Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ANAKOIΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (κεντρική)


Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ), στη συνεδρίαση σήμερα με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου και τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, φαίνεται ότι αντί να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες των καιρών, αντιμετωπίζει το θέμα «χαλαρά» προκηρύσσοντας απλά μια Στάση Εργασίας για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.

Η απόφαση αυτή δεν συνάδει με τις δράσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνουν πολλές ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, κινητοποιήσεις που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα με απεργίες, καταλήψεις και μαζικές διαμαρτυρίες αφού για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην πρώτη φάση πάνω από 5000 εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα γενικεύσει τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, θα «κινεζοποιήσει» τους εργαζόμενους, θα διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και θα αφαιρέσουν κάθε κοινωνική παροχή προς τους πολίτες.

Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ όλο αυτό το χρονικό διάστημα αρνείται να πάρει μέτρα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, και επιχειρεί με διάφορα τεχνάσματα να μεταφέρει την απόφαση για κινητοποιήσεις στις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Αυτή τη στιγμή το στοιχειώδες καθήκον θα ήταν να συντονίσει αυτόν τον αγώνα προκειμένου να νοιώσουν οι εργαζόμενοι ότι δεν είναι μόνοι τους και όχι να επιχειρεί με αποφάσεις «πυροσβεστικού» χαρακτήρα να τις περιορίσει.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε τον συντονισμό, την κλιμάκωση και την ένταση του αγώνα, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, γενίκευση των καταλήψεων, προκήρυξη γενικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Επίσης πρότεινε η πλατεία Κλαύθμωνος, που αποτελεί διαχρονικά σύμβολο του αγώνα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος ενάντια στις απολύσεις, να μετατραπεί μετά από 100 χρόνια πάλι το σημείο αναφοράς του αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρότεινε τη στήριξη όλων των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και τη στήριξη του συλλαλητηρίου που οργανώνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν την μάχη των μαχών για να μην περάσουν σήμερα οι πρώτες απολύσεις οι οποίες αποτελούν τον προάγγελο των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων που θα ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου