλοστάσιο" της συγκυβέρνησης είναι ανεξάντλητο. Αν χτες πήρε ο καλός συνάδελφος δάνειο για να πάει στα σεμινάρια αξιολόγησης, αν σήμερα τρέχει να πάρει δάνειο (αλήθεια δίνουν οι τράπεζες δάνεια;) για να πληρώσει τα χρέη του μήπως και θεωρηθεί "επίορκος"... ε τότε ο συνάδελφος ας αναρωτηθεί αν αύριο σκαρφιστούν κάτι άλλο και δεν έχει τρόπο να τα "μπαλώσει" (ή να φαντάζεται ότι θα τα μπαλώσει) τί θα κάνει; Θα κάτσει στη γωνιά να κλαίει; Θα βρει το βολικό επιχείρημα ότι για ολα φταίνε οι συνδικαλιστές κλπ ή θα ντυθεί με κουκουλα και θα καταδόσει το διπλανό του;
Νομιζω οτι κατά βάση συμφωνούμε... (ΓΣ)
Καλά για ολα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακομη και για τις απολύσεις που φέρνει η Κυβέρνηση; Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραπλανήσει όλα τα ΜΜΕ (εντυπα και ηλεκτρονικά) που μιλάνε για απολύσεις. Οκ! Ας υποθέσουμε οτι το σενάριο για απολυση λόγω χρεων ειναι υπερβολικό, αλλά εχει κανένας αμφιβολία ότι ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας έχει τροποποιηθεί κατά τρόπο που το παραμικρό παράπτωμα ή απλή καταγγελία αρκεί για να απολυθεί ο υπάλληλος; Κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει κάνει;
ΔιαγραφήΓια ολα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τα έχουμε πει αυτά!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ γνωστή η τάση του ανθρώπου ότι φοβάται να το δαιμονοποιεί ή να το ξορκίζει λέγοντας πως δεν θα συμβει ποτέ σ' αυτόν. Δυστυχώς! Σήμερα ότι δεν μας αρέσει να ακούμε, ενώ ξέρουμε ότι ειναι αλήθεια, έχουμε βρει τον εύκολο δρόμο να το φορτώνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα αυτό λέει και η Κυβέρνηση του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη.
ΔιαγραφήΕχουμε μπλέξει τις αναρτήσεις και τα σχολια ή μου φαίνεται.
ΔιαγραφήΤο θέμα των απολύσεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ. Εχει πολλές πλευρές και ουρές και χρειάζεται ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
ΑΝΑΛΥΣΗ και ΑΠΟΨΗ ΣΟΒΑΡΗ αλλιώς δεν πάμε πουθενά. Εγώ δυο τέτοια κειμενα έχω δει. Ενα παλιό της Συσπείρωσης (πριν φυγει ο ΣΥΡΙΖΑ και την αφήσει στον Γιώργο Αλβανό) κι ένα πρόσφατο από την Παρέμβαση στην ΕΜΔΥΔΑΣ. Ολα τα άλλα είναι τοσο επιδερμικά που είναι πίσω από την εποχή που ζουμε. Για 10 χρόνια πριν καλά θα ήταν.
Ενα παράδειγμα.
Λένε (υποτίθεται) όλες οι παρατάξεις αλλά και οι Υπουργοί ότι θέλουν διακριτό Υπουργείο Πολιτισμού. Ας τους πιστέψουμε για την ανάγκη της συζήτησης. Ας αναρωτηθούμε όμως γιατί συγχωνεύεται κάθε δυο και τρεις άλλοτε με το Παιδείας κι αλλοτε με το Τουρισμού; Ένα αθώο λάθος; ΟΧΙ! Υπάρχει άποψη από την πλευρά της κάθε Κυβέρνησης γιατί το έκανε. Γι' αυτό ενώ δηθεν διαφωνεί εξακολουθεί να το διατηρεί. Αλλά ας υποθέσουμε ότι αύριο με εναν ανασχηματισμό ξαναγίνεται πάλι διακριτό ως δομή το ΥΠΠΟ. Με τι αρμοδιότητες; Με κουτσουρεμένες από τις νέες δομές; Με τι στόχο; Με τι άποψη και τι σχεδιασμό για το παρακάτω; Με τι προσωπικό; Ας υποθέσουμε ότι δεν απολύεται κανένας από το ΥΠΠΟ. Μα κι έτσι τα επόμενα 5 χρόνια το προσωπικό θα έχει μείνει το μισό λόγω συνταξιοδοτήσεων. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση γι' αυτό, αρκεί το Διοικητικό να κάνει τον κόπο να τυπώσει μια λιστα των εργαζομένων κατά έτος γέννησης. Λέω λοιπόν ότι αυτά ολα αποδεικνύουν ότι χρειάζεται ΣΟΒΑΡΗ συζήτηση κι οχι απλά κουφια συνθήματα και ανεξοδες ρητορίες.
Όποιος φοβάται ας δοκιμάσει να κάνει κάτι συλλογικό αντί να τρέχει να πάρει δάνεια ή να γλύψει κανέναν παράγοντα για να σωθεί και καλά. Οποιος δεν φοβάται, ίσως γιατι καταλαβαινει οτι δεν έχει απομείνει και τιποτα να χάσει, ας στηρίξει τις δυνάμεις που προσπαθούν να διατυπώσουν μια άλλη προοπτική. Κι όπως είπε κι ενας ή μια παραπάνω καλά υπάρχουν ακόμη τράπεζες που δίνουν δάνεια; Η μήπως να πάνε καλύτερα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας (πλακα θα έχει ε;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρέθηκα να ακουω και να βλέπω δηθεν φοβισμένους αλλά στην ουσία βολεμένους και αδιάφορους συναδέλφους. Βαρέθηκα να ακουω κουτσομπολια δεξια κι αριστερά. Βαρέθηκα να ακουω τους γραφικούς συνδικαλιστές να συνιστούν ψυχραιμία και ευπρέπεια. Βαρέθηκα τους συναδέλφους που γκρινιάζουν όλη μέρα και μετά σαν πρόβατα πανε στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ ή της ΔΑΚΕ ή της ΔΗΜΑΡ (μας προέκυψε κι αυτό το μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ). Βαρέθηκα να βλέπω και να ακουω μεγάλα λόγια που κανένας δεν ειναι διατεθιμένος να κάνει πράξη. Βαρέθηκα να ακουω για παζάρια και υποσχέσεις που γίνονται σε συναντησεις κορυφής. Βαρέθηκα να ζω στη μιζέρια. Βαρέθηκα να βλέπω συναδέλφους να "πνιγονται στη δουλεια" και να κάνουν οτι δεν συμβαινει τιποτα. Βαρέθηκα να βλέπω συναδέλφους να αγωνιουν να γινουν τμηματάρχες την ίδια στιγμή που υποτίθεται θα αλλάξει ο οργανισμός.
ΔιαγραφήΔεν τους λυπάμαι. Οτι κι αν πάθουν φταίει το κεφάλι τους πρώτα απ' όλα. Δεν τους φταίει κανένας άλλος. Ακομη ζουν με ψευδαισθήσεις στο καβουκι τους και στο γραφειάκι τους. Με μια διωρη άδεια κάνουν κωλοτούμπα. Με μια ημερήσια τρέχουν να πιουν καφέ γιατί εχουν δουλειες και δεν μπορουν να πάνε στη Συνέλευση.
Προφανώς οι εξελίξεις είναι τέτοιες που είτε μας αρέσει ειτε οχι βάζουν μια διαχωριστική γραμμή. Οσοι ειναι με αυτή τη σάπια αδιεξοδη κατάσταση κι όσοι θέλουν να την αλλάξουν. Έτσι απλά και χωρίς μεγάλη θεωρία. Προσωπικά διάλεξα όχθη. Οσοι ακόμη βρίσκονται στη μέση του ποταμού ας βιαστούν. Οσοι διάλεξαν την άλλη όχθη ειναι απέναντι. Τελεια και παύλα.
Ευχαριστω
Υστερόγραφο: Η Αυτονομη Παρέμβαση ειναι για μένα ένα όχημα για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Οπως και η ΕΑΚ και η ΔΑΣ. Ειναι ανάγκη να καταλήξουν σε μια κοινή παρουσία. Ας κρατήσουν τα οργανωτικά τους δικαιωμά τους. Ας κρατήσουν τις ιδεολογικές ή οποιες αλλες διαφορές έχουν ή πιστεύουν οτι έχουν. Αλλά ας καθησουν κάτω να δουνε στα σοβαρά τι γίνεται στο Υπουργείο (τι Υπουργείο που ΓΓ κατάντησε).
Αν δεν κάνω λάθος η Παρέμβαση έχει διατυπώσει κάποια πρόταση για εκλογική συνεργασία σε ορισμένα Σωματεία (Εργατοτεχνιτες, Φύλακες). Οσο μπορώ να ξέρω το θέμα συζητήθηκε και στην ΕΑΚ και υπήρχαν διάφορες απόψεις αλλες υπέρ άλλες κατά. Για τη ΔΑΣ δεν ξέρω γιατί εκει το θέμα σκοντάφτει στην κεντρική γραμμή του ΚΚΕ. Ξέρω, επίσης, ότι και στα Υπηρεσιακά η Παρέμβαση έριξε καθαρά γραμμή για ψήφο στην ΕΑΚ (Β Υπηρεσιακά κλπ). Αρα εγώ καταλαβαινω οτι από τη μια πλευρά δεν υπάρχει άρνηση. Νομιζω οτι το θέμα βρίσκεται περισσότερο εντός της ΕΑΚ και της ΔΑΣ. Πιστεύω ομως οτι οι γενικές εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν θετικά μια τέτοια προοπτική.
ΔιαγραφήΣυμφωνω με οσους λένε για την ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ των δυνάμεων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Να πάρει πρωτοβουλία η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τώρα και να καλέσει τους πάντες σε μια ανοικτή συζήτηση στο Αμφιθέατρο. Οχι κουβέντες κορυφής. Μπροστά στον κόσμο και με ανοικτά χαρτιά. Και με διάθεση αυτοκριτικής από όλους και για ολα.
ΑπάντησηΔιαγραφή