Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινωση για ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Ολοκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο ΥΠΠΟ για το θεμα του Νέου Οργανισμού βρίσκεται σε μορφή "pdf" εδώ















4 σχόλια:

  1. Διάβασα με τη δέουσα προσοχή την ανακοίνωση, συνάδελφοι.
    Συντάσσομαι με "ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ψευτοδιάλογο" για τον Οργανισμό και ευρύτερα με την "καταγγελία - ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν". Αν δεν είναι πλεονασμός, συγχωρείστε με, θα ήθελα να προσθέσω και την κατάργηση των νομοθετικών διαταγμάτων.
    Το αίτημα "να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους" δεν υπονοείται πουθενά. Εξακολουθεί να ισχύει ή δεν έχει σχέση με την Αυτόνομη Παρέμβαση, παρά μόνο με την απόφαση της Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου?

    Όσον αφορά το κάλεσμα στην "εκδήλωση ενημέρωσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ" δέχομαι καλόπιστα πως δεν θα πραγματοποιηθεί, διότι ειδάλλως θα περιέλθει σε πλήρη αναντιστοιχία με την 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της αυτής ημερομηνίας.

    Εν πάσει περιπτώσει, μια πρώτη ενημέρωση και συζήτηση - τόσο ειδικά αλλά και γενικότερα - θα έχουμε την Παρασκευή 8/2 στην ΕΜΔΥΔΑΣ/ΥΠΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε στις παρατηρήσεις σου έχεις δίκιο και συμφωνούμε.Η Κατάργηση των Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου,η Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους κλπ αποτελούν βασικά στοιχεία της άποψής μας και θεωρούμε επιτυχία ότι περιελήφθησαν σε παλαιότερες αποφάσεις Γ.Σ. Απλώς σε μια ανακοίνωση συχνά δεν χωράνε όλα ή πάνω στη "φούρια" και στο άγχος να τα πούμε "όλα" ξεχνάμε ή προσπερνάμε και τα κρίσιμα.

    Ως προς την ημερομηνία της εκδήλωσης ΕΧΕΙΣ δίκιο. Μας είχε ξεφύγει (η "φούρια" που λέγαμε) η απεργία. Προφανώς δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για μια μεγάλη και επιτυχημένη απεργία και φυσικά σε καμια περίπτωση δεν θα κάναμε εκδήλωση σε ημέρα απεργίας. Σκεφτήκαμε απλά την "Τετάρτη" με βάση ότι δεν έχει συνήθως ΚΑΣ/ΚΣΝΜ (και άρα ειναι ελεύθερο το Αμφιθέατρο). ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνει η ΕΚΔΗΛΩΣΗ, να είναι ΜΑΖΙΚΗ και επιτυχημένη. Τη θεωρούμε σημαντική κίνηση για τη συγκυρια και για τις εξελίξεις στο ΥΠΠΟ (γενικότερα) Το ερώτημα αν θα πάει Τρίτημ, Πέμπτη ή Παρασκευή είναι ανοικτό και θα βγει διορθωτική ανακοίνωση

    Για τα λάθη, τις παραλήψεις ή τη φλυαρία "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη" (για να αστειευτούμε το λέω). Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μια ανακοινωση που λεει πολλα και πολυ ενδιαφέροντα.
    Δυστυχώς ειναι πολύ μεγάλη και οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο να τη διαβάσουν προσεκτικά (κακώς). Νομιζω οτι πρέπει να σκεφτούμε ΟΛΟΙ σοβαρά και ψύχραιμα τι μας περιμένει απο ολα αυτά και οσα ακόμη έρχονται. Δυστυχώς έχουμε μάθει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και να μην σκεφτόμαστε για το κοινό καλό. Ειμαι απογοητευμένος από πολλούς συναδέλφους για την παθητική και ατομική στάση τους.

    Οντως η ημερομηνία για την εκδήλωση είναι σε ημέρα απεργίας αλλα αυτό μαλλον σας ξέφυγε. Μήπως ομως να γίνει νωρίτερα; Γιατί οσο περνά ο καιρός τα περιθώρια στενεύουν. Οι Μηχανικοί κινητοποιηθηκαν αμέσως και μπράβο τους. Δειχνει οτι έχουν μια ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι ενασ από τους εργαζομενους που φοβαμαι για το αυριο και την δουλεια μου. Δεν εχω πολυ εμπιστοσηνη στουσ συνδικαλιστεσ και τη θα κάνουν
    και γω ευθυνη γιατι εχω ψηφισει πολλουσ ομος δεν ειχα κατεβει στα ψηφοδελτια

    Προσωπικα νομιζω οτι οσο και να φωναζουμαι δεν θα μασ ακουσουν. Αυτοι ακουνε μονο τη Μερκελ.

    Σκεφτομαι τη θα γίνει αν αυριο βρεθω να πηγαινω σε αλλη πολη. Αν παω θα θελω ενα μισθο σε βενζινεσ και σπιτι. Αν δεν παω θα με απολυσουνε Αν παω εκει τη θα γινει η οικογενεια μου εδω; Εχουμε υποχρεοσεισ

    Ξερω οτι οσοι ειναι μεσα στα πραγματα θα βολεφτουνε. Εγω δεν ειμαι ομως. Και δεν θελω και να μπω στο λουκι να τρεχω και να παρακαλάω.
    Εμεισ οταν μπήκαμε ητανε αλλες εποχεσ. Δεν ειχαμε πτυχιο και αγγλικα και τετια. Τωρα λενε αυτα θα μετρησουνε

    Δεν μπορω ομωσ να απεργήσω γιατι οικονομικα με το ζορι τα φερνουμε βολτα. Με παιδια να καθονται ανεργα και με τοσα εξοδα να τρεχουν τη απεργιες γινονται? Δεν λεω οτι απεργουσα παλια. Αλλα τωρα θελω και δεν μπορω.

    σημερα με πηρε ενασ συνάδελφοσ και μου λεει του ΣΥΡΙΖΑ εχουνε ανακοινωση και τα λοιπα. Ετσι ειπα ας γράψω κι εγω μια γνωμη να ξερουνε πωσ σκεφτεται ο κοσμοσ σαν εμασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή