Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εγγυημένη εξαθλίωση το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

Σε πρωτοφανές ρεσιτάλ κυνισμού και εμπαιγμού των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας προχωρά η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις ανακοινώσεις και τις διακηρύξεις της για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Οι ίδιοι άνθρωποι που διέλυσαν, με τις πολιτικές τους, κάθε έννοια εργατικού δικαίου, που κατεδάφισαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που φτωχοποίησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έρχονται τώρα να ανακοινώσουν, εν είδει φιλανθρωπίας, το διαβόητο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Στην ουσία το μόνο που εγγυώνται είναι τη συνέχιση της βίαιης διαδικασίας εξαθλίωσης των εργαζομένων, καθώς τα «ψίχουλα» που ετοιμάζονται να μοιράσουν θα αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες και τις παροχές του -υπό κατάρρευση- κοινωνικού κράτους και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης. Οι προϋποθέσεις δε που θέτουν είναι τέτοιες, που και αυτά τα «ψίχουλα» θα τα πάρει ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ατόμων.
Έτσι λοιπόν το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα λειτουργήσει ως άλλοθι για το περαιτέρω «πετσόκομμα» -στα όρια της εξαφάνισης -του επιδόματος ανεργίας και των λοιπών κοινωνικών επιδομάτων, για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων του κράτους πρόνοιας.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, που εμπαίζουν και βυθίζουν σε ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας, είμαστε όχι μόνο οργισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους.
Τα ψίχουλα των μνημονίων ας τα κρατήσουν στο τραπέζι τους!
Εμείς θα αγωνιστούμε για το ψωμί μας, για την αξιοπρέπειά μας, για τα δικαιώματά μας.
16/10/20                                                Από την Ε/Ε του ΜΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου