Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Email

Από συνάδελφο λάβαμε το email που ακολουεί. Εμείς θα θέλαμε κατ' αρχην να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν παραλλαγές ως προς την έκταση της "εξαίρεσης". Δεν έχουμε βρει αυτούσια τη διευκρινιστική εγκύκλιο ή δήλωση της 18ης/11. Για την ώρα παραμένουμε στις διαπιστώσεις και εκτιμήσεις που έχουμε δημοσιοποιήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας. Ως προς την παρατήρηση για τα Μουσεία που έχουν τη μορφή Νομικών Προσώπων συμφωνούμε. Θυμίζουμε ότι τότε που το θέμα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης ήταν στην επικαιρότητα είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις (ΣΕΑ, Ενιαίος Σύλλογος κ.ά.). Θυμίζουμε, επίσης, ότι εκείνη η απεργία είχε κριθεί ως συνήθως παράνομη και καταχρηστική και μάρτυρας κατηγορίας κατά των απεργών εργαζομένων είχε καταθέσει ο κ. Παντερμαλής.

Παραθέτουμε το email και λέμε στο συνάδελφο ότι παρακολουθούμε το θέμα

10 σχόλια:

  1. Στη διεύθυνση που ακολουθεί είναι το πλήρες κειμενο του νέου μνημονίου (επίσημα πρακτικά Βουλής)

    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/k-metra2-pap.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oso thimamai pou sto amfitheatro legane oti eksaireitai to PD Paulopoulou. Re aftoi tha poun oti tous erthei gia na koimisoun ton kosmo. Erxetai i seira olon mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη μου κάτι τρέχει αλλά θα δουμε. Δεν έχει νόημα σε κάθε διευκρινιστική να αλλάζει να μπαινει και να βγαινει μια λεξούλα. Θα δούμε βεβαια πότε και πως θα σκάσει και μας το θεμα. Δεν υπάρχει ανθρωπος που να νομιζει στα σοβαρά οτι τη γλιτώσαμε οριστικά. Αλλά ο κοσμος βολευεται να μην πιστευει οτι δεν του αρέσει. Και μετα μυξοκλαίει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά το ψηφοδέλτιο για Υπηρεσιακά Μηχανικών που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ η ΔΑΚΕ και η ΔΗΜΑΡ μαζι το ειδατε; ειναι ολα τα λεφτά. και υπέρ της αξιολόγησης (θα αξιολογηθούν πρώτοι οι υποψήφιοί τους φανταζομαι) Ε ρε γέλια... Καλά τους ειπατε ότι δεν ντρεπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερ της αξιολογησης ειναι; από μ@@@@@@ αλλο τίποτα. Καλά δεν καταλαβαίνουν τιποτα και μας κοροϊδευουν. Δυο θητείες οι εκλεγμένοι λένε. Ας αρχίσουν από τους δικούς του που είναι 50 χρονια εκλεγμενοι και αφαντοι από τις δουλειές τους. Τωρα το θυμήθηκαν; Δεν ντρεπονται ρε! Οσοι ντρεπονταν κι ειχαν φιλοτιμο τους έχουν μουτζώσει δεν τους αντέχουν, σιχαμάρα ειναι ολοι τους Ασε και την ανακοινωση τους στο ΣΕΑ. Καρφώνουν την ΕΑΚ η ΕΑΚ καρφώνει αυτούς και παει λέγοντας. Για συναντήσεις με τον Υπουργό και για λαθος μηνυμα στο κινητο. Τρελα μιλαμε. Μαυρο στα ψηφοδέλτια του συστήματος. ΑΚΥΡΟ στις καλπες των Υπηρεσιακών. Τα Υπηρεσιακά ειναι οργανα του Συστήματος και χώνονται σ αυτά και οι εργαζόμενοι που θελουν να τα έχουν καλα. ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ. Στο κάτω κατω θα τους διορίσει ο Υπουργός κι η ΔΗΜΑΡ. Τρεχάτε να τους προσκυνάτε μ@@@@@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από αυτά που εγώ γνωρίζω η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει δικά της ψηφοδέλτια στα Υπηρεσιακά:

    Α΄Μονίμων (Διοικητικών)

    Γ΄Μονίμων (Μηχανικών)

    Δ΄Μονίμων (Αρχαιοφυλάκων)

    Δ' Αορίστου (Αρχαιοφυλάκων)

    Στα άλλα Υπηρεσιακά δεν κατεβαίνει αλλά φαντάζομαι θα πέσει στα ψιθυριστά "γραμμή" να στηριχθούν τα ΕΑΚ στους Αρχαιολόγους (Β Υπηρεσιακά). Τελος πάντων, νομίζω ότι δεν κατεβάζουν πουθενά αντιπαραθετικά ψηφοδέλτια κι αυτό είναι καλό. Για το ΠΑΜΕ δεν ξέρω αλλά δεν μπορεί κανένας να βρει άκρη με αυτούς.

    Στα Υπηρεσιακά των Αορίστου Χρόνου υπάρχει πρόβλημα με βάση τους βαθμούς που απαιτούνται για να ειναι καποιος υποψήφιος (Γ, Β). Εκεί δεν έχουν πολλοί το βαθμό, δηλαδή σχεδόν κανένας από τα στελέχη και των δυο παρατάξεων.

    Οσο εχω καταλάβει -και δεν κάνω λάθος- ουσιαστικά υπάρχουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ μαζί (επιτέλους ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα για τους ΔΗΜΑΡίτες) και κατά περίπτωση και μαζί με τη ΝΔ
    Από την άλλη είναι ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εντάξει δεν κατεβαίνουν έτσι ακριβως αλλά αυτή ειναι η ουσία. Νομίζω, επίσης, ότι υπάρχουν 2-3 ανεξάρτητοι υποψηφιοι που δεν ανήκουν στα ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡΟΔΕΞΙΑ ψηφοδέλτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα Υπηρεσιακά που κατεβαίνει με συνδυασμό η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχεις δίκιο.
      Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις νομίζω ότι δεν ειναι ακριβως έτσι.
      ΔΕΝ είναι σε καμια περίπτωση τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειναι τα ψηφοδελτια της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και της ΕΑΚ.
      Κόμμα και συνδικαλιστική παράταξη δεν (πρέπει) να ταυτίζονται και σε ότι μας αφορά ΔΕΝ ταυτιζόμαστε. Προφανώς κάποιοι από μας έχουν με δημόσιο τρόπο δηλώσει την κομματική τους ένταξη, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό και διακριτό από την συνδικαλιστική έκφραση.

      Σημειωση: Έχουμε κατ' επανάληψη καταγγείλει την προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να συνεχίσει να καπηλεύεται και να εμφανίζεται με τον τίτλο "αγωνιστική συσπείρωση". Συνεχίζει δυστυχώς να το πράττει, σε βαθμό που γίνεται καταγέλαστη σε όσους γνωρίζουν και ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

      Δεν θα σχολιάσω τους συναδέλφους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια που από κοινού συγκρότησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ. Μπορούμε όμως να σχολιάσουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές απόψεις και πρακτικές τους. Προφανώς η ανακοίνωση για τα Υπηρεσιακά είναι πολιτικά επικίνδυνη. Αν τη διαβάσει κάποιος "απ' έξω" θα νομίζει ότι την έγραψε το Γραφείο Τύπου της συγκυβέρνησης.

      Ως προς την ανάρτηση του συναδέλφου περί ΑΚΥΡΟΥ - ΑΠΟΧΗΣ η άποψη είναι σε γενικές γραμμές γνωστή και διατυπωμένη. Αποτελεί προέκταση -κατά τη γνώμη μας λανθασμένη- της γραμμής άκυρου - αποχης από τις βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωσή μας βέβαια δεν πρόκειται για τέτοιες εκλογές. Δεν είναι βέβαια ούτε και τυπικές εκλογές ενός Σωματείου. Είναι μια ενδιάμεση διαδικασία από την οποία προκύπτει ένα όργανο με πλειοψηφία πάντα προς την πλευρά της Κυβέρνησης. Η παρουσία εκπροσώπων μας δεν σημαίνει αποδοχή ή συμμετοχή σε κάποια εκδοχή ή μορφή "συνδιοίκησης". Για τα ζητήματα αυτά ο διάλογος έχει ενδιαφέρον (είμαστε ανοικτοί σε αυτόν) από την εποχή που το ζήτημα αποτέλεσε θέμα στο φοιτητικό κίνημα (για όσους περάσαμε από εκεί). Σήμερα όμως για μας κάθε εκλογική διαδικασία έχει ένα κεντρικό πολιτικό στόχο: να μαυρίσει τις μνημονιακές δυνάμεις να αναδείξει την ανάγκη ενός παρατεταμένου πολιτικού αγώνα για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την καταγγελία-ακύρωση των μνημονίων (το διατυπώνουμε πολύ κωδικά). Έχουμε σαφή τοποθέτηση υπέρ της ενότητας της αριστεράς, διατυπωμένη από την 1η μας ανακοίνωση.

      Για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και συσχετισμούς στο ΣΕΑ δεν έχουμε (για την ώρα) κάποια πληροφόρηση. (Όπως θα έλεγε και το ΚΚΕ δεν έχουμε κομματική οργάνωση στο ΣΕΑ για να θυμηθούμε και κάποιες παλιές καλές διατυπώσεις, με την ελπίδα να εκτιμηθεί ως χιούμορ...) Εκτιμούμε ότι η ανακοίνωση της μισής σελίδας μιας παράταξης "ΕΣΔΑ" (αν δεν κανω λάθος στα αρχικά) απλά αποτελεί μια "κακή" (και αποτυχημένη) απόπειρα "απάντησης" στην ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΑΚ για το γνωστό μέλος της ΔΗΜΑΡ (Α.Α.) που συμμετέχει και στα Υπηρεσιακά και στο διορισμένο από τη συγκυβέρνηση Δ.Σ. του ΤΑΠΑ.

      Διαγραφή
    2. Grafe pio sintoma bre John.
      Mas exantleis. Na kai go sou grafo latinika gia na matheis
      (sbisto to sxolio meta). Nikos

      Διαγραφή
  7. Η ανάρτηση έχει συγκεκριμένο θέμα. Ανάρτηση για τα Υπηρεσιακά θα ανεβεί σύντομα (ίσως και σήμερα Δευτέρα). Μην "μπαχαλεύουμε" τις συζητήσεις.
    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα βγαλει δημόσια ανακοίνωση απλά "τρέχουμε" λίγο αυτές τις μέρες.
    Παρακαλούμε να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση στο πως διατυπώνουμε τις απόψεις μας αποφευγοντας "@@@" και άλλα παρόμοια... (Γιαν. Στ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με την ελπίδα να είναι τεχνικά εφικτό θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε ένα forum προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου και να μην ανοίγονται εμβολιμα διάφορα θέματα σε ασχετες αναρτήσεις.
    Ειναι και τεχνικά ζητήματα στη μέση σε ότι αφορά τις δυνατότητες του blogspot. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τη συζήτηση από εδώ στην ανάρτηση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Δεν θα διαγράψουμε τα σχόλια θα τα μεταφέρουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή